omniture

WATG Mengumumkan David D. Moore, AIA sebagai Presiden + Ketua Pegawai Eksekutif

WATG
2020-12-03 05:01

IRVINE, California, 3 Disember 2020 /PRNewswire/ -- WATG, syarikat reka bentuk perjalanan dan pelancongan terkemuka dunia, telah mengumumkan pelantikanDavid D. Moore, AIA sebagai Presiden + Ketua Pegawai Eksekutif. Moore menyertai WATG pada 1989 dan pada masa ini merupakan Pengerusi Lembaga Pengarah. Moore menggantikan Anthony Mallows, yang telah menerajui syarikat dengan cemerlang sejak 2017. Moore ialah Ketua Pegawai Eksekutif pertama dari WATG yang akan ditempatkan di Asia Pasifik, rantau yang beliau terokai untuk syarikat pada tahun 1990-an.

David Moore, courtesy of WATG
David Moore, courtesy of WATG

Memberikan komen tentang pelantikannya, Moore berkata: "Saya berasa berbesar hati kerana memegang peranan kepimpinan di WATG dan memiliki keistimewaan untuk bekerja dengan Anthony selama tiga tahun yang lalu. Bagi pihak Ahli Lembaga Pengarah, saya ingin berterima kasih kepada Anthony kerana kepimpinannya yang memberikan inspirasi. Sumbangannya kepada WATG dan Wimberly Interiors dapat menjadi contoh dan pemergian beliau akan amat dirasai." 

Anthony Mallows menambah: "Perkhidmatan saya dengan WATG dan Wimberly Interiors adalah luar biasa. Saya benar-benar terinspirasi dengan dedikasi, kreativiti dan keghairahan pereka bentuk kami yang berbakat di seluruh dunia. David ialah pengganti yang sangat berharga. Dedikasinya kepada pelanggan, pasukan dan rakan kongsi kami tiada tandingan. Saya mengucapkan selamat berjaya kepada David dan syarikat di masa depan." 

Ditubuhkan pada 1945 dan meraikan ulang tahunnya yang ke-75 pada 2020, WATG ialah salah sebuah syarikat reka bentuk terkemuka dunia yang khusus dalam reka bentuk hospitaliti, hiburan, permainan, urban, pembangunan bercampur dan kediaman mewah. Studio reka bentuk dalaman WATG, Wimberly Interiors, secara konsisten berada pada kedudukan 20 Syarikat Gergasi Teratas dalam Hospitaliti oleh Interior Design Magazine. Sepanjang sejarahnya, WATG dan Wimberly Interiors telah mereka bentuk lebih 400 projek binaan di 170 buah negara dan wilayah di seluruh dunia.

Berkelulusan dari California Polytechnic State University di San Luis Obispo, Moore membawa lebih dari 30 tahun pengalaman reka bentuk yang luar biasa ke dalam jawatan baharunya, termasuk pengetahuan yang mendalam dalam barisan jenis projek daripada pembangunan bercampur dan urban yang besar pada tempat yang tenang di tepi pantai dan persekitaran butik mewah. Beberapa projeknya yang penting merangkumi Four Seasons Tianjin, Conrad Maldives, Bellagio Shanghai, Ritz-Carlton dan JW Marriott Beijing, Shangri-La Boracay dan Anantara Peace Haven. Sebelum ini, Moore menjadi Pengarah Urusan Serantau untuk Asia Pasifik dan China serta melancarkan pejabat syarikat di Shanghai pada 2018. Beliau dilantik sebagai ahli lembaga pengarah sejak 2011.

Foto - https://mma.prnasia.com/media2/1346160/david_moore_watg_president___ceo.jpg?p=medium600

 

Source: WATG
Keywords: Travel Personnel announcements