omniture

Gap Inc. percepat transformasi digital dengan Microsoft Cloud

Microsoft Corp.
2018-11-10 19:59 154

REDMOND, Washington, 10 November 2018 /PRNewswire/ -- Pada hari Jumaat, Gap Inc. (NYSE: GPS) mengumumkan bahawa ia telah mengadakan perkongsian strategik dengan Microsoft Corp (Nasdaq: MSFT) untuk memacu strategi transformasi digital dan terus mencipta pengalaman pelanggan baharu merentas semua jenama, termasuk Old Navy, Gap, Banana Republic, Athleta, Hill City dan Intermix. Dengan Microsoft sebagai pembekal awan utama, Gap Inc. memberi tumpuan kepada inovasi teknologi, kelajuan dan fleksibiliti, menggunakan Microsoft Azure dan Microsoft 365 untuk melaksanakan keupayaan perniagaan baharu dan bekerja lebih cekap merentas organisasi.

Gap Inc. distribution center in Fishkill, NY.
Gap Inc. distribution center in Fishkill, NY.

"Ketika kami mengembangkan nilai dan perniagaan aktif kami dan mempercepatkan keupayaan dalam talian dan mudah alih, kebolehan untuk mengukur teknologi kami dalam persekitaran yang selamat untuk menampung pertumbuhan ini sangat kritikal," kata pegawai ketua maklumat Sally Gilligan, Gap Inc. "Platform Microsoft Azure menyediakan pasukan kami dengan kebolehan untuk menyampaikan keupayaan inovatif dan diperibadikan untuk pelanggan kami dengan kelajuan disokong oleh kedalaman kepakaran teknologi yang mantap daripada pasukan Microsoft. "

Gap Inc. bekerjasama rapat dengan Microsoft untuk memindahkan beratus-ratus aplikasi ke Azure, memberi tumpuan kepada pengalaman yang lancar dan diperibadikan untuk pelanggan sewaktu mereka membeli-belah di kedai-kedai, dalam talian dan mudah alih. Pada mulanya, syarikat memindahkan inventori, kedai dan keupayaan tapak utama kepada Azure untuk pengkomputeran yang dipercayai, boleh diskala dan berkesan kos. Keupayaan kritikal ini menyokong portfolio jenama dan produk yang boleh dibeli di lebih 90 negara, melalui pelbagai saluran termasuk lebih daripada 3,100 kedai yang dikendalikan oleh syarikat. Dengan menggunakan platform-sebagai-perkhidmatan yang ditawarkan oleh Microsoft Azure, Gap Inc. mempercepatkan masa untuk memasarkan perkhidmatan pelanggan baharu, memperkasakan pelanggan dengan lebih kefleksibelan dalam mementukan tempat dan cara mereka mahu membeli-belah. Awan Microsoft Azure menyokong model DevOps syarikat yang membolehkan jurutera dan pasukan pengurusan produk membangunkan, menggunakan dan menguji keupayaan baharu dengan pantas.

Dengan membina dan memusatkan platform datanya pada Azure, Gap Inc. kini boleh menggunakan analitik lanjutan dan pembelajaran mesin untuk mendapatkan pemahaman yang komprehensif mengenai pelanggan di seluruh saluran, dan untuk menyampaikan perkhidmatan, pemasaran dan perkhidmatan yang diperibadikan untuk semua jenama dalam portfolionya. Syarikat menggunakan Microsoft Power BI untuk memperkasakan lebih ramai pekerja di Gap Inc. untuk memvisualisasikan dan bertindak berdasarkan maklumat untuk mencipta pengalaman pelanggan terbaik dan memacu perniagaan.

Gap Inc. juga menggunakan penyelesaian Microsoft 365 untuk menyediakan para pekerjanya merentas jenama dan fungsinya di seluruh dunia dengan cara yang lebih hebat dan kreatif untuk berkomunikasi, berkolaborasi dan berkongsi wawasan antara satu sama lain.

"Gap Inc. telah menjadi perintis global dan pemimpin dalam peruncitan sejak mereka membuka kedai pertama mereka di San Francisco pada tahun 1969," kata Shelley Bransten, naib presiden korporat bagi barangan runcit dan pengguna global di Microsoft. "Kami sangat berbesar hati untuk bekerjasama dengan mereka untuk memodenkan lagi aplikasi pelanggan dan pekerja mereka, mengubah data menjadi dolar, dan membina aplikasi dan perkhidmatan baharu yang hebat yang memacu transformasi digital dan meletakkan pelanggan sebagai keutamaan perniagaan mereka."

Latar Belakang Gap Inc. 

Gap Inc. ialah peruncit global terkemuka yang menawarkan pakaian, aksesori, dan produk penjagaan diri untuk lelaki, wanita dan kanak-kanak di bawah jenama Old Navy, Gap, Banana Republic, dan Athleta. Jualan bersih tahun fiskal 2017 ialah $15.9 bilion. Produk Gap Inc. boleh dibeli di lebih daripada 90 buah negara di seluruh dunia melalui kedai yang dikendalikan oleh syarikat, kedai francais, dan tapak e-dagang. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.gapinc.com.

Latar Belakang Microsoft

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) membolehkan transformasi digital untuk era awan pintar dan pinggir pintar. Misinya adalah untuk memberdayakan setiap orang dan setiap organisasi di planet ini untuk mencapai lebih banyak lagi.

Gap Inc. employees work on technology solutions.
Gap Inc. employees work on technology solutions.

 

Sally Gilligan, CIO, Gap Inc. and Rathi Murthi, CTO, Gap Inc.
Sally Gilligan, CIO, Gap Inc. and Rathi Murthi, CTO, Gap Inc.

 

Microsoft company logo. (PRNewsFoto/Microsoft Corp.)
Microsoft company logo. (PRNewsFoto/Microsoft Corp.)

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/782242/Microsoft_Corp_Gap_Inc_Distro_Center.jpg
Foto - https://mma.prnewswire.com/media/782241/Microsoft_Corp_Gap_Inc_Employees.jpg
Foto - https://mma.prnewswire.com/media/782240/Microsoft_Corp_Sally_Gilligan_Rathi_Murthi.jpg
Logo - https://mma.prnewswire.com/media/24227/microsoft_corp_logo226_9217jpg.jpg

Source: Microsoft Corp.
Related Stocks:
NASDAQ:MSFT NYSE:GPS
Keywords: Computer Software Computer/Electronics Multimedia/Online/Internet Real Estate Retail Licensing/marketing agreements