omniture

Perkongsian Global Ditandatangani Antara Roberto Cavalli dan Pengasas DAMAC Properties, Hussain Sajwani

DAMAC Properties
2018-10-02 22:45 523

MILAN dan DUBAI, Emiriah Arab Bersatu, 2 Oktober 2018 /PRNewswire/ --

Perjanjian penting saksikan Hotel ikonik pertama di Dubai, diikuti oleh hartanah-hartanah jenama yang sama di seluruh dunia

DICO International, cabang pelaburan strategik Pengerusi dan pengasas DAMAC Properties, Hussain Sajwani, telah menandatangani perkongsian hospitaliti antarabangsa dengan syarikat fesyen global, Roberto Cavalli Group.

generated by system

Menggabungkan bakat Roberto Cavalli dengan lambang gaya hidup mewah, perjanjian ini akan menyaksikan yang pertama daripada banyak hartanah "AYKON Hotels interior design by Roberto Cavalli" yang dilancarkan di Dubai, destinasi pelancongan global dan lokasi DAMAC Properties. Pengumuman ini bertepatan dengan Cityscape Global 2018, salah satu pameran dan persidangan terbesar di dunia mengenai pembangunan hartanah yang berlangsung dari 2 hingga 4 Oktober, dan meraikan satu lagi pencapaian untuk sektor hartanah berjenama.

"Kami sangat gembira dapat membawakan satu lagi hartanah yang pertama untuk pelancong dan pengembara global yang arif hari ini. Melalui semangat kegirangan jenama Roberto Cavalli yang sejati, kami merancang untuk memenuhi tuntutan pasaran bagi titik sentuhan yang sudah dikenali, sambil menawarkan pengalaman tersendiri kepada tetamu," jelas Hussain Sajwani. Di bawah pemaju hartanah dan hospitaliti global, DAMAC Properties, Sajwani mempunyai pengalaman bertahun-tahun lamanya dalam memanfaatkan jalinan jenama mewah global, bagi memacu nilai dan kualiti untuk pelabur dan tetamu.

Susulan Minggu Fesyen Milan 2018 yang penuh dengan glamor, satu pameran eksklusif Roberto Cavalli Hotel yang pertama dipamerkan, mencerminkan penampilan koleksi House Florentine Musim Bunga/Musim Panas 2019 yang menarik dan dinamik. Tinjauan ini yang berlangsung di Milan, menandakan rancangan untuk memecah tanah pada awal tahun 2019, memulakan pembinaan hartanah mercu tanda "AYKON Hotels interior design by Roberto Cavalli".

"Roberto Cavalli menyatukan dunia fesyen, hiasan dalaman dan gaya hidup, menggabungkan ungkapan mewah yang paling elegan dengan glamor yang unik, cita rasa Itali terbaik dengan ketukangan inovatif dan emosi & tenaga Mediterranean, penuh dengan 'joie di vivre'", kata Gian Giacomo Ferraris, Ketua Pegawai Eksekutif Roberto Cavalli Group. "Kami tidak sabar-sabar untuk bekerja di hotel berjenama Roberto Cavalli yang pertama, bersama-sama perintis hartanah di sebalik DAMAC Properties".

"Meminjamkan DNA reka bentuk tersendiri kami kepada pemain strategik dalam pasaran pembangunan mewah antarabangsa merupakan langkah menarik dan semulajadi dalam evolusi ruang gaya hidup. Tatkala kami terus mengubah palet kami, kami tetap berpegang teguh pada visi kami untuk menenun rekaan yang berkraf tinggi ke dalam kehidupan pelanggan fesyen dan seni hari ini," simpul Ferraris.

Hartanah pertama, sebuah hotel bintang lima-bintang 220 bilik yang dilengkapi dengan reka bentuk menarik Roberto Cavalli, akan terletak dalam Al Sofouh yang terkenal, pembangunan Dubai Marina, dengan jarak beberapa minit dari beberapa tarikan pelancongan yang paling ikonik di dunia.

Menara yang dijadualkan siap pada 2023, akan menawarkan pemandangan latar langit Dubai Media City dan Dubai Marina, manakala Roberto Cavalli Hotel akan menampilkan kolam infiniti yang menakjubkan yang menghadap Palm Jumeirah. Lengkap dengan kemudahan perhotelan yang mewah yang sesuai dengan Roberto Cavalli Hotel yang pertama, termasuk majlis peribadi dan Suit Pengantin yang bergaya, hotel ini juga akan menjadi tuan rumah kepada outlet F & B gaya premium untuk semua jenis keinginan kuliner.

Ini bukan kali pertama bagi Roberto Cavalli Group untuk mempamerkan bakatnya dalam reka bentuk dalaman. Menyaksikan permintaan yang semakin meningkat bagi hartanah berjenama, pada 2017 DAMAC Properties mengumumkan kerjasama mereka dengan syarikat fesyen yang terkenal. Kerjasama ini menyaksikan pelancaran vila pertama di dunia yang  menampilkan hiasan dalaman dengan gaya istimewa 'Just Cavalli', dan menandakan kemasukan Roberto Cavalli Group ke dalam industri hartanah.

Maklumat lanjut tersedia di http://www.aykonhotelsworldwide.com 

Source: DAMAC Properties
Keywords: Fashion Hotels and Resorts Household/Consumer/Cosmetics Retail Travel Contracts Licensing/marketing agreements