omniture

Hisense Memukau di EURO 2020, Penghantaran TV Laser Meningkat Lebih 10 Kali Ganda dalam Separuh Pertama 2021

Hisense
2021-07-14 18:59 211

QINGDAO, China, 14 Julai 2021 /PRNewswire/ -- Selepas banyak perlawanan yang intensif, pusingan akhir EURO 2020 yang paling dinanti-nantikan berakhir dengan Itali menjulang trofi dan menjadi juara. Sebagai penaja global of EURO 2020, melalui pengalaman selama bertahun-tahun dalam pemasaran sukan dan inovasi teknologi, Hisense turut mencapai kedudukan juara dari segi reputasi jenama dan jualan produk. Di samping itu, dari Januari hingga Jun 2021, penghantaran TV Laser Hisense ke seluruh dunia (tidak termasuk pasaran Cina) meningkat sebanyak lebih daripada sepuluh kali ganda berbanding tempoh yang sama tahun lalu.

Perlawanan Akhir EURO 2020, Sorotan ITA lwn ENG
Perlawanan Akhir EURO 2020, Sorotan ITA lwn ENG

Memanfaatkan pemasaran sukan untuk mendorong jualan TV Laser berkualiti tinggi 

Menerusi gabungan antara kekuatan jenama dan pengembangan pasaran global, pemasaran sukan merupakan pilihan yang pasti dalam strategi globalisasi Hisense. Mendapat manfaat daripada populariti seluruh dunia dan pengaruh EURO 2020, slogan "TV Laser Hisense 100'" telah menarik perhatian yang luar biasa, meningkatkan pengiktirafan pasaran produk premium, mempamerkan teknologi dan kekuatan Hisense kepada pengguna global dan memeterai kerjasama yang mendalam dengan ramai rakan niaga global.

Selama bertahun-tahun mengumpul reputasi global dan faedah daripada pemasaran sukan, TV Laser Hisense telah mencapai kejayaan yang hebat di Amerika Syarikat, Australia, Afrika Selatan, Dubai, Perancis dan pasaran-pasaran utama yang lain terutamanya dalam pasaran Eropah. Sebagai contoh, semasa EURO 2020, Pasukan Bola Sepak Kebangsaan Sepanyol telah membeli 8 set TV Laser Hisense 100-inci dan menghadiahkan 6 daripadanya kepada pemain; Boulanger, peruncit perkakas rumah Perancis yang terkemuka, menjadi rakan niaga utama Hisense, mengambil inisiatif untuk memperuntukkan banyak kemudahan kedai untuk TV Laser Hisense di 13 kedai di Perancis, lantas memaksimumkan pengiktirafan produk berkualiti tinggi Hisense di Eropah.

Bagi memenuhi permintaan pasaran mewah Dubai, Hisense menggabungkan skrin TV Laser dan bingkai emas untuk mencipta TV berteknologi tinggi yang artistik dan dipuji oleh ramai pengguna Dubai. Justeru itu, ramai kerabat diraja Dubai, penyanyi terkenal dan perusahaan menjadi pengguna setia Hisense. Bermula daripada kelab golf di Arabian Ranches hingga ke Sheikh Zayed Road, TV Laser Hisense boleh ditemui di tempat-tempat terkenal dan menjadi produk popular yang paling bergaya di Dubai.

Menjelang penghujung tahun 2020, pendapatan jualan kumulatif luar negara TV Laser meningkat 120% berbanding tahun sebelumnya. Hisense mengekalkan pertumbuhan yang berterusan dan terus mengembangkan pasaran walaupun ketika pandemik menghambat industri ini pada tahun 2020.


Muncul sebagai peneraju global dalam industri TV Laser melalui inovasi teknologi

Kejayaan TV Laser Hisense juga amat berkait rapat dengan kejayaan teknologinya yang berterusan. Sejak tahun 2007, Hisense telah mula merancang untuk membangunkan TV Laser. Selepas 7 tahun berusaha, Hisense mencapai kejayaan teknikal daripada sifar sehingga terhasilnya produk baharu dan melancarkan TV Lasernya yang pertama pada tahun 2014. Pada tahun 2021, Hisense membawa TV Laser ke era baharu dengan melancarkan TV Laser TriChroma 100-inci warna-penuh yang pertama di dunia.

Hisense telah memohon untuk 1,366 paten global dalam sektor TV Laser dan bermatlamat untuk mendorong evolusi industri TV Laser dengan berkongsi paten, teknologi dan hak harta intelek dengan industri ini dalam tempoh lima tahun. Presiden Hisense Group, Jia Shaoqian berkata, "Ketika ini, TV Laser telah mencapai kejayaan yang sederhana. Hisense bermatlamat untuk membentuk ekologi teknologi pada masa akan datang, bagi membolehkan lebih banyak perusahaan menyertai industri ini."


Kejayaan seluruh dunia TV Laser Hisense bukanlah satu kebetulan namun satu manifestasi kekuatan teknologi, keupayaan jenama dan inovasi Hisense. Dengan penampilan TV Laser yang luar biasa di EURO 2020, ia mempercepatkan proses globalisasi Hisense. Di bawah inisiatif Hisense, TV Laser dan industri ini menyaksikan pengembangan yang luar biasa di seluruh dunia.

Source: Hisense
Keywords: Computer/Electronics Consumer Electronics Household Products Household/Consumer/Cosmetics Retail Sporting Events Sports Sales reports