omniture

Venture Global dan Gabenor Louisiana, John Bel Edwards Mengumumkan Kemudahan Eksport LNG CP2 yang Dicadangkan

Venture Global LNG
2021-12-03 11:48 24

ARLINGTON, Virginia, 3 Disember 2021 /PRNewswire/ -- Hari ini, Venture Global LNG dan Gabenor Louisiana, John Bel Edwards mengumumkan bahawa syarikat tersebut akan melabur lebih $10 bilion untuk membangunkan kemudahan eksport LNG keempat di negeri Louisiana. Projek baharu LNG CP2 ("CP2") itu akan ditempatkan di Cameron Parish, bersebelahan dengan kemudahan pertama Venture Global, Calcasieu Pass. Pengumuman ini menjadikan jumlah pelaburan modal terancang Venture Global di negeri Louisiana kepada lebih $20 bilion. CP2 akan menghasilkan ribuan pekerjaan dengan gaji lumayan dan dengan anggaran $2 bilion dalam hasil tempatan baharu sepanjang hayat projek ini. Pekerjaan baharu langsung yang diwujudkan oleh projek ini akan mempunyai gaji purata tahunan sebanyak $120,000 serta faedah. 

"Venture Global berbangga dapat meneruskan pengembangan kami di Louisiana dengan pelancaran projek kami yang seterusnya, LNG CP2. CP2 akan ditempatkan di Cameron Parish, bersebelahan terminal Calcasieu Pass kami yang sedia ada. Kedua-dua projek ini, digabungkan dengan kemudahan LNG Plaquemines kami yang kini sedang dalam pembinaan, mewakili lebih $20 bilion pelaburan di negeri Louisiana dan akan mewujudkan beribu-ribu pekerjaan—termasuk pekerjaan tetap dan pembinaan," kata Ketua Pegawai Eksekutif Venture Global, Mike Sabel"Dengan dua projek eksport LNG utama yang sedang dalam pembinaan aktif, Venture Global sedang dalam misi untuk menghasilkan LNG yang paling bersih dan berkos rendah di Amerika Utara. Kami berbangga dapat bekerjasama dengan Louisiana dalam usaha ini dan dalam membangunkan Penangkapan dan Sekuestrasi Karbon (CCS) untuk kemudahan kami. Di bawah kepemimpinan Gabenor John Bel Edwards, Louisiana meningkatkan statusnya sebagai sebuah hab antarabangsa untuk inovasi bagi menangani cabaran tenaga dan iklim pada masa kini."

"Venture Global telah melabur dengan banyak dalam ekonomi Louisiana dan saya berbangga dapat meraikan projek baharu yang mengujakan ini bersama mereka," kata Gabenor Louisiana, John Bel Edwards. "Kemudahan CP2 di Cameron akan mewujudkan lebih 1,000 pekerjaan tetap baharu dan beribu-ribu pekerjaan pembinaan di kawasan ini, yang akan memberi impak yang signifikan kepada ekonomi kami. Dan ia menggabungkan teknologi tenaga bersih yang mengurangkan jumlah CO2 yang dibebaskan ke atmosfera yang penting untuk alam sekitar kita. Ketika Louisiana menetapkan matlamat pelepasan sifar karbon menjelang tahun 2050, projek yang menampilkan penangkapan dan sekuestrasi karbon membolehkan negeri kami mengekalkan industri tanpa mengorbankan matlamat pengurangan karbon jangka panjang kami."

Hari ini, Venture Global juga mengumumkan bahawa ia telah mengemukakan satu permohonan rasmi yang meminta kebenaran daripada Suruhanjaya Kawal Selia Tenaga Persekutuan (FERC) untuk menempatkan, membina dan mengendalikan kemudahan LNG CP2 dan saluran paip ekspres CP. LNG CP2 akan membina, memiliki dan mengendalikan terminal gas asli cecair (LNG) dengan kapasiti pencairan papan nama sebanyak 20 juta tan metrik setahun (MTPA) bagi LNG. Saluran paip CP Express akan membekalkan gas asli kepada kemudahan LNG CP2.

Tentang Venture Global LNG
Venture Global ialah pembekal jangka panjang berkos rendah untuk LNG A.S. yang akan diperoleh dari lembangan gas asli Amerika Utara yang kaya dengan sumber. Venture Global sedang membina atau membangunkan 70 MTPA kapasiti pengeluaran di Louisiana untuk menyediakan tenaga yang bersih dan berpatutan kepada dunia.

 

Source: Venture Global LNG
Keywords: Banking/Financial Service Gas Oil/Energy Utilities