omniture

Hangzhou manfaatkan Bandar Penerbangan untuk menjadi bandaraya penerbangan

Jiande Aviation Town management committee
2019-05-23 06:07 127

HANGZHOU, China, 23 Mei 2019 /PRNewswire/ -- Jiande Aviation Town menandatangani tujuh urusniaga penerbangan am pada suku pertama 2019, menarik kira-kira 2.5 bilion yuan pelaburan, menurut seorang pegawai dengan jawatankuasa pengurusan bandar.

Bandar penerbangan kini mempunyai 17 lagi projek dalam perbincangan dengan jumlah pelaburan berjumlah 45.85 bilion yuan, kata pegawai tersebut.

Dibina atas tinggalan perindustrian dari kilang ferroaloi Hengshan lama, bandar perindustrian lama di Hangzhou telah mengubah dirinya menjadi enjin pertumbuhan baharu dengan transformasi bahan api penerbangan am.

Didorong oleh rancangan China timur Zhejiang untuk menaikkan nilai keluaran industri pengilangan penerbangan kepada 100 bilion yuan menjelang 2020, Hangzhou membina Bandar Penerbangan Jiande untuk "model penerbangan umum" untuk mengumpul rantain lengkap sumber penerbangan am.

Sejak ditubuhkan pada 2016, bandar penerbangan merealisasikan pelaburan aset tetap sebanyak 3.399 bilion yuan, termasuk 2.603 bilion yuan modal sosial.

Bandar penerbangan kini menjadi tuan rumah penyelesaian 773 perusahaan dengan pendapatan perniagaan utama berjumlah 7.133 bilion yuan.

Sebagai industri berskala trilion yuan yang meningkat naik, industri penerbangan am boleh memacu pembangunan sektor yang berkaitan sambil mengubah pola pembangunan ekonomi dan meningkatkan penambahbaikan industri dan penggunaan, kata para pakar.

Dari segi transformasi, XIZI UHC yang berpangkalan di Hangzhou membawa namanya ke hadapan apabila pesawat penumpang dalam negeri yang pertama dibangunkan sendiri oleh China, C919, telah mengadakan penerbangan sulungnya yang berjaya pada tahun 2017. Sebagai satu-satunya syarikat persendirian dalam senarai pembekal C919, syarikat yang dahulunya membuat dandang dan lif kini memegang kontrak dengan Airbus, Boeing, Bombardier, AVIC dan COMAC.

Menaiktaraf pembuatan untuk berhubung dengan penerbangan adalah sesuai untuk transformasi moden sektor tradisional, kata seorang pegawai dengan Suruhanjaya Ekonomi dan Maklumat Wilayah Zhejiang, dengan menyatakan bahawa Hangzhou mengerahkan semua sumber untuk mendapat tempat dalam industri baru muncul yang strategik ini.

Daerah Baharu Qiantang, kawasan pembangunan pembuatan penerbangan, menyaksikan Sekolah Aeronautik dan Astronautik di bawah Universiti Zhejiang memilih tempat ini untuk membangunkan teknologi pesawat mewah. Pasukan utamanya, diketuai oleh profesor Ke Yinglin, sebelum ini telah membangunkan 17 set sistem pemasangan automatik pesawat dan dua barisan pengeluaran denyutan pemasangan, memberikan sokongan teknikal yang kuat untuk model pesawat ketenteraan utama negara.

Hangzhou sedang memetakan rancangan rantaian lengkap ke arah masa depan "bandar raya penerbangan" yang menyepadukan pembelajaran, R&D, pembuatan, pelancongan serta perkhidmatan penerbangan lain.

Source: Jiande Aviation Town management committee
Keywords: Airlines/Aviation Transportation Travel Contracts Licensing/marketing agreements