omniture
PR Newswire: news distribution, targeting and monitoring

Microsoft Office jalani ubahsuai

2018-06-14 22:03

Kemas kini pengalaman pengguna baharu yang melancarkan kepada pelanggan di seluruh dunia dalam beberapa bulan akan datang

REDMOND, Washington, 14 Jun, 2018 /PRNewswire/ -- Mulai hari Rabu, produk produktiviti yang paling banyak digunakan di dunia menjalani pengubahsuaian.


Sama ada anda menulis surat dalam Word, menguruskan belanjawan dalam Excel atau menghantar e-mel dalam Outlook, Microsoft Office ialah tempat untuk melaksanakan tugas untuk individu-individu di seluruh dunia.  

Bermula hari ini, berjuta-juta orang yang menggunakan Office di rumah dan di tempat kerja akan mula melihat beberapa perubahan yang baik yang direka untuk memberikan keseimbangan kuasa dan kesederhanaan. Kemas kini ini adalah eksklusif untuk Office.com dan Office 365 - versi aplikasi dan perkhidmatan kami yang sentiasa terkini: 

 • Reben ringkas. Versi reben baharu yang diperbaharui direka untuk membantu pengguna memberi tumpuan kepada kerja mereka dan berkolaborasi dengan mudah bersama orang lain. Orang yang lebih suka mendedikasikan lebih banyak ruang skrin kepada arahan masih boleh mengembangkan reben ke paparan tiga baris klasik.
 • Ikon dan warna baharu. Merentas aplikasi, anda akan mula melihat ikon dan warna baharu yang dibina sebagai grafik boleh diskala - supaya mereka memberikan garis-garis yang jelas dan bersih pada skrin sebarang saiz. Perubahan ini direka bentuk untuk memodenkan reka bentuk Office dan menjadikannya lebih inklusif dan mudah diakses.
 • Carian. Carian akan menjadi elemen yang lebih penting dalam pengalaman pengguna, memberikan akses kepada arahan, kandungan dan orang. Dengan "pertanyaan carian sifar" hanya meletakkan kursor anda di dalam kotak carian akan memaparkan cadangan yang dikuasakan oleh AI dan Graf Microsoft.

Perubahan reka bentuk ini menumpu kepada hal berikut:

 • Pelanggan. Kami menggunakan proses inovasi yang didorong oleh pelanggan untuk bersama-sama mewujudkan rekabentuk aplikasi Office. Proses itu terdiri daripada tiga fasa: penyelidikan dan analisis pelanggan awal; konsep dan penciptaan bersama; dan pengesahan dan penyempurnaan.
 • Konteks. Pelanggan sukakan keupayaan Office, tetapi mereka tidak memerlukan setiap ciri pada masa yang sama. Kami mahukan reka bentuk baru kami untuk memahami konteks yang anda kerjakan agar anda dapat memberi tumpuan kepada kandungan anda. Ini bermakna kedua-dua permukaan perintah yang paling relevan berdasarkan kerja yang anda lakukan dan memudahkan untuk berhubung dan bekerjasama dengan orang lain.
 • Kawalan. Kami menyedari bahawa kemahiran dan rutin yang mantap berkuasa - dan cara seseorang menggunakan aplikasi ini sering bergantung pada bahagian tertentu antara muka pengguna. Oleh itu, kami mahu memberi kawalan kepada pengguna akhir, membolehkan mereka mengubah togol perubahan penting untuk dihidupkan atau dimatikan pada pengalaman pengguna.

Sepanjang tahun lepas, Microsoft menyelesaikan penyelidikan pelanggan yang luas dan menghabiskan banyak bulan bekerja bersama-sama pelanggan untuk membimbing perubahan reka bentuk. Hasilnya, pelanggan akan mendapat manfaat daripada pengalaman yang lebih mudah sambil mengekalkan kuasa penuh Office dan etos reka bentuk yang lebih inklusif - memperkasakan semua orang untuk mencipta, berkomunikasi dan berkolaborasi. Pasukan itu juga meningkatkan tumpuannya bukan hanya mengenai perkara yang difikirkan orang tentang produk itu, tetapi bagaimana perasaan mereka menggunakannya.

"Melalui pengumpulan maklum balas daripada ribuan orang, kami mendapati bahawa orang ramai bertindak balas dengan positif kepada perasaan mengawal, produktif dan selamat," kata Trish Miner, ketua penyelidik reka bentuk, Microsoft.

Untuk memastikan bahawa kami terus mendengar, belajar dan bertindak balas dengan cepat kepada maklum balas pelanggan, syarikat memasukkan tinjauan dalam produk untuk menentukan apakah perasaan orang ramai terhadap ciri-ciri ini. "Berita baiknya adalah oleh sebab kita lebih memahami korelasi antara reka bentuk ciri dan perasaan orang semasa menggunakannya, kita boleh membangunkan teknologi yang lebih empati," kata Miner.

Penyegaran semula reka bentuk akan mula dilaksanakan kepada pelanggan perniagaan dan pengguna bermula pada bulan Jun. Maklumat lanjut tentang reka bentuk Office baharu boleh didapati di https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2018/06/13/power-and-simplicity-updates-to-the-office-365-user-experience/.

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) membolehkan transformasi digital untuk era awan pintar dan kelebihan pintar. Misinya adalah untuk memdayakan setiap orang dan setiap organisasi di planet ini untuk mencapai lebih banyak lagi.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/24227/microsoft_corp_logo226_9217jpg.jpg

Source: Microsoft Corp.

Related stocks: NASDAQ-NMS:MSFT

Featured Video

Related Keywords:

Computer Software

Computer/Electronics

Multimedia/Online/Internet

New products/services

Advanced Search
Search
  
 1. Products & Services
 2. News Releases
 3. Knowledge Center
 4. Journalists & Media
 5. Multimedia Theater
 6. Contact Us