omniture

Nikmati Templestay bagi percutian akhir tahun untuk merasakan kehidupan sederhana Thoreau di tepi kolam Walden

Cultural Corps of Korean Buddhism
2019-11-15 22:00 301

SEOUL, Korea Selatan, 15 November 2019 /PRNewswire/ -- Penulis Amerika, Henry David Thoreau berkata, "Daripada cinta, daripada wang, daripada kemasyhuran, lebih baik berikanku kebenaran" dalam "Walden," mengenai nilai hidup sederhana di tepi kolam Walden.

Alami Siaran Berita Berbilang Saluran interaktif di sini: https://www.multivu.com/players/English/8643251-enjoy-simple-life-year-end-getaway-templestay/

Akhir tahun 2019 merupakan masa yang baik untuk melepaskan apa yang tidak berjaya pada tahun ini dan membuat resolusi baharu untuk tahun depan. Pada waktu ini dalam setahun, kita dapat lebih memahami Thoreau yang mencari nilai kehidupan sederhana dan kebenaran hidup yang tidak berubah. Jadi, mengapa tidak kita cuba hidup seperti beliau selama dua hari? Templestay di Korea merupakan penyelesaian yang baik.

Templestay mungkin tidak biasa anda dengari. Ekspresi kuil dan penginapan gabungan ini merupakan program yang ditawarkan oleh kuil Buddha Korea. Seorang peserta dalam program ini akan menetap di kuil selama dua hari dan mengalami "Yebul" (upacara Buddha), "108 bae" (108 sujud), "Chamseon" (meditasi Seon) dan perbualan dengan seorang biarawan sambil menikmati teh.

Jika anda ingin aktiviti seperti "Yebul" dan meditasi, anda boleh memilih Templestay berorientasikan pengalaman. Sekiranya anda memerlukan masa yang tenang daripada kehidupan harian anda yang tertekan, anda boleh mencuba Templestay yang memberi tumpuan kepada program berorientasikan santai. Di Korea, lebih 130 kuil menawarkan program Templestay dan 27 daripadanya dikendalikan dalam bahasa Inggeris.

Jika anda mempunyai minat dalam sejarah dan budaya, anda boleh tinggal di salah satu kuil gunung di Korea, yang ditetapkan pada tahun 2018 oleh UNESCO, termasuk Tongdosa, Beopjusa dan Magoksa. Kuil-kuil ini ditakrifkan sebagai tapak warisan dunia kerana Buddhisme Korea telah berakar umbi dalam kehidupan orang ramai selama 1700 tahun sejarahnya.

Di sebuah kuil, anda bangun pada pukul empat pagi. Masa berlalu dengan berbeza di sini. Anda benar-benar boleh memberi tumpuan kepada bahagian dalaman anda dan apa yang benar-benar berharga kepada anda dalam kehidupan. Kebanyakannya, satu malam di kuil kayu tradisional di Korea akan sama dengan kehidupan yang sederhana di kabin di kolam Walden.

Untuk maklumat terperinci dan tempahan, sila rujuk laman sesawangTemplestay eng.templestay.com. Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi Pusat Maklumat Templestay melaui e-mel (support@templestay.com). Pada akhir tahun 2019, mari kita tempuhi pengembaraan ini untuk mencari kebahagiaan yang sebenar: Templestay.

Source: Cultural Corps of Korean Buddhism
Keywords: Hotels and Resorts Travel Religion