omniture

Zymo Research Diberi Pengiktirafan CE IVD untuk Alat Pengumpulan Sampel

Zymo Research Corp.
2020-09-28 19:31 282

Pemeliharaan sampel yang selamat dan dipercayai pada suhu persekitaran untuk aplikasi IVD 

IRVINE, California, 28 September 2020 /PRNewswire/ -- Zymo Research mengumumkan tiga daripada alat pengumpulan DNA/RNA Shield : 1) DNA/RNA Shield tiub pengumpulan dengan swab, 2) DNA/RNA Shield Kit Pengumpulan Air Liur, dan 3) DNA/RNA Shield Tiub Pengumpulan Fekal telah diberi pengiktirafan CE IVD untuk aplikasi diagnostik in vitro (IVD).

Zymo Research was granted the CE IVD mark for its DNA/RNA Shield™ reagent and collection devices.
Zymo Research was granted the CE IVD mark for its DNA/RNA Shield™ reagent and collection devices.

Barisan produk DNA/RNA Shield termasuk pengumpulan sampel, pemeliharaan dan alat pengangkutan untuk spesimen perubatan yang digunakan dalam penyelidikan yang kini tersedia untuk diagnostik in vitro (contohnya, ujian COVID-19). Bagi mendapatkan pengiktirafan CE IVD, saintis di Zymo Research mengumpulkan data prestasi yang banyak tentang ketidakaktifan sampel (patogen) dan pemeliharaan asid nukleik. Hasilnya mengesahkan penstabilan sampel buat kali pertama (minggu/bulan) dan DNA (bertahun-tahun) apabila sampel disimpan pada suhu persekitaran. Memandangkan DNA/RNA Shield segera mematikan patogen, termasuk SARS-CoV-2, virus yang menyebabkan COVID-19, pengangkutan sampel jauh lebih selamat untuk para profesional makmal dan pekerja barisan hadapan.

"Kami sedang menyelaraskan koleksi sampel dalam tetapan klinikal dan penyelidikan," kata Dr. Stanislav Forman daripada Zymo Research Corp. "Teknologi ini memberikan satu tahap yang selamat kepada responden pertama dan juga penyedia perkhidmatan; apabila patogen tidak diaktifkan, tunjuk tanda asid nukleik dikekalkan. Pengiktirafan CE IVD membolehkan kami membantu lebih banyak makmal dan organisasi klinikal di seluruh dunia, termasuk mereka yang melakukan ujian COVID-19 ketika wabak yang melanda sekarang. "

Pengiktirafan CE IVD hadir pada masa yang kritikal, kerana banyak makmal dan organisasi memerlukan alat pengumpulan sampel untuk membantu aliran kerja ujian COVID-19. Zymo Research sudah membantu usaha ujian COVID-19 berskala besar di seluruh dunia dengan produk DNA/RNA Shield termasuk Pusat Ujian Korona di Stuttgart Airport. Pusat ujian ini dikendalikan oleh CeGaT GmbH, penyedia diagnostik genetik dan perkhidmatan NGS, yang berpusat di Tübingen, Jerman. Untuk ujian ini, tiub pengumpulan DNA/RNA Shield dengan swab digunakan untuk mengumpulkan sampel nasofarinks penumpang di lapangan terbang, yang disaring untuk RNA virus SARS-CoV-2 menggunakan ujian reaksi berantai polimerase (RT-PCR) masa nyata. Hasil ujian tersedia pada keesokan harinya sebagai sebahagian daripada usaha negara untuk membendung penularan COVID-19.

"Kami bergantung pada tiub pengumpulan sampel Zymo Research untuk diagnostik SARS-CoV-2 akut," kata Dr. med. Dr. rer. nat. Saskia Biskup, Ketua Pegawai Eksekutif Praxis für Humangenetik Tübingen & CeGaT GmbH. "Kami menghargai keupayaan penyelesaian ketidakaktifan DNA/RNA Shield yang diberikan pengiktirafan CE IVD, yang membolehkan kami mengendalikan sampel dengan lebih selamat dan menghasilkan kadar pemprosesan yang lebih tinggi di makmal kami. "

Untuk maklumat lanjut tentang DNA/RNA Shield dan alat pengumpulan, layari laman web Zymo Research atau hubungi mereka melalui e-mel pada covid19requests@zymoresearch.com.

Tentang Zymo Research Corp.
Zymo Research ialah sebuah syarikat swasta yang telah memberi khidmat kepada komuniti saintifik dan diagnostik dengan alat biologi molekul canggih sejak 1994. "Keindahan Sains adalah untuk Menjadikan Semua Perkara Mudah", adalah moto yang dizahirkan dalam semua produk mereka, daripada epigenetik hingga teknologi penyucian DNA/RNA. Terkenal dalam sejarah sebagai peneraju epigenetik, Zymo Research menjangkaui sempadan dengan penyelesaian baharu dalam pengumpulan sampel, pengukuran mikrobiom, alat diagnostik, dan teknologi NGS yang berkualiti tinggi dan mudah digunakan. Ikuti Zymo Research di Facebook, LinkedIn, Twitter, dan Instagram.

Foto - https://mma.prnasia.com/media2/1281947/dna_rna_shield_collection_devices.jpg?p=medium600 
Logo - https://mma.prnasia.com/media2/364743/Zymo_Research_Corp_Logo.jpg?p=medium600

 

Source: Zymo Research Corp.
Keywords: Health Care/Hospital Medical Equipment Medical/Pharmaceuticals New products/services