omniture

20% Negara Di Dunia Kini Menggunakan BitSight untuk Melindungi Keselamatan Negara

BitSight
2020-10-02 00:43 4389

Kerajaan meningkatkan keselamatan infrastruktur penting melalui pemantauan masa nyata dan perkongsian maklumat

BOSTON, 2 Oktober 2020 /PRNewswire/ -- BitSight, Standard dalam Penilaian Keselamatan, telah mencapai kejayaan penting, dengan 38 negara, mewakili satu perlima daripada semua kerajaan di seluruh dunia, yang kini menggunakan penyelesaian BitSight untuk memantau dan mengurus risiko siber terhadap infrastruktur nasional yang kritikal. BitSight bekerjasama dengan pemerintah negara untuk membantu mengurus risiko siber nasional melalui penilaian keselamatan dan analitik, yang memberi kebolehlihatan dan kesedaran tentang prestasi keselamatan infrastruktur nasional kritikal yang dapat digunakan untuk mengenal pasti kelemahan pada skala besar, model risiko sistemik, membolehkan kerjasama yang erat untuk mengurangkan kemungkinan insiden negara dan mengukur keberkesanan dasar. Negara-negara dengan organisasi pemerintah yang menggunakan BitSight termasuk Belgium, Brazil, Jerman, Iceland, Belanda, Sepanyol dan Amerika Syarikat.

Kerentanan infrastruktur kritikal nasional pada skala global menjadi tumpuan melalui serangan ke hospital, pangkalan industri pertahanan, syarikat tenaga, bahkan penyelidikan perubatan. Kerajaan di seluruh dunia mempunyai kurang penglihatan terhadap prestasi keselamatan infrastruktur kritikal dan bersungguh-sungguh menentukan keberkesanan dasar yang mereka laksanakan. Dengan memanfaatkan BitSight, negara-negara di seluruh dunia dapat memperoleh pandangan baharu yang mendalam tentang risiko agregat, kerentanan dan keberkesanan keselamatan infrastruktur kritikal dan membuat keputusan berdasarkan data untuk mengurangkan risiko.

Pada permulaan pandemik COVID-19, BitSight bekerjasama dengan Jaringan Pendidikan dan Penyelidikan Nasional (Rede Nacional de Ensino e Pesquisa - RNP) di Brazil untuk membantu melindungi tulang belakang institusi kesihatan Brazil daripada potensi serangan siber. RNP adalah rangkaian nasional maju untuk pendidikan tinggi, penyelidikan dan inovasi yang membolehkan kerjasama dan komunikasi dalam bidang pengajaran dan penyelidikan. "Pada masa ini, sangat penting untuk menyokong institusi kesihatan yang mengalami permintaan tinggi terhadap perkhidmatan mereka," kata Pengarah Eksekutif RNP, Eduardo Grizendi. "Sebarang ketiadaan atau insiden keselamatan boleh menyebabkan kerosakan serius kepada pesakit dan pengguna."

Platform BitSight membolehkan RNP menilai risiko siber institusi kesihatan semasa pandemik tersebut. Menurut Emilio Nakamura, Ketua Pegawai Keselamatan Maklumat RNP," terdapat pelengkap antara BitSight dan penyelesaian lain yang telah sedia digunakan oleh pasukan keselamatan (CAIS) yang meningkatkan kemampuan RNP untuk memantau institusi dan membantu mencegah serta menangani masalah mereka."

Di BelgiUM, BitSight bekerjasama dengan agensi kerajaan dan Agoria, sebuah persatuan profesional yang besar dengan lebih daripada 2,000 syarikat yang berinspirasikan teknologi, untuk terlibat secara langsung dengan sebilangan besar syarikat penting bagi memahami dan meningkatkan postur keselamatan siber mereka dengan memanfaatkan data dan metrik BitSight.

"Semasa pandemik koronavirus, penting bagi kami untuk menawarkan organisasi yang menganggotai kami cara memahami prestasi keselamatan mereka dengan lebih baik serta data yang tepat untuk memperbaiki dan memulihkan sebarang risiko," kata Yves Schellekens, Ketua Kumpulan Perniagaan Industri untuk Agoria. "BitSight membantu kami meningkatkan usaha kami dan menawarkan cara untuk mengukur kesan penglibatan ini secara berterusan. Kami akan berusaha untuk meningkatkan kerjasama kami dengan organisasi anggota dan meningkatkan tingkah laku keselamatan di Belgium dalam memanfaatkan data yang disampaikan oleh BitSight."

"Melindungi infrastruktur kritikal dari serangan siber adalah salah satu misi pemerintah yang paling penting," kata Francisco Fonseca, Naib Presiden National Cybersecurity di BitSight. "Negara-negara mempercayai BitSight untuk memberi perhatian yang mendalam terhadap prestasi keselamatan masa nyata yang berharga yang tidak terdapat di tempat lain dan kaedah untuk berkongsi maklumat yang dapat mengurangkan risiko. Kami berbesar hati untuk bekerjasama dengan pelbagai negara bagi membantu mereka memenuhi misi kritikal ini."

Untuk maklumat lebih lanjut tentang kerja-kerja BitSight dengan pemerintah negara, sila layari https://www.bitsight.com/national-cybersecurity.

Tentang BitSight
BitSight mengubah cara organisasi menguruskan risiko siber. Platform Penilaian Keselamatan BitSight menggunakan algoritma yang canggih, menghasilkan penilaian keselamatan harian dengan julat antara 250 hingga 900, untuk membantu organisasi menguruskan prestasi keselamatan masing-masing; mengurangkan risiko pihak ketiga; menaja jamin polisi insurans siber; menjalankan ketekunan wajar dalam kewangan; dan menilai risiko agregat. Dengan lebih daripada 2,100 pelanggan di seluruh dunia serta ekosistem pengguna dan maklumat terbesar, BitSight merupakan Standard dalam Penilaian Keselamatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.bitsight.com, baca blog kami atau ikuti @BitSight di Twitter.

Source: BitSight
Keywords: Computer Software Computer/Electronics High Tech Security