omniture

Eastman bekerjasama dengan NB Coatings untuk tawar plastik automotif mampan

Eastman
2019-11-12 21:41 122

 Trēva™ bioplastik kejuruteraan menginovasi untuk ekonomi kitaran melalui teknologi kitar semula proprietari 

KINGSPORT, Tennessee, 12 November 2019 /PRNewswire/ -- Penyedia plastik khusus global Eastman mengumumkan kolaborasinya dengan NB Coatings, peneraju dalam cat pada plastik untuk kedua-dua pengeluar peralatan asal (OEM) pemindahan, untuk mencipta penyelesaian baharu untuk bahagian dalaman Kelas A dicat dengan bioplastik kejuruteraan Trēva™. Trēva menawarkan pilihan untuk syarikat-syarikat yang berminat untuk menghasilkan produk yang mampan dan menjimatkan kos. Dengan pengkomersialan teknologi pembaharuan karbon, Eastman menghasilkan Trēva dengan kandungan berasaskan bio dan dikitar semula. Apabila dicat dengan sistem cat NB Coatings, Trēva dapat memenuhi keperluan mendesak bagi permukaan Kelas A seperti yang dinyatakan oleh OEM.

In automotive applications, cellulose-based Trēva from Eastman exhibits high performance and reduced environmental impact. Trēva also withstands the challenges of automotive interiors, including high temperatures, humidity, UV, scratch/mar and general durability requirements.
In automotive applications, cellulose-based Trēva from Eastman exhibits high performance and reduced environmental impact. Trēva also withstands the challenges of automotive interiors, including high temperatures, humidity, UV, scratch/mar and general durability requirements.

"Trēva menyediakan alternatif berasaskan bio, lestari untuk polikarbonat, ABS dan PC-ABS untuk aplikasi automotif dalaman di kedudukan neutral kos," kata Chris Scarazzo, pemimpin segmen pasaran otomotif Eastman. "Inovasi bahan Eastman sepadan dengan keperluan OEM untuk membangunkan komponen yang tahan lama dengan bahan yang mampan dan membantu mereka mencapai matlamat untuk kandungan yang mampan dan penggantian plastik berasaskan petroleum."

Disumberkan daripada hutan dengan kelolaan lestari, Trēva mempunyai kandungan berasaskan bio sebanyak 42-46 peratus, disahkan oleh program BioPreferred® USDA. Untuk terus mengurangkan sisa dan memaksimumkan sumber, Trēva mendapat manfaat daripada teknologi pembaharuan karbon, proses kitar semula proprietari Eastman yang mengitar semula plastik sampah yang biasanya dihantar ke tempat pelupusan sampah atau dijumpai sebagai sampah di perairan.

Teknologi pembaharuan karbon ialah teknologi kitar semula kimia yang mengalihkan plastik sampah campuran dari tapak pelupusan dan menukarkannya kepada komponen molekul mudah yang kemudiannya diperkenalkan semula dalam menghasilkan pelbagai produk Eastman, termasuk Trēva-tanpa menjejaskan prestasi.

Dalam penggunaan automotif, Trēva berasaskan selulosa mempamerkan prestasi tinggi dan mengurangkan impak alam sekitar. Dengan ciri optik dan birefringens, ia memberikan kejelasan yang tinggi dan kekuatan yang unggul dan sesuai untuk aplikasi seperti lensa antara muka mesin manusia (HMI). Trēva juga menghadapi cabaran dalaman automotif, termasuk suhu tinggi, kelembapan, UV, calar/kerosakan dan keperluan ketahanan umum. Trēva mempunyai emisi VOC yang rendah, yang penting untuk bahagian dalaman. Kemudahan pemprosesan dan aliran yang sangat baik membolehkan kestabilan dimensi yang baik dan reka bentuk dinding nipis untuk kegunaan kurang bahan dan berat yang lebih rendah.

"Sebagai penyedia salutan alam semula jadi, NB Coatings teruja untuk mengumumkan kejayaan penampilan ini dengan kerjasama Eastman," kata Jesse Fritcher, naib presiden teknikal NB Coatings. "Percubaan kami dengan Trēva mendapati lekatan teknologi salutan kami setara, dan dalam sesetengah kes, lebih baik daripada apa yang dicapai dengan PC-ABS gred tradisional yang digunakan pada masa kini, menyediakan pilihan mampan baharu untuk jurutera reka bentuk automotif."

Untuk maklumat lanjut lawati eastman.com/automotive-sustainability.

Latar Belakang Eastman
Eastman ialah syarikat bahan khusus global yang menghasilkan pelbagai produk yang terdapat dalam barangan yang digunakan setiap hari. Dengan tujuan meningkatkan kualiti hidup dengan cara yang material, Eastman bekerjasama dengan pelanggan untuk menyampaikan produk dan penyelesaian inovatif sambil mengekalkan komitmen terhadap keselamatan dan kemapanan. Model pertumbuhan yang didorong oleh inovasi syarikat memanfaatkan platform teknologi bertaraf dunia, penglibatan pelanggan yang mendalam, dan pembangunan penggunaan yang berbeza untuk mengembangkan kedudukannya yang terkemuka dalam pasaran akhir yang menarik seperti pengangkutan, bangunan dan pembinaan, dan bahan habis pakai. Sebagai sebuah syarikat yang menyeluruh dan pelbagai di dunia, Eastman menggaji kira-kira 14,500 orang di seluruh dunia dan melayani pelanggan di lebih 100 negara. Syarikat mempunyai pendapatan 2018 kira-kira $10 bilion dan beribu pejabat di Kingsport, Tennessee, Amerika Syarikat. Untuk maklumat lanjut, lawati eastman.com.

Latar Belakang NB Coatings, Inc.
NB Coatings, Inc. (NBCi), dahulunya Bee Chemical, ditubuhkan pada tahun 1945 dan diperolehi oleh Nippon Paint (USA) Inc. pada tahun 2006 daripada Rohm & Haas. NBCi ialah peneraju dalam salutan automotif untuk plastik di Amerika Utara. Nippon Paint ialah pengeluar cat dan salutan keempat terbesar dunia dengan pendapatan global melebihi $8 bilion. Untuk maklumat lanjut tentang NBCi, lawati www.nbcoatings.com.

Perhubungan Editorial:
Laura Mansfield, APR
Tombras
+1 (865) 599.9968
lmansfield@tombras.com

“Our trials with Trēva found adhesion of our coating technologies to be comparable to, and in some cases better than, that achieved with traditional grades of PC-ABS, providing new sustainable options for automotive design engineers.” said Jesse Fritcher, NB Coatings vice president of technical.
“Our trials with Trēva found adhesion of our coating technologies to be comparable to, and in some cases better than, that achieved with traditional grades of PC-ABS, providing new sustainable options for automotive design engineers.” said Jesse Fritcher, NB Coatings vice president of technical.

 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1025481/Eastman___Sustainable_Automotive_Plastic.jpg  
Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1025569/nbcoatings.jpg  
Logo - https://mma.prnewswire.com/media/746866/Eastman_Logo.jpg  

 

Source: Eastman
Related Links:
Keywords: Auto Environmental Products & Services Green Technology Transportation New products/services