omniture

Xinhua Silk Road: 52 projek bernilai RMB128.3 bln ditandatangani pada Persidangan Komuniti Ningbo Perkongsian Pembangunan Global Kedua

Xinhua Silk Road Information Service
2019-10-22 02:23 203

BEIJING, 22 Oktober 2019 /PRNewswire/ -- Semasa Persidangan Komuniti Ningbo dan Perkongsian Pembangunan Global Kedua diadakan di Bandar Ningbo, China pada hari Jumaat, 52 projek dengan jumlah pelaburan 128.3 bilion yuan telah dikontrak.

Persidangan yang diadakan pada November 2018 untuk kali pertama, bertujuan untuk menghimpunkan komuniti Ningbo termasuk usahawan dan pakar dari seluruh dunia dan untuk mempromosikan pembangunan Ningbo.

Antara 52 projek itu, terdapat lima projek masing-masing dengan pelaburan lebih daripada 10 bilion yuan dan sembilan projek masing-masing dengan pelaburan lebih daripada 5 bilion yuan, meliputi kawasan petrokimia hijau, kenderaan, peralatan berkualiti tinggi dan mahal, bahan baharu, maklumat elektronik, peralatan rumah pintar, bioubatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar, penambahbaikan fungsi bandar dan industri perkhidmatan moden.

Projek pembinaan infrastruktur pengangkutan di Daerah Fenghua, yang juga dikenali sebagai projek pembangunan bandar ekologi dan budaya Ningbo, ialah projek terbesar yang ditandatangani di persidangan ini, dengan jumlah pelaburan sebanyak 30 bilion yuan. Projek ini akan memberi tumpuan kepada pembinaan infrastruktur pengangkutan, pembangunan daerah, keselamatan penduduk dan ciri-ciri taman perindustrian, mewujudkan bandar ekologi dan budaya moden yang menyepadukan kehidupan, pendidikan, kesihatan dan pelancongan di Fenghua, kawasan bandar baharu Ningbo.

Syarikat-syarikat yang mengambil bahagian dalam menandatangani projek termasuk Poly Developments and Holdings, Hynertech Co., Ltd., Forehope Electronic (Ningbo) Limited Company, Oriental Energy, DiDi, Asia Pulp & Paper dan Transfar Group.

Persidangan Komuniti Ningbo dan Pembangunan Perkongsian Global Kedua diadakan di Ningbo dari 17 hingga 19 Oktober 2019.

Lihat pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/308871.html?from=singlemessage&isappinstalled=0

 

Source: Xinhua Silk Road Information Service
Keywords: Banking/Financial Service Computer/Electronics Consumer Electronics Environmental Products & Services Household Products Household/Consumer/Cosmetics Internet Technology Retail Telecommunications Transportation Financing agreements Trade show news