omniture

Venture Global LNG menganugerahi kontrak EPC untuk Kemudahan Eksport LNG Plaquemines kepada KBR

Venture Global LNG, Inc.
2020-11-25 02:27

ARLINGTON,Virginia, 25 November 2020 /PRNewswire/ -- Venture Global LNG, Inc. mengumumkan bahawa KBR telah dianugerahi kontrak kejuruteraan, pemerolehan dan pembinaan (EPC) sebagai kontraktor utama untuk Fasa 1 projek eksport LNG Plaquemines yang kini sedang dalam pembinaan di Plaquemines Parish, Louisiana.  KBR akan mengintegrasikan peralatan bermodul tinggi dan siap dengan kelengkapan untuk kemudahan maksimum yang ditetapkan sebanyak 10 juta tan setiap tahun (MTPA), sama seperti sistem yang telah berjaya dihantar dan dipasang di projek Calcasieu Pass, Venture Global LNG.

Mike Sabel, Pengerusi Bersama Eksekutif dan Ketua Pegawai Eksekutif menyatakan, "KBR mempunyai rekod yang luar biasa dalam industri LNG, melalui penciptaan dan penghantaran lebih kurang sepertiga daripada kapasiti pencecairan di seluruh dunia.  Mereka memperakui bahawa inovasi kereta api modular berskala pertengahan kami yang dihasilkan dalam suasana perkilangan dan dihantar lengkap ke tapak merupakan revolusi kepada industri ini.  LNG Plaquemines akan menggunakan kereta api pencecairan 19 hingga 36 Venture Global, yang serupa dengan 18 kereta api yang sedang dipasang siap dan dihantar ke projek LNG Calcasieu Pass kami. Kontrak dengan KBR ini akan membolehkan kami membawa kemudahan pengeluaran LNG yang dilengkapi secara mekanikal dan bertaraf dunia buat kali kedua ke pasaran, mengikut jadual dan belanjawan kami."

Pengerusi Bersama Eksekutif Bob Pender menambah, "KBR telah membawa pengalaman global selama lebih daripada satu abad kepada projek LNG Plaquemines dan kami berkongsi komitmen untuk pelaksanaan kerja yang tepat pada waktunya, patuh belanjawan serta persekitaran yang paling selamat untuk para pekerja dan rakan kongsi kami.  Ketika kami hampir untuk memulakan kerja-kerja tapak yang awal bagi LNG Plaquemines, kami teruja untuk menggunakan pengalaman yang diperoleh di Calcasieu Pass - apabila kami menyambung kereta api pencecairan pertama kami - untuk terus meningkatkan kejayaan pendekatan yang telah kami bangunkan."

Projek LNG Plaquemines telah memperoleh kesemua kelulusan peraturan yang diperlukan dan telah menandatangani perjanjian dagangan yang diikat selama 20 tahun bersama PGNiG (2.5 MTPA) dan EDF (1 MTPA) untuk kapasiti projek sebanyak 3.5 MTPA. 

Tentang Venture Global LNG
Venture Global LNG adalah syarikat penyedia jangka panjang berkos rendah untuk LNG A.S. yang dibekalkan dari lembangan gas asli Amerika Utara yang kaya dengan sumber.  Syarikat ini sedang membina atau membangun kapasiti pengeluaran sebanyak 50 MTPA di Louisiana untuk menyediakan tenaga yang bersih dan berpatutan kepada dunia.  Maklumat lanjut boleh didapati di www.venturegloballng.com

Logo - https://mma.prnasia.com/media2/825434/VENTURE_GLOBAL_LNG_INC___Logo.jpg?p=medium600

 

 

Source: Venture Global LNG, Inc.
Keywords: Gas Oil/Energy Utilities Contracts