omniture

Pusingan Akhir Pertandingan Pic Jualan Global PHBS-CJBS 2021 Diadakan di Shenzhen

Peking University HSBC Business School
2021-11-29 09:00 91

SHENZHEN, China, 29 November 2021 /PRNewswire/ -- Pusingan Akhir Pertandingan Pic Jualan Global PHBS-CJBS 2021 telah diadakan pada 12 November di Shenzhen, China. Sebagai satu daripada acara utama "Minggu Inovasi Massa dan Keusahawanan Nasional 2021 & Minggu Pembuat Antarabangsa Shenzhen ke-7", acara ini menarik lebih daripada 3,000 pelabur, usahawan syarikat baharu, dan khalayak, di tapak dan dalam talian.

The Finalists
The Finalists

Dimulakan bersama oleh pusat inovasi dan keusahawan Peking University HSBC Business School (PHBS) dan Cambridge Judge Business School (CJBS), pertandingan ini melibatkan hampir 150 syarikat baharu seluruh dunia yang berkualiti tinggi dalam pelbagai bidang seperti perubatan dan teknologi penjagaan kesihatan, teknologi pertanian, pengeluaran maju, dan teknologi penggunaan baharu. Usahawan dan pelabur yang turut serta datang dari wilayah-wilayah di Eropah, Amerika Utara, dan Kawasan China yang lebih besar. Setelah beberapa siri sesi pic jualan yang kompetitif di sepanjang tahun lalu, sepuluh syarikat baharu berjaya memasuki pusingan akhir.

Hadiah pertama dimenangi oleh MAGIC WEAVER "Enjin Manusia Digital 3D". Syarikat baharu yang beribu pejabat di Shenzhen, BionicM dan QYSEA memenangi hadiah kedua dengan "Robot Prostetik Elektrik Pintar berasaskan AIoT" dan "Robot Dalam Air" mereka. "R&D dan Pengindustrian Penyimpanan Sejuk Mudah Alih Gabungan Pintar Modular" daripada CIMC Cold Chain, "Eksoskeleton Kuasa untuk Pengguna" daripada Enhanced Robotics, "Diagnosis Digital Berketepatan Fiborisis Hati Tidak Invasif" daripada Precision MedCare, "Sistem Penyelarasan Aktif Optik" daripada AIT-PRIME dan "Konkrit Pulih Sendiri" daripada MIMICRETE, memenangi hadiah ketiga. "Coli Urut Pengepaman Payudara" daripada Lilu memenangi Anugerah Syarikat Baharu Cemerlang.

Terdiri daripada sarjana, pemodal teroka, dan usahawan terkenal, Lembaga Penasihat Keusahawanan dan Modal Teroka PHBS juga telah ditubuhkan dan mengadakan mesyuarat pertamanya. Menurut Dekan PHBS Hai Wen, lembaga penasihat akan mengukuhkan lagi hubungan dan kerjasama dengan perusahaan inovatif, institusi modal teroka, dan pakar dan sarjana dalam inovasi dan keusahawanan yang terkenal. Ia bertujuan untuk menggalakkan pembangunan inovasi dan keusahawanan di Rantau Teluk yang Lebih Luas dengan memudahkan pertumbuhan perusahaan inovatif dan keusahawan, meningkatkan pemupukan bakat, dan melakukan penyelidikan yang berkaitan.

Forum Keusahawanan dan Modal Teroka Rantau Teluk yang Lebih Luas berikut menampilkan ucapan dasar yang disampaikan oleh usahawan dan pelabur yang terkenal, yang berkongsi wawasan mereka mengenai pelaburan, keusahawanan, teknologi dan inovasi. Di masa akan datang, PHBS dan CJBS komited untuk mengukuhkan lagi kolaborasi ini, menyepadukan sumber institusi pelaburan peringkat pertama dan pemimpin industri, serta mencipta ekosistem yang terlibat dalam kerjasama, pemerkasaan, dan pemupukan inovasi dan keusahawanan.

https://english.phbs.pku.edu.cn/2021/news_1123/2993.html 

 
Source: Peking University HSBC Business School
Keywords: Banking/Financial Service Computer/Electronics Education Internet Technology Telecommunications Awards