omniture

Christian Wiegele telah dilantik sebagai Pengarah dan Naib Presiden Eksekutif Dole Asia Holdings dan Presiden Bahagian Asia Fresh

Dole Packaged Foods, LLC
2020-09-24 10:00 252

Richard Toman akan bersara selepas 39 tahun berkhidmat 

SINGAPURA, 24 September 2020 /PRNewswire/ -- Christian Wiegele telah dilantik sebagai Presiden Bahagian Dole Asia Fresh, serta Pengarah dan Naib Presiden Eksekutif Dole Asia Holdings.

Christian Wiegele, Division President of Dole Asia Fresh and Director, Executive Vice President of Dole Asia Holdings
Christian Wiegele, Division President of Dole Asia Fresh and Director, Executive Vice President of Dole Asia Holdings

Beliau menggantikan Richard Toman, yang akan bersara pada bulan Januari 2021 setelah 39 tahun bersama dengan Dole. Toman mengundurkan diri dari peranannya pada 5 September tetapi akan terus menjadi penasihat kepimpinan Dole dan Asia Fresh sehingga bulan Januari.

Ketua Pegawai Eksekutif dan Presiden Yutaka Yamamura berkata Wiegele, yang menyertai Dole pada tahun 2015 setelah 18 tahun berkhidmat dengan Syarikat Coca-Cola, telah menjadi rakan perniagaan yang kuat dan berterusan, memimpin seluruh pasukan kewangan setelah kenaikan pangkatnya menjadi Naib Presiden Kanan dan CFO pada tahun 2019.

"Beliau telah berjaya memimpin dan menyokong banyak inisiatif strategik dan telah terbukti menjadi pemimpin dan pemikir strategik yang berkebolehan.  Pelantikannya menunjukkan bakat mendalam yang sedang kita kembangkan di Dole.  Beliau adalah pengganti yang sangat hebat selepas Richard."

Wiegele mengatakan bahawa dalam lima tahun bersama Dole, beliau sangat menghormati "organisasi hebat yang berkembang, menghasilkan dan memberikan kebaikan bumi kepada pengguna di seluruh dunia."

"Pada saat-saat yang belum pernah terjadi sebelumnya, saya sangat percaya bahawa pengguna mencari syarikat seperti syarikat kami untuk menunjukkan tahap keprihatinan, kepimpinan dan teladan yang baharu, dengan mengambil kira kesan pandemik tersebut."

"Nilai-nilai Dole yang sangat kukuh jelas dalam Janji Dole kami dan komitmen kami untuk pemakanan yang dapat diakses, tanggungjawab terhadap alam sekitar dan penciptaan nilai untuk semua para pemegang taruh kami. Kami mempunyai matlamat yang kukuh dan saya diberi semangat oleh tanggungjawab yang diamanahkan kepada saya dan kemampuan kami untuk menjadi kekuatan untuk kebaikan."

Wiegele menambah bahawa harapan pengguna berkembang pesat dan jelas bahawa ketelusan, kesinambungan, ketahanan, etika korporat dan menjaga petani dan tanah semakin tidak boleh dikompromi.

"Janji dan matlamat kami untuk menjadikan dunia ini lebih adil dengan 'Sunshine for All' telah berada di tempatnya dan siap sepenuhnya untuk memenuhi kepercayaan dan keperluan pengguna yang berkembang berdasarkan sejarah syarikat kami yang kukuh."

Tentang Dole Asia Fresh 

Bahagian Dole Asia, merupakan anak syarikat Dole Asia Holdings Pte. Ltd., salah satu syarikat pengeluar dan pemasar buah-buahan dan sayur-sayuran segar berkualiti tinggi di Asia dan peneraju dan inovator di seluruh dunia dalam pengeluaran dan pemasaran buah-buahan bungkus berkualiti tinggi dan snek yang sihat

Foto - https://mma.prnasia.com/media2/1277953/christian_wiegele.jpg?p=medium600 
Logo - https://mma.prnasia.com/media2/152677/dole_packaged_foods_logo.jpg?p=medium600

Source: Dole Packaged Foods, LLC
Related Links:
Keywords: Food/Beverages Personnel announcements