omniture

Oracle & Walmart Mengumumkan Tentatif Persetujuan Kerajaan A.S.

Oracle
2020-09-21 20:53 257

REDWOOD SHORES, California dan BENTONVILLE, Arkansas, 21 September 2020 /PRNewswire/ -- Presiden telah mengumumkan bahawa ByteDance telah menerima tentatif persetujuan bagi perjanjian dengan Kerajaan AS untuk menyelesaikan masalah tertunggak, yang kini akan merangkumi Oracle dan Walmart yang bersama-sama melabur untuk memperoleh 20% pegangan dalam TikTok Global yang baru dibentuk.

Sebagai sebahagian daripada perjanjian tersebut, TikTok mewujudkan syarikat baharu bernama TikTok Global yang akan bertanggungjawab untuk menyediakan semua perkhidmatan TikTok kepada pengguna di Amerika Syarikat dan sebahagian besar pengguna di seluruh dunia. Hari ini, pihak pentadbiran kerajaan telah meluluskan perjanjian bersyarat di mana Oracle menjadi penyedia awan selamat bagi TikTok.

TikTok Global akan dimiliki secara majoriti oleh pelabur Amerika, termasuk Oracle dan Walmart. TikTok Global akan menjadi syarikat Amerika yang bebas, yang beribu pejabat di A.S., dengan empat orang Amerika daripada lima ahli Lembaga Pengarah.

Semua teknologi TikTok akan dimiliki oleh TikTok Global dan mematuhi undang-undang A.S. dan peraturan privasi A.S. Privasi data untuk 100 juta pengguna TikTok Amerika akan terbentuk dengan cepat dengan memindahkan semua data Amerika ke pusat data Awan Oracle Generasi 2, pusat data awan paling selamat di dunia.

Berdasarkan pengalaman selama puluhan tahun dalam menjamin keselamatan data yang paling sensitif di dunia, Awan Oracle Generasi 2 mengasingkan sepenuhnya aplikasi yang sedang berjalan dan bertindak balas terhadap ancaman keselamatan secara autonomi. Teknologi unik ini menghapuskan risiko kerajaan asing mengintip pengguna Amerika atau cuba mempengaruhi mereka dengan maklumat yang tidak tepat.

Sebagai tambahan kepada kedudukan ekuiti, Walmart akan membawa kemampuan runcit saluran omninya termasuk pelbagai Walmart.com, pasaran eDagang, pemenuhan, pembayaran dan pengukuran sebagai perkhidmatan pengiklanan.

TikTok Global akan mewujudkan lebih daripada 25,000 pekerjaan baharu di Amerika Syarikat dan TikTok Global akan membayar lebih daripada 5 bilion dolar cukai baharu kepada Perbendaharaan A.S.

TikTok Global, bersama-sama dengan Oracle, SIG, General Atlantic, Sequoia, Walmart dan Coatue akan membuat inisiatif pendidikan untuk mengembangkan dan menyampaikan kurikulum video dalam talian yang didorong oleh AI untuk mengajar anak-anak dari bandar-bandar hingga ke pinggir bandar, tentang pelbagai kursus dari bacaan asas dan matematik hingga sains, sejarah dan kejuruteraan komputer.

TikTok Global akan mengadakan Tawaran Awam Permulaan (IPO) dalam masa kurang dari 12 bulan dan akan disenaraikan di Bursa A.S. Selepas IPO, pemilikan TikTok Global A.S. akan meningkat dan terus berkembang dari masa ke masa.

Dengan perjanjian ini, TikTok Global dapat terus memberikan akses kepada jaringan sosial yang mereka sukai kepada seratus juta orang Amerika dan mencetuskan persaingan yang sangat diperlukan di pasaran untuk rangkaian sosial.

Tentang Oracle 
Oracle Cloud menawarkan rangkaian lengkap aplikasi terpadu untuk Jualan, Perkhidmatan, Pemasaran, Sumber Manusia, Kewangan, Rantaian Bekalan dan Pembuatan, serta Infrastruktur Generasi 2 yang Sangat Automatik dan Selamat yang menampilkan Pangkalan Data Autonomi Oracle. Untuk maklumat lanjut tentang Oracle (NYSE: ORCL), sila layari www.oracle.com.

Tentang Walmart
Walmart Inc. (NYSE: WMT) membantu orang di seluruh dunia menjimatkan wang dan hidup dengan lebih baik - bila-bila masa dan di mana sahaja - di kedai runcit, dalam talian dan melalui peranti mudah alih mereka. Setiap minggu, lebih daripada 265 juta pelanggan dan ahli mengunjungi lebih kurang 11,500 kedai di bawah 56 sepanduk di 27 buah negara dan laman web eDagang. Dengan pendapatan tahun fiskal 2020 sebanyak $524 bilion, Walmart menggaji lebih daripada 2.2 juta rakan sekerja di seluruh dunia. Walmart terus menjadi peneraju dalam kelestarian, dermawan korporat dan peluang pekerjaan. Maklumat tambahan tentang Walmart boleh didapati dengan melayari corporate.walmart.com, melalui Facebook di facebook.com/walmart dan melalui Twitter di twitter.com/walmart.

Cap dagangan 
Oracle and Java adalah cap dagangan berdaftar Oracle dan/atau sekutunya. Nama-nama lain mungkin merupakan cap dagangan pemiliknya masing-masing.

Logo - https://mma.prnasia.com/media2/467598/Oracle_Logo.jpg?p=medium600

 

Source: Oracle
Related Stocks:
NYSE:ORCL NYSE:WMT
Related Links:
Keywords: Computer/Electronics Retail Social Media Acquisitions, mergers, takeovers Offerings