omniture

Hon'ble CM Delhi, Smt. Rekha Gupta, Merasmikan Apollo Athenaa - Pusat Kanser Khusus Pertama di Asia untuk Wanita

Apollo Hospitals Enterprise Ltd (AHEL)
2025-09-23 05:40 54

NEW DELHI, 23 September 2025 /PRNewswire/ -- Apollo Hospitals Enterprise Ltd (AHEL) baru-baru ini mengumumkan pelancaran Apollo Athenaa – Pusat Kanser Khusus Pertama di Asia untuk Wanita, yang terletak di E2-E3, Defence Colony, New Delhi. Pusat ini telah dirasmikan oleh Ketua Menteri Delhi, Smt. Rekha Gupta, di hadapan Dr. Prathap C Reddy, Pengerusi Pengasas, Kumpulan Apollo Hospitals; Cik Bansuri Swaraj, Ahli Parlimen, New Delhi; Shri Neeraj Basoya, Ahli Dewan Undangan Negeri; Cik Preetha Reddy, Naib Pengerusi Eksekutif, Ahel; dan Encik Harshad Reddy, Pengarah, Onkologi Kumpulan, Ahel.

New Delhi Chief Minister Smt. Rekha Gupta, along with Member of Parliament Ms. Bansuri Swaraj; Dr. Prathap C Reddy, Founder-Chairman, Apollo Hospitals Group; Ms. Preetha Reddy, Executive Vice Chairperson, Apollo Hospitals Enterprise Ltd (AHEL); and Mr. Dinesh Madhavan, President, Group Oncology and International (AHEL)
New Delhi Chief Minister Smt. Rekha Gupta, along with Member of Parliament Ms. Bansuri Swaraj; Dr. Prathap C Reddy, Founder-Chairman, Apollo Hospitals Group; Ms. Preetha Reddy, Executive Vice Chairperson, Apollo Hospitals Enterprise Ltd (AHEL); and Mr. Dinesh Madhavan, President, Group Oncology and International (AHEL)

Berucap di majlis perasmian, Smt. Rekha Gupta, Ketua Menteri Delhi yang dihormati, berkata: "Penjagaan kanser untuk wanita adalah isu yang sangat sensitif, dan ia memberi saya kepuasan yang besar untuk melihat kita bergerak ke arah pemberdayaan sebenar untuk wanita. Apollo Athenaa akan berdiri sebagai tonggak dalam penjagaan kanser, memastikan maruah, keselamatan, dan privasi bagi setiap wanita."

Pada masa lalu baru-baru ini, lebih ramai wanita daripada lelaki telah didiagnosis dengan kanser, terutamanya dengan kanser pada wanita yang menyumbang insiden tertinggi. Satu kajian baru daripada Program Pendaftaran Kanser Kebangsaan (NCRP) ICMR telah mendedahkan bahawa kanser payudara dan serviks adalah jenis kanser yang paling biasa di kalangan wanita India.

Dr. Prathap C Reddy, Pengerusi Pengasas, Kumpulan Apollo Hospitals, berkata: "Apollo Athenaa mewakili cakrawala baru dalam penjagaan kesihatan wanita, di mana sains terkini bertemu dengan belas kasihan, dan setiap wanita dijamin dengan maruah dan penjagaan yang tepat pada masanya. Ia mencerminkan kepercayaan kami yang berkekalan bahawa India boleh memimpin dunia bukan hanya dalam inovasi perubatan, tetapi dalam membayangkan semula penjagaan kesihatan sebagai kekuatan untuk harapan dan kemanusiaan."

Cik Bansuri Swaraj, Ahli Parlimen, New Delhi, berkata, "Memandangkan kanser semakin meningkat pada kadar yang membimbangkan, Kerajaan India telah memperkenalkan dasar dan campur tangan strategik yang mantap untuk meningkatkan pencegahan, pengesanan awal, rawatan dan penjagaan pesakit di seluruh negara. Kerajaan kita juga secara konsisten mengutamakan kesihatan wanita. Inisiatif transformatif Apollo dan menetapkan penanda aras global dalam penjagaan kanser berpusatkan wanita akan melengkapi misi kesihatan negara."

Cik Preetha Reddy, Naib Pengerusi Eksekutif, Apollo Hospitals Enterprise Ltd, berkata: "Apollo Athenaa bukan sekadar hospital-ia adalah pergerakan, simbol kemajuan, empati, dan komitmen terhadap kesihatan wanita. Dengan memberi tumpuan secara eksklusif kepada kanser yang menjejaskan wanita, Athenaa menawarkan penjagaan peribadi yang menghormati maruah, membolehkan pengesanan awal, meningkatkan hasil, dan memulihkan harapan."

Laman Web: https://www.apollohospitals.com/hospitals/apollo-athenaa-womens-cancer-centre

Imej: https://mma.prnasia.com/media2/2777341/Inauguration_Apollo_Athenaa.jpg?p=medium600 
Logo: https://mma.prnasia.com/media2/2778300/Apollo_Athenaa_Logo.jpg?p=medium600

 

Source: Apollo Hospitals Enterprise Ltd (AHEL)
Keywords: Commercial Real Estate Health Care/Hospital Medical Equipment Medical/Pharmaceuticals Overseas Real Estate (non-US) Pharmaceuticals Real Estate Corporate Expansion Women-related news DEI Page