omniture

Laporan Kelestarian LyondellBasell Menetapkan Sasaran Sisa Plastik yang Bercita-cita Tinggi

LyondellBasell Industries
2020-09-28 19:00 274

HOUSTON dan ROTTERDAM, Belanda, 28 September 2020 /PRNewswire/ -- LyondellBasell (NYSE: LYB), salah sebuah syarikat plastik, bahan kimia dan penapisan terbesar di dunia, hari ini mengeluarkan Laporan Kelestarian tahunannya dengan tujuan mempengaruhi perubahan positif dan tertumpu pada tiga bidang transformasi termasuk sisa plastik, perubahan iklim dan masyarakat yang berkembang maju. LyondellBasell mengumumkan salah satu matlamat industri yang paling bercita-cita tinggi untuk menghasilkan dan memasarkan dua juta tan metrik polimer kitar semula dan berasaskan boleh diperbaharui setiap tahun menjelang 2030. Laporan tersebut memaparkan strategi dan cita-cita LyondellBasell untuk dekad berikutnya.

LyondellBasell aims to affect positive change and is focused on three transformational areas including plastic waste, climate change, and thriving societies. Our goals underscore what we see possible in the next decade, and our sustainability ambitions require us to adapt our business models. Learn more about what we see possible.
LyondellBasell aims to affect positive change and is focused on three transformational areas including plastic waste, climate change, and thriving societies. Our goals underscore what we see possible in the next decade, and our sustainability ambitions require us to adapt our business models. Learn more about what we see possible.

"LyondellBasell telah menempuh perjalanan selama bertahun-tahun untuk memajukan ekonomi dalam kitaran dan kami telah membuat kemajuan dalam kitar semula mekanikal dan lanjutan, serta menghasilkan produk berasaskan pembaharuan," kata Jim Seward, Naib Presiden Kanan Penyelidikan dan Pembangunan, Teknologi dan Kelestarian. "Matlamat kami memberi tumpuan pada apa yang kita mungkin lihat dalam dekad yang akan datang dan cita-cita kelestarian yang memerlukan kami untuk menyesuaikan model perniagaan. Apabila dilihat melalui lensa teknologi dan inovasi, rekod prestasi kami menunjukkan kemampuan untuk memajukan kerjasama dan perkongsian baharu untuk kepentingan masyarakat."

Elemen utama Laporan Kelestarian LyondellBasell melibatkan tindakan dalam beberapa bidang. Cita-cita syarikat adalah untuk:

  • Menghasil dan memasarkan dua juta metrik tan polimer kitar semula dan berasaskan boleh diperbaharui setiap tahun, meningkatkan pelaburannya dalam pemulihan dan kitar semula plastik dan mempercepat penyelesaian untuk menghentikan sisa plastik.
  • Mengurangkan pelepasan CO2 sebanyak 15 peratus bagi setiap tan produk yang dihasilkan berbanding tahap pada tahun 2015 menjelang tahun 2030.
  • Memajukan kepelbagaian, kemasukan dan keadilan di tempat kerja dengan mempercepat inisiatif seperti membina kepelbagaian dan kemasukan (D&I) ke dalam program bakat kami, melaksanakan kedudukan Pegawai D&I dan melibatkan tugasan silang pemimpin untuk berkhidmat sebagai ahli Majlis D&I.
  • Sertai rakan industri American Chemistry Council and Plastics Europe untuk memastikan 100 peratus pembungkusan plastik digunakan semula, dikitar semula atau dipulihkan menjelang tahun 2040.

Selain itu, syarikat ini akan terus meningkatkan kitar semula dan bekerjasama di seluruh rantaian nilai seperti yang dibuktikan oleh peranan penting CEO LyondellBasell, Bob Patel dalam pelancaran Pergerakan untuk Menghentikan Sisa Plastik dan penglibatan berterusan sebagai  pegawai organisasi. LyondellBasell juga sedang mengembangkan kitar semula lanjutan dengan teknologiMoReTec, telah memperluas nilai produk kitar semula mekanikal dan penawaran warna melalui syarikat usahasama 50/50, Quality Circular Polymers (QCP), meningkatkan reka bentuk plastik untuk mempertambahkan kitar semula dan bekerjasama dengan pemilik jenama untuk meningkatkan kitar semula produk. Akhir sekali, syarikat ini telah mencapai pengeluaran polipropilena (PP) dan polietilena berketumpatan rendah (LDPE) selari pertama yang dibuat daripada bahan mentah yang boleh diperbaharui pada skala komersial.

Laporan kelestarian LyondellBasell tersedia di laman web syarikat di https://www.lyondellbasell.com/en/sustainability/.

Lihat video "Kami lihat kemungkinan" dengan mengklik di sini untuk lebih memahami pendekatan LyondellBasell terhadap kelestarian.

Tentang LyondellBasell
LyondellBasell (NYSE: LYB) adalah salah sebuah syarikat plastik, bahan kimia dan penapisan terbesar di dunia. Dipacu oleh para pekerjanya di seluruh dunia, LyondellBasell menghasilkan bahan dan produk yang merupakan kunci untuk memajukan penyelesaian kepada cabaran moden seperti meningkatkan keselamatan makanan melalui pembungkusan ringan dan fleksibel, melindungi ketulenan bekalan air melalui paip yang lebih kuat dan serba boleh, meningkatkan keselamatan, keselesaan dan kecekapan bahan bakar bagi kebanyakan kereta dan trak di jalan raya dan memastikan fungsi selamat dan berkesan untuk alat elektronik dan perkakas. LyondellBasell menjual produk ke lebih daripada 100 buah negara dan merupakan pengeluar sebatian polimer terbesar di dunia dan pemberi lesen terbesar teknologi poliolefin. Pada tahun 2020, LyondellBasell telah dinobatkan untuk tahun ketiga berturut-turut dalam senarai majalah Fortune sebagai "Syarikat Paling Dikagumi di Dunia." Maklumat lebih lanjut tentang LyondellBasell boleh didapati di www.LyondellBasell.com.

Video - https://www.youtube.com/watch?v=S3mkuXaa9E4
Logo - https://mma.prnasia.com/media2/562522/LyondellBasell_Advancing_Possible_Logo.jpg?p=medium600

Source: LyondellBasell Industries
Related Stocks:
NYSE:LYB
Keywords: Chemical Environmental Products & Services Environmental Issues