omniture

French Tennis Federation (FFT) pilih Wilson Sporting Goods sebagai Rakan Rasmi Roland-Garros dan FFT

Wilson Sporting Goods Co.
2019-11-14 19:40 97

CHICAGO dan PARIS, 14 November 2019 /PRNewswire/ -- French Tennis Federation (Persekutuan Tenis Perancis) dan Wilson Sporting Goods gembira untuk mengumumkan bahawa mereka telah memeterai perkongsian lima tahun baharu untuk Roland-Garros dan FFT. Perkongsian ini akan berdasarkan kerjasama untuk meningkatkan pengalaman Roland-Garros untuk semua peminat tenis dan melaksanakan inisiatif tenis di seluruh Perancis. Perjanjian ini merupakan contoh sempurna strategi FFT memilih rakan inovatif dan dinamik dalam ruang tenis dan gaya hidup tenis. 

Hasil perjanjian ini, Wilson® menjadi Bola Rasmi dan Tali Rasmi Roland-Garros. Wilson akan menyediakan bola tenis jenama bersama berprestasi tinggi yang direka khusus untuk gelanggang tanah liat terkenal Roland-Garros. Bola baharu ini akan digunakan untuk semua perlawanan semasa Roland-Garros dan untuk pelbagai pengaktifan pra-kejohanan bermula pada tahun 2020. Wilson juga akan membawa pasukan pemasang tali terulung global ke Roland-Garros untuk memastikan perkhidmatan kelas pertama untuk para pemain semasa kejohanan.

Sebagai tambahan kepada peralatan yang disediakan untuk kejohanan ini, Wilson dan FFT akan melancarkan pelbagai jenis jenama bersama, produk premium Wilson/Roland-Garros yang menggabungkan keanggunan dan prestasi tinggi, termasuk bola tenis, raket, tali, beg tenis, dan aksesori. Peminat tenis akan berpeluang membeli produk berjenama bersama di Roland-Garros semasa Grand Slam Paris, dalam talian melalui butik Roland-Garros dan menerusi rangkaian jualan global Wilson pada Januari 2020. 

Semasa kejohanan ini, Wilson akan mengendalikan ruang runcit pengalaman, di mana tetamu Roland-Garros dapat mengetahui lebih lanjut tentang jenama ini dan visinya untuk masa depan tenis, serta memilih daripada koleksi besar produk tenis Wilson yang inovatif. Wilson juga akan menyediakan peralatan untuk peminat tenis untuk digunakan dalam pelbagai aktiviti bertema tenis di kawasan Ten 'Up FFT.

Di luar dari Roland-Garros, Wilson dan FFT akan bekerjasama untuk mengembangkan cara-cara baharu dan dinamik untuk memperluaskan pengalaman Roland-Garros secara global melalui pengaktifan digital dan pengalaman serta melalui perkongsian kandungan yang unik.

Selain perkongsian dengan Roland-Garros, Wilson juga menjadi Rakan Rasmi FFT dan Bola Rasmi kejohanan tenis kebangsaan Perancis dan dengan demikian akan terlibat secara aktif dalam pelbagai program, seperti "Raquettes FFT," "Fête du Tennis," "Tennis à l'école," Galaxie Tennis, "classement tennis," dan "Tournois Multi-Chances" (TMC).

"Kami sangat bangga mengalu-alukan Wilson sebagai Rakan Rasmi Roland-Garros dan French Tennis Federation. Perkongsian ini, yang dibina untuk jangka masa panjang, adalah berdasarkan nilai bersama seperti prestasi dan inovasi. Pemeteraian dua perkongsian dengan Wilson, sebuah jenama terkenal di dunia, akan meningkatkan pendedahan antarabangsa Roland-Garros dan pada masa yang sama menggalakkan orang Perancis bermain tenis, terutamanya golongan muda, yang mewakili masa depan kelab-kelab kami," jelas Bernard Giudicelli, Presiden French Tennis Federation.

"Kerjasama dengan FFT ini sangat mengujakan bagi Wilson," kata Hans-Martin Reh, Pengurus Besar, Wilson Racquet Sports. "Keghairahan dan komitmen kami untuk mewujudkan pengalaman tanah liat terbaik bagi para pemain sejajar dengan misi FFT, dan oleh itu, ini ialah perkongsian yang sangat autentik pada terasnya. Sebagai jenama inovatif yang dipimpin oleh reka bentuk yang juga sentiasa berusaha untuk mengembangkan sukan kami, kami teruja dengan pendekatan FFT yang cenderung ke masa hadapan untuk meningkatkan kehadiran Roland-Garros di seluruh dunia."

Latar Belakang Roland-Garros 
Di mata peminat sukan, dan sememangnya orang awam, Roland-Garros ialah satu acara berprestij tinggi yang tidak boleh dilepaskan. Kejohanan 2019 menarik lebih 520,000 penonton dan disiarkan di 222 negara-negara di seluruh dunia, mengesahkan status kejohanan sebagai acara sukan antarabangsa kelas pertama. Dianjurkan oleh French Tennis Federation, Roland-Garros ialah satu-satunya kejohanan Grand Slam yang akan dimainkan di atas tanah liat, salah satu permukaan tertua dan paling dihormati dalam sejarah tenis.

Latar Belakang Wilson Sporting Goods
Wilson Sporting Goods Co., yang berpangkalan di Chicago, sebuah subsidiari Amer Sports, ialah salah satu pengeluar terkemuka peralatan, pakaian dan aksesori sukan berprestasi tinggi. Wilson ialah pemimpin global dalam tenis persembahan dan menggunakan pemahaman pemain untuk membangunkan produk yang mendorong inovasi peralatan tenis ke persada baharu. Melalui dedikasinya untuk mewujudkan produk yang membolehkan atlet di setiap peringkat untuk melakukan yang terbaik, Wilson telah meraih kedudukan sebagai pemimpin dalam barangan sukan. 

 

Source: Wilson Sporting Goods Co.
Related Links:
Keywords: Retail Sporting Events Sports Sports Equipment & Accessories Contracts Licensing/marketing agreements Future Events