omniture

Pasaran Mata Wang Kripto Menghampiri Paras Tertinggi, Menggalakkan Para Pelabur untuk Mencari Hab Kripto yang Baru Muncul seperti Saint Kitts dan Nevis

CS Global Partners
2021-10-22 21:47 2199

LONDON, 22 Oktober 2021 /PRNewswire/ -- Pasaran mata wang kripto menyaksikan pemulihan yang signifikan selepas ia telah melepasi paras $2.5 trilion dan meneruskan trajektori menaik. Walaupun terdapat perbezaan pendapat dalam kalangan pakar, nilai industri ini telah menjadi terlalu signifikan untuk diabaikan dan mata wang kripto mungkin merupakan salah satu aset terbesar yang perlu dimiliki. Para pelabur global telah mula mengakui manfaat mata wang kripto, terutamanya untuk memperkenalkan kebebasan kewangan yang lebih besar dan terdapat satu negara yang membuktikan bahawa ia adalah popular.

Negara dua pulau Saint Kitts dan Nevis dengan cepat telah menjadi negara terkemuka di rantau Caribbean untuk mengguna pakai sistem perbankan berasaskan kripto. Pulau-pulau tersebut telah menyambut aset digital dengan tangan terbuka, menerapkan undang-undang untuk mempermudah transaksi kripto berdasarkan Rang Undang-Undang Aset Maya 2020. Selain itu, Saint Kitts dan Nevis telah memperkenalkan mata wang digital mereka sendiri yang dikenali sebagai DCash di bawah Kesatuan Mata Wang Caribbean Timur, sekali gus menonjolkan pendekatan yang mesra kripto.

Permintaan yang semakin meningkat terhadap mata wang kripto telah mendorong aset yang diguna pakai oleh perniagaan dan pihak kerajaan sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Syarikat-syarikat seperti PayPal hingga kepada Twitter telah menerima penggunaan mata wang maya dan El Salvador telah menjadi negara pertama untuk menjadikan Bitcoin sebagai mata wang kebangsaan. Walau bagaimanapun, dengan lebih banyak sektor mengguna pakai mata wang tersebut, masih banyak negara yang kekal skeptikal, seperti yang dibuktikan dalam keputusan terkini China untuk menyekat semua transaksi mata wang kripto. 

Menurut data, negara-negara Asia membentuk separuh daripada 10 buah negara teratas yang paling banyak menggunakan kripto. Sekiranya lebih banyak bidang kuasa mengikuti larangan China baru-baru ini, ia mampu meninggalkan demografi yang cukup besar di tempat lain untuk mencari persekitaran perbankan yang mesra kripto. 

Laporan terbaru oleh Chainalysis tentang catatan penggunaan kripto menyatakan: "Dalam persekitaran pasaran baru muncul, banyak yang beralih ke mata wang kripto untuk menyimpan simpanan mereka dalam menghadapi penurunan nilai mata wang, mengirim dan menerima kiriman wang dan melakukan transaksi perniagaan."

Kelebihan mata wang kripto tidak boleh disangkal kerana ia membolehkan transaksi yang selamat dan peribadi serta pemindahan dana yang mudah. Banyak negara yang memuji langkah ini sebagai salah satu aset terbesar yang perlu dimiliki dalam iklim perniagaan hari ini , terutama bagi ahli perniagaan yang mungkin ingin menjangkau lebih banyak pelanggan di seluruh dunia. 

Selain daripada pandangannya terhadap mata wang kripto, yang tetap menjadi insentif yang menarik untuk demografi jutawan kripto yang semakin meningkat, St Kitts dan Nevis juga menawarkan kepada para pelabur satu kaedah yang dipercayai untuk kewarganegaraan kedua – aset berharga lain dalam dunia yang sentiasa berkembang. Di bawah Program Kewarganegaraan melalui Pelaburan (CBI), pelabur mampu memberikan sumbangan kepada dana kerajaan sebagai pertukaran untuk kewarganegaraan, dengan syarat mereka melepasi sistem pemeriksaan berbilang tingkat. St Kitts dan Nevis mengamalkan Program CBI yang paling lama di seluruh dunia. Ia diiktiraf sebagai jenama Platinum Standard dan mendapat pujian di peringkat antarabangsa sebagai yang terbaik di dunia oleh Indeks CBItahunan.

Kewarganegaraan St Kitts dan Nevis dilengkapi dengan peningkatan mobiliti global ke hampir 160 buah negara dan wilayah, hak untuk tinggal, bekerja dan belajar di negara ini dan kemampuan untuk mewariskan kewarganegaraan kepada keturunan seterusnya.

+447867942505, pr@csglobalpartners.com, www.csglobalpartners.com

 

 

Source: CS Global Partners
Keywords: Banking/Financial Service Overseas Real Estate (non-US) Publishing/Information Service Real Estate Travel