omniture

Martell The Journey - Pengalaman berbilang sensori baharu pelawat bagi menemui Maison Martell

Martell
2019-05-21 21:22 126

COGNAC, Perancis, 21 Mei 2019 /PRNewswire/ -- Maison Martell memperkenalkan Martell the Journey, suatu pengalaman interaktif dan mengasyikkan pelawat yang bertempat di tapak Gâtebourse, yang bersejarah dalam Minuman Keras. Sekali lagi, tertua dari dewan minuman keras yang hebat adalah menunjukkan keupayaannya untuk bergerak dengan masa, menafsirkan warisan keberanian berusia 300 tahun, keutuhan dan keunggulan dengan ketegaran dan kemodenan yang sebenar. Pembukaan Martell the Journey – yang melengkapi Fondation d'Entreprise Martell dan Indigo by Martell rooftop bar, dilancarkan secara rasmi pada 2018 – akan menjadikan Maison Martell sebuah destinasi yang mesti dikunjungi pelawat bagi Minuman Keras.

Untuk melihat Hebahan Berita Multimedia, sila klik: https://www.multivu.com/players/uk/8548251-martell-the-journey/ 

Dengan Martell the Journey; pelawat boleh mengatur pengembaraan penemuan peribadi mereka mengikut minat dan kecenderungan mereka sendiri. Tiga tema – Heritage, Savoir-Faire dan Part des Anges – menawarkan perspektif berbeza dan saling melengkapi mengenai Maison Martell. Laluan Heritage, banyak digambarkan bahan arkib, menjejaki kesan sejarah dan pembangunan antarabangsa Dewan tersebut sejak ia diasaskan oleh Jean Martell pada 1715. Savoir-Faire menawarkan pertemuan dengan pekerja mahir yang mana kemahiran luar biasa mereka menyumbang, bukan sahaja terhadap penciptaan minuman keras Martell, malah kepada reputasi Dewan di seluruh dunia bagi kecemerlangan dan kepakaran. Akhir sekali, Part des Anges ialah satu laluan berbilang sensori di mana pemasangan terbaru dan interaktifnya membenarkan pelawat menerokai minuman keras dalam cara asal sepenuhnya.

Martell the Journey ialah pengalaman pelawat yang dicipta semula dengan sinografi kontemparari yang diilhamkan oleh pereka pameran terkemuka iaitu Nathalie Crinière. Pengunjung secara bergilir-gilir menjadi penonton dan pelakon, apabila pemasangan digital yang terkini digunakan untuk meningkatkan dimensi menyeluruh dan interaktif jadual perjalanan. Dimensi insan juga merupakan elemen utama pengalaman, dengan pakar Martell yang mengiringi pengunjung dalam penemuan mereka, menjawab soalan mereka dan berkongsi maklumat tambahan dan anekdot.

Menjelang akhir perjalanan Martell mereka, pengunjung akan memperoleh pandangan mendalam yang menawan ke dalam Dewan yang berusia 300 tahun: warisan pengasasnya Jean Martell; menetapkan keterampilan, penyulingan dan penuaan yang menghasilkan rasa unik minuman keras Martell; perkataan menarik minat, bau malah bunyi proses membuat minuman keras – apatah lagi pelbagai cara minuman keras boleh dinikmati.

Dari mula, keberanian untuk menetapkan piawaian baharu

Titik mula Martell the Journey adalah secara semula jadi rumah pengasas Jean Martell, yang mana keberaniannya menetapkan piawaian baharu dalam minuman keras. Dewan ini terletak di halaman tapak Gâtebourse, di mana beliau memperoleh plot tanah pertama seawal 1750. Pembangunan tapak yang berikutnya dicatatkan di sini, sebagaimana sembilan generasi keluarga Martell keluarga yang mengetuai takdir Maison Martell. Animasi video menyerlahkan tokoh utama sedemikian sebagai Rachel Martell, isteri pengasas, yang berjaya meluaskan perniagaan selepas kematiannya dan Edouard Martell, cicit lelakinya, yang mewujudkan Martell Cordon Bleu yang ikonik. Di sini juga pelawat boleh menemui khazanah dari 5 kilometer arkib Maison Martell, kebanyakannya tidak pernah dipamerkan sebelum ini. Apabila perjalanan mereka terungkai, mereka akan menyaksikan rekod penghantaran pertama Dewan ke destinasi yang jauh, gambar vintaj dan iklan, serta cenderamata peristiwa bersejarah di mana minuman keras Martell telah dihidangkan.

