omniture

Eye Level Umum Anugerah Sastera Eye Level 2019 untuk Penulis Kanak-kanak

Eye Level
2019-07-17 10:00 139

- Sebagai sebuah syarikat pendidikan global, Eye Level berbangga mengiktiraf bakat menulis kanak-kanak di seluruh dunia.

- Peraduan terbuka kepada penulis muda dari AS, Hong Kong, India, Indonesia, Malaysia, Singapura, Filipina, dan Thailand.

KUALA LUMPUR, Malaysia, 17 Julai 2019 /PRNewswire/ -- Eye Level, pemimpin yang diiktiraf dalam industri pendidikan, dengan sukacitanya mengumumkan bahawa pendaftaran untuk Anugerah Sastera Eye Level tahunan kini dibuka sehingga 31 Julai 2019 untuk kanak-kanak di antara berumur 4 hingga 9 tahun. Selama dua dekad Anugerah Sastera Eye Level telah mengiktiraf kreativiti dan kecemerlangan dalam penulisan; tahun ini, tumpuan peraduan ialah pada penulisan berilustrasi. Butiran mengenai pendaftaran boleh didapati di MyEyeLevel.com, dan topik itu akan diumumkan pada hari acara berlangsung antara 19 hingga 25 Ogos. Peserta yang berdaftar perlu menghasilkan lukisan bersama 50 perkataan bertulis untuk menggambarkannya. Topik latihan boleh diperolehi dengan menghubungi pusat pembelajaran Eye Level setempat dan kanak-kanak boleh mendapatkan idea tentang output peraduan dengan menonton video yang dipaparkan di laman sesawang.

Global Winners from the 2018 Eye Level Literary Awards
Global Winners from the 2018 Eye Level Literary Awards

Hakim tempatan akan memilih peserta finalis di peringkat negara/rantau dan tiga pemenang global akan dilantik oleh hakim rasmi Eye Level. Pemenang Anugerah Global akan menerima lawatan percuma ke Seoul bersama-sama dengan lawatan ke ibu kota yang indah ini untuk tempoh tiga hari. Seperti yang dijangkakan, para pemenang akan disertai oleh seorang ibu bapa atau penjaga untuk menghadiri majlis rasmi.

Untuk setiap pendaftaran ke Anugerah Sastera Eye Level, Eye Level akan menyumbang $1 kepada Save the Children, sebuah organisasi antarabangsa yang berdedikasi untuk memperbaiki kehidupan kanak-kanak di seluruh dunia melalui peluang pendidikan dan sosioekonomi. Usaha amal ini diselaraskan oleh World Youth & Culture Foundation dan Daekyo Culture Foundation.

Latar Belakang Eye Level

Sehingga tahun 2019, lebih daripada 2 juta kanak-kanak dari 18 negara telah melalui program Eye Level. Pada dasarnya, program Eye Level bermula dengan ujian diagnostik diikuti dengan latihan satu-dengan-satu dan pembelajaran kendiri, yang membawa kepada pembelajaran penguasaan. Ini berasal dari Noonnoppi, jenama domestik Korea Eye Level yang diterjemahkan sebagai "eye level." Di pusat pembelajaran di seluruh dunia, kurikulum Eye Level disampaikan sedemikian rupa untuk mencetuskan kecintaan kepada pembelajaran.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190619/2501991-1

Source: Eye Level
Keywords: Education Corporate Social Responsibility Future Events
collection