omniture

AIA Thailand Bekerjasama dengan Vymo untuk Memperkukuhkan Saluran Agihan Rakan Kongsi

Vymo
2020-09-22 19:30 365

- Dengan platform Pengurusan Perhubungan Rakan Kongsi Vymo, pasukan kepimpinan AIA boleh memantau keadaan perniagaan rakan kongsi secara masa nyata dan mengoptimumkan aktiviti penglibatan 

SINGAPURA, 22 September 2020 /PRNewswire/ -- Hari ini, Vymo (www.getvymo.com), Awan Kecemerlangan Agihan untuk Perkhidmatan Kewangan, mengumumkan telah bekerjasama dengan AIA Thailand untuk meningkatkan produktiviti jualan dan keberkesanan saluran rakan kongsi mereka di Thailand bagi meningkatkan penglibatan dan prestasi perniagaan. Dengan Vymo, pasukan Pembangunan Perniagaan AIA Thailand akan mempunyai kebolehlihatan dan pemahaman harian tentang metrik utama perniagaan dan keadaan perniagaan rakan kongsi.

AIA Thailand adalah syarikat insurans terbesar dari segi bahagian pasaran1, kira-kira 1 daripada setiap 3 polisi insurans hayat di Thailand ditulis oleh AIA2. Dengan platform Pengurusan Perhubungan Rakan Vymo yang pintar, AIA Thailand dapat memantau cara aktiviti jualan mempengaruhi hasil pendapatan dan meningkatkan kualiti penglibatan rakan kongsi. Lebih 300 Pengurus Perhubungan dan Eksekutif Pembangunan Perniagaan di seluruh Thailand akan menggunakan Vymo untuk berinteraksi dengan rangkaian agihan rakan kongsi mereka.

Bercakap tentang perkongsian tersebut, Darren Thomson, Ketua Pegawai Strategi & Pembangunan Perniagaan - AIA Thailand, mengatakan, "Vymo dapat membuktikan, melalui interaksi lain dengan AIA dan testimoni yang serupa, bahawa syarikat tersebut mampu melakukan pekerjaan dengan cekap secara moral dan fizikal."

"Kami sangat teruja untuk bekerjasama dengan AIA di Thailand dan komited untuk menetapkan tanda aras produktiviti jualan baharu di rantau ini. Kerjasama kami dengan syarikat insurans terbesar Thailand mengesahkan usaha kami untuk memberikan penyelesaian jualan terbaik kepada pelanggan kami," tambah Anurag Srivastava, Pengurus Besar (GM) - Asia Pasifik & Jepun.

Vymo telah menyaksikan pertumbuhan pesat di rantau Asia Pasifik. Di India, Tata AIA Life Insurance Company Limited (Tata AIA Life) adalah usaha sama oleh Tata Sons Ltd. dan AIA Group Ltd. (AIA), menggunakan Vymo pada tahun 2019 untuk meningkatkan kecekapan rangkaian rakan kongsi dan liputan jenama. Vymo membantu pengurus jualan untuk mengoptimumkan bahagian paling penting dengan memperuntukkan petunjuk kepada ejen yang paling sesuai dan mendorong penglibatan tepat pada masanya untuk meningkatkan pertukaran setiap ejen dan mengurangkan masa menunggu pelanggan.

Catatan: 

1. Maklumat berdasarkan Statistik Insurans, Mac 2020, oleh Thai Life Assurance Association. 

2. Maklumat berdasarkan laporan oleh Thai Life Assurance Association, Statistik Tahunan 2018. 

Tentang AIA Group 

AIA Group Limited dan anak-anak syarikatnya (selepas ini dikenali sebagai "AIA" atau "Kumpulan") terdiri daripada kumpulan insurans hayat pan-Asia terbesar yang disenarai awam secara bebas. Ia berada di 18 pasaran Asia Pasifik – cawangan dan anak syarikat milik penuh di Tanah Besar China, Hong Kong SAR(1), Thailand, Singapura, Malaysia, Australia, Kemboja, Indonesia, Myanmar, Filipina, Korea Selatan, Taiwan (China), Vietnam, Brunei, Macau SAR(2), New Zealand, anak syarikat dengan 99 peratus pegangan di Sri Lanka dan usaha sama dengan pegangan sebanyak 49 peratus di India.

Tentang Vymo 

Vymo (getvymo.com) merupakan awan kecemerlangan agihan untuk perkhidmatan kewangan, dipercayai oleh lebih 100,000 jurujual di lebih daripada 60 institusi kewangan di seluruh dunia. Peneraju global seperti AIA, AXA, Sunlife, Generali dan Allianz lebih mempercayai Vymo untuk meningkatkan kecekapan jualan dan agihan. Vymo diiktiraf oleh Gartner sebagai Cool Vendor dan dibiayai oleh Emergence Capital dan Sequoia Capital.

Pautan Berkaitan 

Vymo untuk Bancassurance - https://getvymo.com/partner-management/

Saksikan Vymo beraksi - https://youtu.be/DOFdcK8cUxw

Acara & webinar akan datang - https://getvymo.com/whats-happening/

Logo - https://goo.gl/i6sEpi 

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Gunjan Saha
gunjan@getvymo.com

Foto: https://mma.prnasia.com/media2/1278065/K_Darren_with_AIA_logo.jpg?p=medium600
Logo: https://mma.prnasia.com/media2/1026997/Vymo_Logo.jpg?p=medium600

 

 

Source: Vymo
Keywords: Banking/Financial Service Computer Software Computer/Electronics Insurance Contracts Financial Technology