omniture

Pakar Industri Terkemuka Akan Bersidang untuk acara Fintech Forward 2023 di Bahrain

Fintech Forward
2023-09-22 15:36

MANAMA, Bahrain, 22 September 2023 /PRNewswire/ -- Bahrain sedang bersiap sedia untuk menganjurkan acara sulung Fintech Forward 2023 (FF23) di mana hari pertamanya, iaitu pada 11 Oktober 2023, akan diprogramkan oleh Economist Impact. Ditetapkan untuk diadakan di Exhibition World, Sakhir, di bawah naungan Bank Pusat Bahrain (CBB) dan melalui kerjasama strategik dengan Lembaga Pembangunan Ekonomi Bahrain (Bahrain EDB) dan sokongan Bahrain Fintech Bay (BFB), peneraju industri dalam perkhidmatan kewangan dan teknologi kewangan akan berkumpul sepanjang dua hari penting FF23 untuk berkongsi pandangan, membincangkan strategi dan membahaskan cabaran - dan peluang - yang boleh dibawa oleh pembawa perubahan dalam industri kepada perniagaan mereka. Berlatarbelakangkan pengalaman digital yang mengasyikkan, perbincangan ini akan dipacu berdasarkan tiga tema utama persidangan yang julung kali diadakan ini - Peraturan, Pelaburan dan Inovasi.

FF23 bertujuan untuk terus mempromosikan Bahrain sebagai destinasi untuk semua perkara berkaitan dengan teknologi kewangan, menggalakkan penjanaan idea dan peluang pelaburan asing melalui perbincangan dan sesi yang memberi impak, memprofilkan faedah untuk syarikat antarabangsa yang mempertimbangkan untuk berakar umbi di Bahrain, yang kini mengalami pertumbuhan ekonomi yang mengagumkan dan inflasi yang rendah. Perniagaan yang beroperasi di Bahrain mendapat pandangan daripada tenaga kerja yang menggabungkan warga Bahrain berkemahiran tinggi, boleh bertutur dua bahasa, dan bersemangat, bersama kumpulan bakat yang pelbagai yang menawarkan perspektif global, yang membawa kepada keuntungan yang lebih baik dan pertumbuhan yang mampan.

Dengan rekod prestasi 75 tahun dalam bidang dasar berasaskan bukti yang merangkumi 205 negara, Economist Impact akan menggunakan kepakaran peneraju pasarannya dalam analisis termaklum untuk menghidupkan perdebatan kritikal. Economist Impact akan menjemput eksekutif berpengaruh dan pemimpin pemikir dan perniagaan bertaraf dunia di khalayak ramai untuk membincangkan pelbagai isu perniagaan global bagi menangani isu paling mendesak dalam landskap kewangan hari ini.

Dengan lebih 250 hadirin yang telah mengesahkan kehadiran untuk hari pertama FF23, yang didahului oleh sesi rangkaian peringkat tinggi selama jam 2, sesi perbincangan Economist Impact ini akan menghimpunkan 15 pakar terkemuka dari seluruh dunia termasuk Asia, Eropah dan Amerika Utara. Barisan tetamu ini termasuk beberapa pemain perunding teknologi kewangan dan perkhidmatan kewangan, termasuk syarikat terkenal seperti Onyx by J.P.Morgan, Volt, MIT dan Visa. Perbincangan panel tengah hari yang bertajuk 'Bakat dalam perbankan: tenaga kerja perkhidmatan kewangan yang bersedia untuk masa hadapan (Banking on talent: a future-ready financial services workforce) '  akan menangani bagaimana industri perkhidmatan kewangan global perlu menyesuaikan diri untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk bakat mahir di tengah-tengah kemajuan dalam ketidakpastian teknologi dan tenaga kerja.

Joshua Roberts, koresponden pasaran modal The Economist mendedahkan: "Walaupun ketika teknologi baharu menghidupkan semula industri perkhidmatan kewangan, pada dasarnya ia adalah perniagaan melibatkan orang dan akan terus kekal sebegitu. Pencarian untuk menarik dan melatih orang yang bijak, berbakat dengan kemahiran yang diperlukan untuk memacu inovasi teknologi kewangan akan menentukan firma mana yang paling berjaya daripada inovasi tersebut. Saya sangat tidak sabar untuk mendengar tentang prestasi panel kami dalam pencarian ini."

Sesi lain yang disusun oleh Economist Impact membincangkan masa depan kewangan dan peranan bank pusat yang sentiasa berkembang, potensi aplikasi super dan platform pembayaran segera yang menguasai Asia dalam mengatasi sistem tradisional, serta perbincangan yang mengkaji landskap di seluruh Timur Tengah, dengan tumpuan pada peluang dan cabaran bagi syarikat pelaburan asing.

Pada 12 Oktober pula, dengan pelbagai perbincangan panel yang menarik, FF23 akan meneruskan momentumnya dalam mendorong dialog dan inovasi teknologi kewangan pada hari 2 acara ini.

FF23 ditetapkan untuk menjadi tuan rumah bagi barisan perintis industri yang luar biasa untuk hari keduanya. Paulo Goulao, Rakan Kongsi Bring, dan Tariq Sanad, Ketua Pegawai Kewangan Tarabut Gateway, akan meneroka potensi transformatif perbankan terbuka dan kewangan terbenam, dengan menekankan tentang keterangkuman kewangan. Dania Al Showaikh, Pengasas Bersama Daleel, akan membimbing perbincangan ini. Selain itu, Yanal Jallad, Pengarah Urusan Reboot Coding Institute, dan Bruno Martins, Rakan Kongsi Bersekutu Technology Consulting KPMG, akan berkongsi strategi untuk memupuk bakat teknologi dalam panel "Membangunkan Bakat Teknologi Generasi Seterusnya (Developing the Next Generation of Tech Talent)".

Ahmed Fouad Radhi, Pengurus Besar SNIC Insurance, dan Frederik Bisbjerg yang mewakili Beyon Digital, akan menyelidiki memanfaatkan teknologi dan pendekatan yang didorong oleh maklum balas untuk mentakrifkan semula dan meningkatkan keseluruhan perjalanan pemegang polisi. Cerapan mereka akan memberikan perspektif yang berharga untuk para hadirin yang berminat untuk memahami paradigma insurans yang mengutamakan pelanggan yang berkembang.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang barisan acara dan sesi yang menarik di FF23, atau untuk mendaftarkan kehadiran anda, klik pada pautan berikut: www.fintechforward.bh.

Logo - https://mma.prnasia.com/media2/2217877/Fintech_Forward_Logo.jpg?p=medium600

Source: Fintech Forward
Keywords: Banking/Financial Service Computer/Electronics Mutual Funds Trade show news Financial Technology