omniture

DeepBlue Technology Berada di Jalan Raya Bandar Dengan Penampilan Sulung "Smart Panda Bus"

DeepBlue Technology lancar Smart Panda Bus kali pertama di Sidang Kemuncak Pembangunan Kecerdasan Buatan China terkini dan jangka jual di Eropah tahun ini
DeepBlue Technology
2019-01-21 08:22 820

SHANGHAI, 21 Januari 2019 / PRNewswire / - Pada 18 Januari, Smart Panda Bus DeepBlue Technology, sebuah bas memandu Kecerdasan Buatan (AI), membuat kemunculan sulung di "Sidang Kemuncak Pembangunan Masa Depan Kecerdasan Buatan Generasi Baharu" di Shanghai dan menyasarkan untuk mentakrifkan semula pengangkutan awam. Smart Panda Bus ialah kenderaan autonomi pelbagai fungsi AI yang menggabungkan lapan teknologi teras yang berlainan daripada DeepBlue Technology, bekerja sama untuk menyelesaikan pelbagai titik masalah buat penumpang di seluruh dunia.

DeepBlue Technology perkenal Smart Panda Bus di Shanghai
DeepBlue Technology perkenal Smart Panda Bus di Shanghai

Smart Panda Bus memanfaatkan teknologi AI terkini dalam satu produk. Beberapa ciri ialah: Pemanduan Automatik, Pengecaman Urat Jari, Interaksi Suara, Tolak Pengiklanan Persis, Robot Pemantauan Kenderaan, Sistem Pintar Jualan Tanpa Manusia, Sistem Pemantauan Kelakuan Tidak Normal dan Sistem Pengendalian Pelolosan Kecemasan Pintar yang tidak pernah dilaksanakan dalam pengangkutan komuter awam sehingga kini.

Di Smart Panda Bus, penumpang boleh mengambil bas dan pergi membeli-belah dengan meleret tangan melalui sistem pengenalan biometrik yang tepat, manakala robot dalam bas memantau dan merekodkan sebarang tingkah laku yang mencurigakan dalam masa nyata, membuat siaran yang tepat pada masanya untuk amaran awal dan mengaktifkan sistem kecemasan menyelamatkan diri pintar. Ia menyerlahkan langkah penting ke arah pembangunan bandar-bandar pintar masa depan, sesuatu yang dibincangkan dalam perhimpunan elit industri, syarikat, bahkan pegawai bandaraya AI dan tetamu luar negara dari negara-negara Jalur dan Jalan.

Smart Panda Bus menerima sokongan penuh semangat dan akan melangkah ke Asia dan Eropah tahun ini. Negara-negara seperti Jerman, Luxembourg, Itali dan Greece telah menunjukkan minat terhadap produk ini. Dijangkakan Smart Panda Bus akan tersedia di Eropah pada tahun 2019. Para pegawai bandar di Bangkok telah meluluskan BRT, satu lagi kenderaan pemanduan berautonomi daripada DeepBlue Technology, untuk memulakan ujian pada pertengahan tahun ini.

DeepBlue Technology yang berpangkalan di Shanghai menyasarkan untuk menjadi sebuah syarikat global yang akan dapat berkhidmat kepada orang di seluruh dunia. Pada masa ini, syarikat ini aktif di Eropah, Timur Tengah dan Asia Tenggara, dan setakat ini, telah menandatangani perjanjian kerjasama bandar pintar dengan Greece dan Itali.

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190118/2351123-1

Source: DeepBlue Technology
Keywords: Auto Computer Hardware Computer Software Computer/Electronics Internet Technology Telecommunications Transportation Trucking and Road Transportation New products/services