omniture

Penantian Sudah Berakhir: SUV GS5 Berprestasi Tinggi Baharu GAC Motor Telah Tiba

GAC Motor
2018-11-05 09:05 1185

- GS5 dilengkapi dengan enjin 1.5T GDI generasi ketiga GAC Motor lengkap dengan enam inovasi teknikal

- Tampilkan casis pemanduan berkelajuan tinggi, sistem stereng sensitiviti tinggi dan jarak membrek tahap kereta sports 35.48m yang paling pendek dalam kelasnya

- Tawarkan reka bentuk kabin yang luas, jarak roda 2,710 mm dan lantai belakang rata sepenuhnya

- Termasuk Minimum NVH, sistem kualiti udara ion negatif, dan suspensi adaptasi tinggi yang mengurangkan getaran dengan ketara untuk pemanduan yang lebih lancar di jalan-jalan yang rata.

- Kini dijual di China

GUANGZHOU, China, 5 November 2018 /PRNewswire/ -- GAC Motor, pembuat kereta terkemuka China, telah mengeluarkan SUV sederhana dan mewah yang terbaharu, paling selesa dan berteknologi tinggi untuk SUV mewah, GS5, di acara pelancaran produk yang diadakan di Asia Games Town Gymnasium di Daerah Panyu, Guangzhou.

Feng Xingya, Presiden GAC Group (keempat dari kanan), Zhang Qingsong, Naib Presiden GAC Group (keempat dari kiri), Yu Jun, Presiden GAC Motor (ketiga dari kanan), Wang Qiujing, Presiden Pusat GAC R&D (ketiga dari kiri), Yan Jianming, Naib Presiden GAC Motor (kedua dari kanan), Zeng Hebin, Presiden GAC Motor Sales Company (pertama dari kanan), Marco, Ketua Jurutera Pusat GAC R&D (kedua dari kiri) Fan, Naib Presiden Pusat GAC R&D (pertama dari kiri) pada acara pelancaran dengan SUV GS5 GAC Motor baharu
Feng Xingya, Presiden GAC Group (keempat dari kanan), Zhang Qingsong, Naib Presiden GAC Group (keempat dari kiri), Yu Jun, Presiden GAC Motor (ketiga dari kanan), Wang Qiujing, Presiden Pusat GAC R&D (ketiga dari kiri), Yan Jianming, Naib Presiden GAC Motor (kedua dari kanan), Zeng Hebin, Presiden GAC Motor Sales Company (pertama dari kanan), Marco, Ketua Jurutera Pusat GAC R&D (kedua dari kiri) Fan, Naib Presiden Pusat GAC R&D (pertama dari kiri) pada acara pelancaran dengan SUV GS5 GAC Motor baharu

Pertama kali diumumkan di Paris Motor Show baru-baru ini, GS5 telah membuat kesan yang besar dengan penampilan yang menakjubkan dan penekanan pada keselesaan pemanduan. Reka bentuk GS5 khusus memberi perhatian kepada pengguna muda yang tinggal di bandar-bandar, menawarkan pengalaman memandu dan menunggang yang seimbang yang memenuhi keperluan pengguna  terhadap kegunaan praktikal serta mencipta nilai peribadi dengan mencapai daya tarikan premium.

Dikuasakan oleh generasi baharu teknologi pembinaan kereta GAC Motor, SUV GS5 merupakan penciptaan penanda aras yang menggabungkan keupayaan untuk ditunggang dan teknologi canggih, yang mencerminkan pencarian kecemerlangan pembuatan GAC Motor.

Kuasa Mantap

Dibangunkan menggunakan Senibina Modular Silang-platform GAC Motor (G-CPMA), GS5 menggunakan generasi ketiga baharu "Ti Power" untuk mencapai keseimbangan sempurna antara kestabilan dan keselesaan.