Testimoni tulen daripada pekerja mahir minuman keras Martell

Dari sini, jadual perjalanan terus ke dalam beberapa bekas bilik bawah tanah minuman keras, yang mengekalkan kesan membangkitkan kehidupan lampau mereka – pancaran kukuh, lantai konkrit, tong kayu oak dan bau berpanjangan. Tiada tempat yang lebih baik untuk menemui keterampilan Maison Martell dan tiada jurucakap yang lebih baik daripada rakan Dewan yang telah lama bertahan: pengembang wain, penyuling dan ceramah pembuat tong dengan keikhlasan dan ketulenan mengenai pekerjaan mereka dalam pemasangan video yang bersaiz sebenar kehidupan, bagaikan mereka pelawat yang terlibat dalam perbualan secara bersemuka. Sejak dari Jean Martell mengembara menunggang kuda merentasi kawasan Charente untuk menemui pekerja mahir terbaik, Maison Martell telah menilai perkongsian yang lama bertahan ini – hujah yang dibuat oleh Martell Cellar Master Christophe Valtaud, yang menerangkan peranan beliau sebagai konduktor orkestra, mengadunkan kepakaran individu ke dalam keharmonian keseluruhan minuman keras Martell.

Penerokaan 360° kawasan Minuman Keras

Dari kemahiran nenek moyang kepada teknologi canggih, apabila pelawat dipelawa untuk melangkah masuk ke dalam ruang bulat yang mengagumkan untuk pengalaman mengasyikkan 360°. Terletak di tengah-tengah ruang ialah lambang pantas Martell. Dengan mengambil burung dalam tangan mereka, kemudian menggerakkannya ke atas atau ke bawah, pelawat boleh naik ke atas bumbung Minuman Keras untuk melihat mercu tanda Martell, atau sebaliknya menerokai reka bentuk kawasan dengan landskap dan ciri-cirinya yang berbeza. Dari bukit beralun Grande Champagne hingga cerun landai dan dusun pokok ternama Borderies cru Maison Martell, pemasangan ini dengan jelas membawa kepada kehidupan lekapan Dewan yang berkekalan ke darat.

Pendedahan minuman keras berbilang sensori

Satu lagi inovasi Martell the Journey ialah cara ia menyampaikan tarikan sensori minuman keras. Salah satu sorotan pengalaman ialah pemasangan seni pahat patung besar yang menimbulkan bentuk stok pokok anggur yang berlingkar, yang mempamerkan susunan bengkel interaktif. Di sini, pelawat boleh, sebagai contoh, menemui warna minuman keras yang berbeza-beza, menggubah lagu dengan bunyi proses pembuatan minuman keras, atau mencipta resipi koktel Martell mereka sendiri. Penerusan semula jadi pengalaman sensori ini dan kemuncak Martell the Journey, ialah pertemuan di butik, di mana pelawat boleh mencuba salah satu daripada tiga produk lambang: Martell VSOP yang telah lama wujud dalam Red Barrels, Martell Noblige atau Martell Blue Swift.

Lebih awal sebelum pelancaran pengalaman pelawat yang dicipta semula, César Giron, Ketua Pegawai Eksekutif Maison Martell, menggariskan kepentingan inisiatif untuk Dewan dan komuniti lebih luas dalam Minuman Keras dan seterusnya: "Selama lebih daripada 300 tahun, Maison Martell mempunyai keberanian untuk melakukan perkara yang berbeza dan menetapkan piawaian baharu. Inisiatif ini yang membuka Dewan tidak seperti sebelumnya, membuktikan keupayaan kami untuk sentiasa memperbaharui dan menyegarkan semula visi tersebut. Sama pentingnya ialah fakta bahawa Martell the Journey memberi penghormatan kepada hasil kerja rakan kongsi kami, yang kebanyakannya telah bersama kami sejak beberapa generasi, serta menyerlahkan keterampilan nenek moyang yang amat penting kepada rantau dan dikenali di seluruh dunia."

Martell the journey

Terletak di 16, Avenue Paul Firino Martell dalam Minuman Keras
Dibuka setiap hari mulai 10 pagi hingga 7 malam dari 2 Mei hingga 31 Oktober
Bayaran masuk: 20 € seorang
Tempahan atas talian: www.martell.com 
Hubungi Martell: visites@martell.com atau 05-45-36-34-98

Photo: https://mma.prnewswire.com/media/889720/Martell_The_Journey.jpg          
Video: https://www.youtube.com/watch?v=tFoJfKL2cWc

 

 

Source: Martell
Keywords: Amusement Parks and Tourist Attractions Art Beer, Wine & Spirits Beverages Entertainment Retail Travel New products/services