omniture

Bahan tambahan elektrolit Ultra LIB Trinohex® kini boleh didapati di EU

Ascend Performance Materials
2022-05-24 21:32 217

HOUSTON, 24 Mei 2022 /PRNewswire/ -- Trinohex® Ultra Ascend Performance kini telah didaftarkan dengan REACH dan tersedia di seluruh Kesatuan Eropah.

"Permintaan untuk bateri yang selamat, boleh dipercayai dan tahan lama akan meningkat ketika kita meneruskan peralihan ke arah e-mobiliti dan tenaga boleh baharu," kata Dave McNeece, Pengurus Perniagaan Kanan Kepakaran Lestari Ascend. "Eropah menerajui penggunaan teknologi ini dalam pelbagai cara dan kami kini dapat menyokong inovasi dan pengeluaran bateri ion litium dengan Trinohex Ultra."

Dalam ujiannya dengan pihak ketiga, Trinohex Ultra telah menunjukkan perlindungan katod yang unggul di seluruh bahan kimia katod dan elektrolit. Perlindungan ini membawa kepada pengurangan 30% daripada penjanaan gas berbahaya dengan prestasi yang berkekalan, terutamanya dalam keadaan ekstrem.

"Trinohex Ultra menyelesaikan pelbagai cabaran dengan bateri ion litium," kata Encik McNeece. "Keselamatan yang dipertingkatkan mempercepat penggunaan manakala prestasi yang berpanjangan mengurangkan sisa berbahaya sambil industri meneroka pilihan kitar semula yang berkesan. Selain itu, keberkesanannya pada semua bahan kimia berpotensi mengurangkan kebergantungan terhadap sumber yang terhad."

Trinohex Ultra dihasilkan berdasarkan aset berskala dunia dan tersedia di seluruh dunia.

Tentang Ascend Performance Materials

Ascend Performance Materials mengeluarkan bahan berprestasi tinggi untuk keperluan harian dan teknologi baharu. Tumpuan kami adalah untuk meningkatkan kualiti kehidupan dan mengilhamkan masa depan yang lebih baik melalui inovasi. Berpangkalan di Houston, Texas dan dengan pejabat serantau di Shanghai, Brussels dan Detroit, kami merupakan penyedia penyelesaian bahan bersepadu sepenuhnya dengan kemudahan pembuatan global di Amerika Utara, Eropah dan China. Tenaga kerja global kami seramai 2,800 orang menghasilkan plastik, kain, gentian dan bahan kimia yang digunakan untuk menghasilkan kenderaan yang lebih selamat, tenaga yang lebih bersih, peranti perubatan yang lebih baik, peralatan yang lebih pintar serta pakaian dan barangan pengguna yang lebih tahan lama. Kami komited terhadap keselamatan, kemampanan serta kejayaan pelanggan dan komuniti kami.

Ketahui lebih lanjut tentang Ascend di www.ascendmaterials.com.

Hubungan: Ally Jahn, +1 713-210-9809, ajahn@ascendmaterials.com

Logo - https://mma.prnasia.com/media2/1326397/ASCEND_Logo.jpg?p=medium600 

 

 

Source: Ascend Performance Materials
Keywords: Chemical