omniture

Ultimaker Mengumumkan Stesen Penyingkiran PVA yang Mendayakan Pasca Pemprosesan Alat Ganti Empat Kali Lebih Pantas

Ultimaker
2021-10-15 17:24 32

Stesen Penyingkiran PVA membolehkan pengguna pencetak 3D membangunkan produk dengan lebih cepat dengan membenarkan penyingkiran bahan sokongan yang pantas dan berkesan

UTRECHT, Belanda, 15 Oktober 2021 /PRNewswire/ -- Ultimaker, peneraju global dalam pencetakan 3D  profesional , telah mengumumkan bahawa ia akan menambah Stesen Penyingkiran PVA profesional ke dalam Platform Ultimaker, dalam satu acara Pameran dwitahunan perdana anjurannya. Selain daripada pencetak, perisian, bahan dan sokongan pelanggan syarikat, dengan adanya Stesen Penyingkiran PVA bermakna pencetak 3D boleh membangunkan prototaip dengan lebih cepat dan pengguna akan dapat membawa produk mereka ke pasaran dengan lebih pantas, sekali gus mempercepatkan proses pembangunan produk secara keseluruhan. 

New Ultimaker PVA Removal Station
New Ultimaker PVA Removal Station

Meningkatkan kelajuan produk ke pasaran 

Pencetak 3D yang menggunakan PVA, atau Alkohol PoliVinyl, kerana bahan sokongan memerlukan pasca pemprosesan untuk mengeluarkannya. Ini secara amnya dicapai dengan melarutkan PVA untuk tempoh masa yang lama di dalam air. Bergantung pada saiz, kerumitan reka bentuk dan ketumpatan struktur sokongan, proses ini boleh mengambil masa lebih daripada satu hari untuk diselesaikan. Stesen Penyingkiran PVA Ultimaker mengurangkan tempoh proses ini sehingga 75%. Ia juga mengurangkan masa operasi, kerana pengendali tidak lagi perlu menyingkirkan PVA secara manual atau menyemak proses pelarutan.

"Ultimaker sentiasa mencari jalan untuk menghapuskan halangan dalam pencetakan 3D. Untuk menjadikan keadaan lebih mudah dan menghilangkan kerumitan, berikan para pengguna jaminan cetakan yang berjaya. Kami tahu bahawa organisasi menghadapi cabaran untuk membawa produk yang lebih kompleks ke pasaran dengan lebih cepat. Stesen Penyingkiran PVA profesional baharu kami merupakan satu penemuan terkini dalam platform penyelesaian kami yang serba lengkap yang membantu para pereka, jurutera, arkitek dan pendidik untuk memacu inovasi dalaman. Platform pencetakan keseluruhan 3D kami yang kini merangkumi Stesen Penyingkiran PVA, akan membolehkan pencetak mempercepat proses pembangunan produk dan prototaip yang membolehkan penyingkiran PVA yang selamat, pantas dan berkesan daripada reka bentuk dan geometri yang paling kompleks. Ia membolehkan pasukan membayangkan proses kelulusan yang lebih cepat supaya organisasi boleh berjalan dengan lancar dan lebih pintar," kata Jürgen von Hollen, Ketua Pegawai Eksekutif Ultimaker.

Ciri-ciri dan ketersediaan

Stesen Penyingkiran PVA Ultimaker adalah mudah untuk digunakan, dibersihkan dan diuruskan. Dipenuhi dengan 13.5 liter air untuk melarutkan PVA, arah kitaran stesen akan berubah secara automatik dan kelajuannya boleh diselaraskan mengikut keperluan. Ia dilengkapi dengan bakul dan pembahagi untuk membetulkan cetakan dan memastikan ia sentiasa tenggelam. Penunjuk ketepuan menunjukkan sama ada air perlu ditukar dan bekas telus pandang membolehkan pandangan pantas pada proses pelarutan. Stesen Penyingkiran PVA digunakan secara universal dan akan tersedia pada separuh pertama tahun hadapan.

Ultimaker    

Ditubuhkan pada 2011, Ultimaker sedang dalam suatu misi untuk mempercepat transformasi dunia ke arah penyelesaian yang fleksibel, memperkasa dan lestari. Seramai 380 pekerja bekerjasama di peringkat global untuk menyediakan platform yang membolehkan pelanggan memanfaatkan sepenuhnya keunikan Ekosistem Ultimaker yang menawarkan kepelbagaian produk dan perkhidmatan pencetakan 3D yang terbesar dalam industri. Ultimaker menyediakan integrasi perkakasan, perisian dan bahan yang lancar dan berfungsi dengan baik. 

Foto - https://mma.prnasia.com/media2/1660427/Ultimaker_PVA_Removal_Station.jpg?p=medium600
Logo - https://mma.prnasia.com/media2/1488711/Ultimaker_Logo.jpg?p=medium600

 

Source: Ultimaker
Keywords: Computer Software Computer/Electronics Computer Accessories New products/services