omniture

Haier Perkenalkan COSMOPlat Diperkasa-5G di Hannover Messe, Terangi Masa Depan Internet Perindustrian

Haier Home Appliances
2019-04-08 08:54 851

HANNOVER, Jerman, 8 April 2019 / PRNewswire / - Haier, pengeluar penyelesaian kehidupan yang disesuaikan membawakan 179 penyelesaian kediaman pintar dalam 28 senario ke Hannover MESSE, mempamerkan versi COSMOPlat yang dipertingkat, platform penyelesaian penyesuaian besar-besaran yang terbesar di dunia dan memperkenalkan realisasi inovatif tema pameran, "Industri Bersepadu - Kecerdasan Perindustrian".

Haier Perkenalkan COSMOPlat Diperkasa-5G di Hannover Messe, Terangi Masa Depan Internet Perindustrian
Haier Perkenalkan COSMOPlat Diperkasa-5G di Hannover Messe, Terangi Masa Depan Internet Perindustrian

Mula-mula dilancarkan pada 2016, COSMOPlat yang dibangunkan secara bebas oleh Haier menyepadukan keseluruhan proses kilang dan rantaian bekalan secara digital, termasuk interaksi, R&D, dan perolehan, untuk melayani pelanggan individu dengan lebih baik. Peningkatan tahun ini menggabungkan pelbagai teknologi perkilangan pintar maju dan 5G untuk membuka lembaran baharu bagi penyesuaian besar-besaran, merintis platform pengesahan penyesuaian "pintar + 5G" yang pertama di dunia dengan kemungkinan aplikasi yang mendalam bagi industri yang pelbagai seperti seramik, pertanian, pembuatan kediaman bergerak, acuan, dan jentera. Sebagai tambahan kepada sebilangan besar pelanggan perusahaan, Haier menarik beberapa pakar industri terkemuka ke reruainya, termasuk Henning Kagermann, bapa perindustrian Industri 4.0 untuk mendigitalkan pengeluaran perindustrian, dan Francisco Betti, ketua Industri Pembuatan Maju dalam Forum Ekonomi Dunia (WEF).

"Saya sangat teruja melihat kemajuan yang dicapai oleh lelaran terkini COSMOPlat, yang kini disepadukan dengan teknologi canggih seperti 5G dan AI," kata Kagermann berikutan lawatannya ke reruai Haier. "Bukan sahaja Haier memberi khidmat kepada perusahaan besar, tetapi ia memperkasakan PKS untuk berubah dan menaik taraf. Hasil daripada peningkatan dan pengoptimuman masa nyata, sebilangan besar pelanggan dapat menikmati kecekapan yang lebih tinggi dan pengalaman yang lebih berpusatkan pengguna."

Sebagai syarikat China pertama yang dipilih untuk rangkaian WEF bagi "Manufacturing Lighthouses", sebuah komuniti pengeluar terkemuka yang menyepadukan teknologi Industri 4.0, Haier memanfaatkan pameran untuk menjadi penganjur bersama Forum Kilang Rumah Api WEF dengan Bosch, Phoenix Contact, Rold, Sandvik, dan Tata Steel. Bersama-sama, syarikat-syarikat ini mengumumkan Inisiatif Program Rumah Api Hannover, yang bertujuan untuk menetapkan dan melaksanakan norma-norma industri untuk standard, teknologi, bakat, keselamatan, dan banyak lagi. Sebagai pemimpin kerjasama ini, COSMOPlat Haier akan memanfaatkan ekosistem terbukanya untuk mempromosikan dan memupuk inisiatif ini.

Setakat ini, COSMOPlat telah membangunkan 15 sub-platform untuk industri yang berbeza, dengan 12 pangkalan demonstrasi di enam wilayah, termasuk timur China dan utara China. Model ini terus dilaksanakan di 20 negara, mengubah industri pakaian, makanan, perumahan, perjalanan, kesihatan, pendidikan, dan industri-industri lain agar pengguna global dapat menikmati pengalaman gaya hidup yang dipertingkat yang terbuka luas menerusi penyesuaian besar-besaran.

***

Latar Belakang Haier 

Haier Home Appliance merupakan jenama perkakas kediaman No.1 di dunia, dengan 10.5% bahagian pasaran global. Jenamanya termasuk Haier, Casarte, dan Leader di China, GE Appliances di AS, Fisher & Paykel di New Zealand, dan AQUA di Jepun. Bertujuan untuk menyediakan pengalaman rumah pintar yang saling terhubung untuk pelanggan di mana-mana jua, Haier terus meningkatkan produk dan perkhidmatannya semasa membuat peralihan ke platform keusahawanan terbuka. Untuk maklumat lanjut, layari: http://www.haier.net/en/ 

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190405/2426044-1  

Source: Haier Home Appliances
Related Links:
Keywords: Computer/Electronics Consumer Electronics Household Products Household/Consumer/Cosmetics New products/services Trade show news