GS5 mengguna pakai enjin 1.5T GDI generasi akan datang GAC Motor yang memberikan pengalaman pemanduan yang bertenaga dan menarik dengan prestasi yang dipertingkatkan:

 • Tork puncak 270T;
 • Kuasa yang mantap setiap prestasi liter, sehingga 83KW / L;
 • Tork setiap liter 177NM / L;
 • Dilengkapi dengan transmisi automatik hidrodinamik Aisin 6 kelajuan;
 • Menampilkan enam inovasi teknikal termasuk pemasaan injap boleh ubah yang berterusan, teknologi kawalan pembakaran GCCS yang dipatenkan dan sistem suntikan bertekanan tinggi Bosch.
 GS5 SUV GAC Motor, direka untuk pengguna muda di bandar
GS5 SUV GAC Motor, direka untuk pengguna muda di bandar

GS5 menampilkan casis pemanduan prestasi tinggi yang dipertingkat.

 • Masa tindak balas stereng pantas 0.088 saat;
 • Sudut gulung ultra-kecil pada selekoh sehingga 0.6g;
 • 35.48 m jarak brek tahap kereta sports yang terpendek dalam kelasnya;
 • 74 km/j kelajuan maksimum anti-terbalik;
 • Mengurangkan getaran dengan banyak di jalan-jalan yang rata;
 • 2.38 dB getaran nadi minimum dalam kelasnya.

GAC Motor telah memanfaatkan sistem rangkaian bekalan globalnya untuk menghasilkan produk bertaraf dunia. Sebagai contoh, keupayaan mampatan bumbung GS5 jauh melebihi had pengawalseliaan A.S. yang paling ketat, dan pakej keselamatan lima bintang yang dipertingkatkan model ini terdiri daripada sepuluh jaminan keselamatan pemanduan pintar.

Gaya diperhalus dengan kekuatan

Dirian sandar depan GS5 diwakili oleh gril depan ikon 'Flying Dynamics' jenama yang membentuk struktur yang berani dan padat ketika menebarkan sayapnya ke dalam kedua-dua lampu matriks LED potongan berlian untuk mencipta kesan seakan-akan baru terbang.

Badan GS5 menampilkan reka bentuk bumbung yang tergantung dan rim mesin 19 inci yang menakjubkan. Model dinamik ini juga dilengkapi lampu belakang selari LED latar langit pintar dan dua paip ekzos saduran krom yang pastinya mengaum.

GS5 menawarkan ruang kabin terbaik dalam kelasnya bagi kedua-dua bahagian depan dan belakang dan pada masa yang sama meningkatkan keseronokan memandu dengan bumbung suria panorama dan penyelesaian mobiliti Qiyun AI.

GS5 SUV GAC Motor menyediakan penyelesaian mobiliti Qiyun AI
GS5 SUV GAC Motor menyediakan penyelesaian mobiliti Qiyun AI

Beberapa fungsi GS5 dikawal secara jarak jauh, seperti mengaktifkan fungsi penulenan udara tiga kali dalam kereta dengan sentuhan mudah telefon pintar.

GS5 ialah pencapaian terbaharu rantaian bekalan global bersepadu GAC Motor; ia merupakan pengusaha yang mantap dalam sektor pasaran SUV kompak dan bakal untuk menjadi bintang masa depan rangkaian GAC Motor selepas GS4 dan GS8.

Latar Belakang GAC Motor

Ditubuhkan pada tahun 2008, Guangzhou Automobile Group Motor CO., LTD (GAC Motor) ialah subsidiari GAC Group yang menduduki tempat ke-202 dalam syarikat Fortune Global 500. Syarikat ini membangun dan mengeluarkan kenderaan, enjin, komponen dan aksesori yang berkualiti premium. GAC Motor kini menduduki tempat pertama dalam kalangan semua jenama China selama enam tahun berturut-turut dalam kajian kualiti China Initial Quality Study SM (IQS) J.D. Power Asia Pacific, mempamerkan strategi berpusatkan kualiti syarikat dari penyelidikan dan pembangunan (R & D) yang inovatif, pembuatan untuk membekalkan rantaian dan jualan & perkhidmatan.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati:

Facebook: https://www.facebook.com/GACMotor
Instagram: https://www.instagram.com/gac_motor
Twitter: https://www.twitter.com/gac_motor

Perhubungan Media:

Sukie Wong
+86-186-8058-2829
GACMotor@126.com

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20181102/2288117-1-a
Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20181102/2288117-1-b
Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20181102/2288117-1-c

Source: GAC Motor
Keywords: Auto Transportation New products/services