omniture

'Minggu Fesyen Asean-Republik Korea 2021' Akan Adakan Koleksi Digital di Busan

Busan Economic Promotion Agency
2021-09-18 05:55 86

BUSAN, Korea Selatan, 18 September 2021 /PRNewswire/ -- 'Minggu Fesyen Korea·ASEAN 2021 (2021AKFW)', yang dihoskan oleh Bandar Metropolitan Busan dan Agensi Promosi Ekonomi Busan, akan diadakan di Muzium Seni Busan dan BEXCO dari 29 September (Rabu) hingga 2 Oktober (Sabtu) selama 4 hari dalam bentuk tiada penonton, dalam talian dan disiarkan secara langsung.

2021AKFW
2021AKFW

AKFW, pengganti Pret-a-porter Busan, telah dikembangkan ke rantau ASEAN dengan sidang kemuncak khas Korea·ASEAN sebagai momentum. Minggu Fesyen ini ialah acara fesyen terbesar dalam industri fesyen Korea dan ASEAN yang berkaitan dengan Dasar Baharu Selatan Korea dan tahun ini menandakan ulangtahun ketiga acara fesyen ini.

Acara fesyen ini di mana sejumlah 27 perniagaan dan 9 jabatan fesyen dari 11 negara mengambil bahagian, akan berlangsung selama 4 hari dan boleh didapati di laman web rasmi dan saluran Youtube rasmi

2021AKFW akan menampilkan persembahan pembukaan kolaborasi artis Busan di Muzium Seni Busan pada pukul 6.20 petang pada 29 September (Rabu). Tema persembahan pembukaan ialah 'Titik Permulaan Perubahan, BUSAN GELOMBANG BAHARU'.

Di dewan 5A pusat pameran 2 BEXCO di Busan, pertunjukan fesyen dan forum dalam talian digital pembangunan fesyen ASEAN Kedua berlangsung dari 30 September (Khamis) hingga 2 Oktober (Sabtu). 

Program ini menampilkan

  • 'Penggambaran filem fesyen ASEAN oleh 18 syarikat dari Korea dan 10 anggota ASEAN
  • pertunjukan fesyen secara langsung yang disertai oleh 9 pereka fesyen
  • 'pertunjukan fesyen pesta fesyen universiti' yang dicipta oleh bakal pereka fesyen dari 9 universiti di wilayah Busan
  • 'forum dalam talian digital pembangunan fesyen Korea·ASEAN Kedua (hari ke-30)

Topik forum ialah 'rancangan kerjasama untuk peralihan ke digital industri fesyen Korea·ASEAN'.

Kim, pengurus BEPA menyatakan, "kami mempunyai rancangan untuk berusaha keras untuk mencegah COVID-19 dengan meminimakan jumlah kakitangan di lokasi seperti pereka, model, dan kakitangan. Kami berharap agar orang ramai mempunyai minat yang tinggi terhadap AKFW, acara fesyen mengkhusus yang akan memimpin era baharu dengan memecahkan rangka kerja pertunjukan fesyen bersemuka yang konvensional."

Source: Busan Economic Promotion Agency
Keywords: Art Entertainment Fashion Trade show news