omniture

Banjir Henan 2021: XCMG Sediakan Peralatan pembukah-Tinjauan Dasar Jalan Pasca-Banjir Penting, Bantu Usaha Pembinaan Semula

XCMG
2021-08-28 03:04 488

GONGYI, China, 28 Ogos 2021 /PRNewswire/ -- Pengeluar jentera pembinaan yang terkemuka XCMG (000425.SZ) telah menghantar segera kenderaan pengesanan jalan raya XJC405 dan dua juruteknik ke Wilayah Henan untuk membantu kerja pembinaan semula pasca-bencana tempatan selepas banjir surut, mengambil bahagian dalam salah satu tugas yang paling penting untuk membuka pengangkutan wilayah dan memulihkan keadaan aliran lalu lintas harian.

Pasukan XCMG telah melakukan kerja pengesanan lubang radar penembusan tanah (GPR) terhadap lebuh raya nasional dan wilayah yang terjejas teruk serta jalan luar bandar untuk mengelakkan berlakunya kemalangan selanjutnya termasuk jangkaan yang tepat pada masanya kemungkinan berlakunya jalan runtuh dan memastikan keselamatan pengangkutan serta kehidupan orang ramai.

2021 Henan Floods: XCMG Provides Vital Post-Flood Roadbed Survey-profiler Equipment, Aiding Reconstruction Efforts.
2021 Henan Floods: XCMG Provides Vital Post-Flood Roadbed Survey-profiler Equipment, Aiding Reconstruction Efforts.

XJC405 tiba di Gongyi dan serta merta memulakan kerja pengesanan jalan raya. Susulan penempatan biro pengangkutan tempatan, ia telah meletakkan 235 kilometer garis pengesanan radar di 12 jalan luar bandar dengan jumlah panjang sejauh 87 kilometer termasuk Jalan Raya Yong'an Road dan Jalan Raya Ciyun.

XJC405 Road Detection Vehicle from XCMG Is in Use during 2021 Henan Floods Reconstruction Aiding.
XJC405 Road Detection Vehicle from XCMG Is in Use during 2021 Henan Floods Reconstruction Aiding.

"Kenderaan pengesanan jalan raya XJC405 dapat mengesan saluran paip bawah tanah dengan cepat, komprehensif dan tepat pada kedalaman tidak kurang daripada 3 meter serta maklumat bahaya rongga jalan bandar, tanah yang longgar dan kaya air," kata Liu Yingchun, Jurutera Elektrik daripada XCMG.

Pasukan XCMG telah menyelesaikan tugas pengesanan dengan jayanya selama lapan hari dan melaporkan enam rongga tenggelam serta lebih daripada 10 rongga.

Kenderaan pengesanan jalan raya boleh melakukan pengesanan liputan penuh selebar 1.7-meter, tanpa meninggalkan jurang mahupun sudut mati. Ia dilengkapi dengan BeiDou GPS yang meminta peta data radar sebarang titik koordinat imput dan senarai kedudukan, agar pengguna dapat menyemak semula data untuk mengesahkan kawasan bermasalah dan penempatan semula. Ia memiliki kelajuan pengesanan 20km/j dan ke atas dengan kecekapan kerja yang tinggi dan ciri pengimejan 3D turut memberi keputusan yang jelas dan mudah.

XCMG XJC405 Road Detection Vehicle Can Quickly See through the Underground Pipelines at a Depth of No Less Than 3 Meters.
XCMG XJC405 Road Detection Vehicle Can Quickly See through the Underground Pipelines at a Depth of No Less Than 3 Meters.

"Dengan teknologi yang inovatif, XCMG membangunkan jentera bantuan bencana yang 'Canggih dan Mampu Bertahan' serta terus menyumbang kepada misi keselamatan jalan raya di bawah keadaan cuaca melampau yang kerap berlaku," tambah Liu.

Pada tahun 2017, XCMG menggubal protokol bantuan gempa bumi dan bencana, memperincikan prosedur respons kecemasan, peruntukan peralatan dan sumber serta penugasan kakitangan.

Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi www.xcmg.com.

Source: XCMG
Related Stocks:
Shenzhen:000425
Related Links:
Keywords: Auto Construction/Building Machinery Mining/Metals Transportation Corporate Social Responsibility