omniture

Maison Perrier-Jouët melancarkan studio reka bentuk mischer'traxler untuk mencipta pengalaman deria, Curiosity Cloud, memberikan cahaya pada hubungan antara manusia dan alam di Design Miami/ 2020

Maison Perrier Jouët
2020-11-27 22:41 440

PARIS, 27 November 2020 /PRNewswire/ -- Sejak tahun 2012, Maison Perrier-Jouët telah bekerjasama dengan Design Miami/ untuk menawarkan seniman serta para pereka kontemporari suatu platform antarabangsa bagi mempersembahkan kreativiti mereka. Sebagai sebahagian daripada misi ini, Maison Perrier-Jouët menggerakkan bakat-bakat baharu dan terkenal, untuk mentafsirkan semula hubungan yang berkekalan antara seni dan alam – khususnya dalam seni warisan Art Nouveau – melalui spektrum abad ke-21.

Untuk melihat Siaran Akhbar Multimedia, sila klik: https://www.multivu.com/players/uk/8821151-maison-perrier-jouet-design-miami-2020/

Curiosity Cloud - mischer'traxler for Perrier-Jouët at Design Miami 2020
Curiosity Cloud - mischer'traxler for Perrier-Jouët at Design Miami 2020

Untuk Design Miami/ 2020, Maison Perrier-Jouët meninjau semula kerjasamanya dengan reka bentuk mischer'traxler Austria yang diasaskan oleh Katharina Mischer dan Thomas Traxler. Curiosity Cloud ialah suatu gambaran perhubungan antara manusia dan alam, pengaruh aktiviti manusia terhadap alam semula jadi dan kepentingan biodiversiti. Tema yang ditekankan ialah pengekalan nilai-nilai Maison Perrier-Jouët; rumah champagne yang menyimpan warisan selama 200 tahun tentang evolusi simbiosis dengan alam, yang merangkumi program baharu dengan impian yang tinggi untuk mempromosi kelestarian vitikultur dan mengurangkan kesannya terhadap persekitaran.

Candelier Curiosity Cloud terdiri daripada 22 mentol kaca yang ditiup menggunakan mulut dalam tiga saiz yang berbeza, dicipta khas oleh syarikat kaca Vienna yang terkenal iaitu Lobmeyr. Setiap satunya mengandungi replika serangga buatan tangan yang sukar, yang biasa didapati di Amerika Syarikat, dijadikan sebagai tema Amerika di Design Miami/ 2020. Bagaimanapun, antara serangga asli negara tersebut terdapat juga spesis invasif, yang menunjukkan perubahan terhadap alam dan biodiversiti yang berpunca daripada aktiviti manusia seperti pelancongan dan pengangkutan global.

Dari jauh, serangga dalam kaca tersebut tidak bergerak dan senyap. Hanya satu atau dua yang bergerak dan mengeluarkan saluran cahaya yang lembut dan bersinar. Apabila penonton tertarik mendekati mereka, lebih banyak serangga akan bergerak, berpusing dalam mentol kaca masing-masing dengan sayap yang mengepak-ngepak dan mengeluarkan bunyi yang nyaring. Penggunaan teknologi, yang digabungkan dengan teknik kraf tradisional, membolehkan pemasangan interaktif untuk menarik perhatian penonton, mencetuskan kejutan, minat dan perbincangan.

Fokus Curiosity Cloud terhadap serangga mengungkap keindahan yang tidak dijangka, diilhamkan daripada motif utama Art Nouveau; pergerakan yang mengagumkan sebagai teras Maison Perrier-Jouët. mischer'traxler menekankan elemen alam semula jadi, meskipun halus atau tidak kelihatan, setiap sesuatu itu mempunyai sebab dan tujuan.

Dengan fasa baharu dalam kerjasama ini, mischer'traxler dan Maison Perrier-Jouët mencipta semula detik-detik mempesonakan yang menyingkap pengalaman transformatif dan penuh bermakna.

Curiosity Cloud akan dipamerkan di Design Miami/ mulai 27 November hingga 6 Disember 2020.

Sila hubungi: Sylvain BECKER – sylvain.becker@pernod-ricard.com

Logo - https://mma.prnasia.com/media2/1310797/Maison_Perrier_Jouet_Logo.jpg?p=medium600

Photo - https://mma.prnasia.com/media2/1343853/maison_perrier_jouet_design_miami_2020.jpg?p=medium600

Source: Maison Perrier Jouët
Keywords: Art Beer, Wine & Spirits Beverages Entertainment Food/Beverages Broadcast feed announcements Contracts