omniture

Haval Iringi Era Baharu Globalisasi dengan Pelancaran Pengeluaran Haval F7 di Kilang Tula

Haval F7 ialah kenderaan besar yang dihasilkan secara besar-besaran di luar negara oleh pembuat kereta China
Haval
2019-06-05 08:25 221

TULA, Rusia, 5 Jun 2019 /PRNewswire/ -- Haval Brand ("Haval"), jenama utama SUV China dan sebahagian daripada kumpulan Great Wall Motor ("GWM"), telah melancarkan pengeluaran sulung untuk SUV Haval F7 yang sangat dinanti di kilang baharu jenama ini di Tula, Rusia.

Pelancaran Haval F7 dari Kilang Tula Haval - Kilang Pembuatan Kenderaan Besar-besaran Proses Penuh Luar Negara yang Pertama
Pelancaran Haval F7 dari Kilang Tula Haval - Kilang Pembuatan Kenderaan Besar-besaran Proses Penuh Luar Negara yang Pertama

Pengeluaran Haval F7 menandakan kejayaan penting sebagai kenderaan pengeluaran besar-besaran proses penuh pertama pembuat kenderaan yang dihasilkan di luar negara. Haval F7 juga merupakan kenderaan pertama yang memanfaatkan penyelidikan dan pembangunan Cina pada skala multinasional dengan pengeluaran proses penuh yang dijalankan di China dan Rusia, yang mengiringi era Globalisasi 3.0 Haval.

"Dengan Kilang Tula, kami membantu merangsang pembangunan ekonomi tempatan sebagai sebahagian daripada Inisiatif Jalur dan Jalan," kata Wei Jianjun, Pengerusi Great Wall Motor Company Limited. "Saya percaya strategi globalisasi kami berpotensi melangkau pembukaan pasaran antarabangsa - ia akan mendorong Haval menjadi pemain utama di peringkat auto global."

Dengan pelaburan berjumlah lebih AS $500 juta, kilang Tula ialah projek pelaburan luar negara terbesar GWM setakat ini dan kilang kenderaan proses penuh luar pesisir pertama di China. Dengan kapasiti tahunan 150,000 unit, kilang ini meliputi semua peringkat pengeluaran termasuk kempaan, kimpalan, pengecatan dan pemasangan bersepadu. Kilang ini juga mempunyai alat-alat bahagian di lokasi dan kawalan kualiti akan dijalankan di dalam negara.

Selaras dengan visi Haval untuk menyetempatkan 65% pengeluaran, lebih 90% daripada 800 pekerja kilang ialah masyarakat tempatan dan dijangka meningkat hingga 1500 orang menjelang Jun 2019. Sebagai projek perindustrian yang paling penting di Tula, kilang ini akan meningkatkan ekonomi tempatan dengan RMB 3 bilion (AS $430 juta) diramalkan dalam hasil dan cukai domestik. Produk dari kilang juga akan dieksport ke negara-negara jiran, memperkukuhkan pendapatan tukaran asing Tula.

Kilang Tula melancarkan era Globalisasi 3.0 Haval, memanfaatkan Inisiatif Jalur dan Jalan untuk memperjuangkan pembangunan mampan melalui pengedaran global dan pada masa yang sama mengeksport kemajuan pembuatan dan teknologi China di seluruh dunia.

Di samping menyediakan kilang skala besar proses penuh untuk memberi perkhidmatan kepada pasaran Rusia yang berkembang, kilang Haval bertindak sebagai sumber bersama bagi pembuat kereta lain dengan bahagian OEM, kenderaan pemasangan tempatan dan tempat pemasangan untuk mengurangkan kos dan meminimumkan risiko pelaburan.

Terletak di Taman Perindustrian Uzlova di Tula, Rusia, kilang ini berada di kedudukan strategik berhampiran hab ekonomi Rusia termasuk Tula, New Moscow, dan Moscow. Kilang Haval akan berfungsi sebagai pangkalan untuk pembangunan ke pasaran Asia Tengah dan Eropah Timur, termasuk negara-negara bersebelahan Belarus, Kazakhstan dan Moldova.

Bengkel Mengecat di Kilang Tula Haval di Rusia
Bengkel Mengecat di Kilang Tula Haval di Rusia

Latar Belakang Haval 

Haval SUV, sebahagian daripada Great Wall Motor Company Limited, ialah jenama No. 1 SUV China dan pengeluar SUV global yang berkembang pesat. Beroperasi secara bebas sejak 2013, Haval, sebagai SUV Paling Bernilai Brand Finance Auto & Tyres 2017 dan No.16 di 100 Jenama Automotif Paling Bernilai Dunia Brand Finance Auto & Tyres 2018, mewujudkan SUV bertaraf dunia untuk pelanggan Cina dan luar negara, menggabungkan tahap pengeluaran yang tinggi dengan teknologi inovatif dan lestari. Jenama itu melancarkan strategi Globalisasi 3.0 pada tahun 2019 dengan pembukaan kilang Tula di Rusia, kilang kenderaan proses penuh luar negara yang pertama untuk China. Untuk maklumat lanjut, sila lawati http://www.haval-global.com/

Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190603/2484699-1-a
Foto - https://photos.prnasia.com/prnh/20190603/2484699-1-b

Source: Haval
Keywords: Auto Transportation Corporate Expansion