omniture

Xinhua Silk Road: Snowsky Salt dianugerahkan sijil garam telaga ekologi & garam batu pertama di China

Xinhua Silk Road
2023-11-29 08:43 128

BEIJING, 29 November 2023 /PRNewswire/ -- Snowsky Salt Industry Group (Snowsky Salt, 600929.SH), pengeluar garam yang terkemuka di China, dilesenkan dengan sijil garam telaga ekologi dan garam batu pertama di negara ini pada 27 November.

Photo shows the press conference for China ecological well salt and rock salt certification held in Beijing on November 27, 2023.
Photo shows the press conference for China ecological well salt and rock salt certification held in Beijing on November 27, 2023.

Dengan sijil yang dianugerahkan oleh China National Light Industry Council, Snowsky Salt mengalu-alukan pengeluaran produk garam yang berkualiti melalui transformasi daripada pengeluar garam kepada penyokong standard garam telaga ekologi dan garam batu.

Photo shows China National Light Industry Council issued China's first ecological well salt and rock salt certificate to Snowsky Salt Industry Group in Beijing on November 27, 2023.
Photo shows China National Light Industry Council issued China's first ecological well salt and rock salt certificate to Snowsky Salt Industry Group in Beijing on November 27, 2023.

Seperti yang diperkenalkan, pensijilan garam telaga ekologi dan garam batu adalah berdasarkan kepada keputusan penilaian yang dibuat selaras dengan spesifikasi teknikal berkaitan yang disusun secara bersama oleh Snowsky Salt dan 16 perniagaan, institusi dan institut penyelidikan.

Di bawah spesifikasi tersebut, pengeluaran garam telaga ekologi dan garam batu perlu menerima pakai barisan pengeluaran bebas tanpa menggunakan perencat skala, tiada penambahan kalium ferosianida dan penggunaan aditif makanan yang terhad.

Produk garam telaga ekologi dan garam batu ini juga hendaklah dikilangkan di kawasan-kawasan pengeluaran yang mana penunjuk perlindungan alam sekitarnya haruslah memenuhi syarat-syarat yang berkaitan dan air yang digunakan untuk pengekstrakan air garam hendaklah air permukaan Kelas III atau air tanah Kelas III tanpa surfaktan anionik yang dikesan.

Diperlukan dalam spesifikasi untuk menonjolkan penunjuk kualiti dengan lebih baik berbanding syarat-syarat untuk produk garam gred premium di bawah standard GB/T 5461 untuk garam di China, garam telaga ekologi dan garam batu daripada Snowsky Salt dapat membantu memecahkan halangan perdagangan yang berkaitan untuk produk garam berkualiti tinggi dan menyokong produk garam Cina dengan lebih baik untuk "menuju global" memandangkan syarat-syarat kualitinya yang lebih ketat berbanding dengan standard domestik dan antarabangsa yang berkaitan.

Ditubuhkan pada Disember 2011, Snowsky Salt yang memiliki enam syarikat pengeluaran garam yang ditetapkan di peringkat kebangsaan, 18 cawangan pemasaran serantau dan sebuah syarikat perdagangan di China, mencapai penilaian jenama sebanyak 10.435 bilion yuan dan produk garamnya, juga merupakan garam yang ditetapkan untuk Sukan Asia ke-19 serta pertandingan China Cuisine Association telah dieksport ke Asia Timur, Asia Tenggara dan Afrika.

Feng Chuanliang, pengerusi lembaga Snowsky Salt berkata syarikat ini akan memanfaatkan pelesenan sijil garam telaga ekologi dan garam batu pertama di China ini, di bawah misi untuk "membangunkan garam ekologi berkualiti premium untuk ribuan isi rumah", bagi membawakan produk garam yang lebih selamat, hijau dan berkhasiat kepada dunia.

Pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/337388.html

Source: Xinhua Silk Road
Keywords: Banking/Financial Service Food/Beverages Publishing/Information Service