omniture

Toku lancar platform pusat hubungan bawakan pengalaman pelanggan omnichannel lebih baik untuk perniagaan beroperasi di APAC

Toku
2022-07-07 15:56 120

Diperkayakan dengan keupayaan API Komunikasi, Toku Contact Centre membolehkan perniagaan di APAC membina pengalaman pelanggan yang lebih baik dengan mencipta perjalanan pelanggan omnichannel yang disesuaikan untuk memenuhi keperluan perniagaan mereka.

SINGAPURA, 7 Julai 2022 /PRNewswire/ -- Toku, syarikat komunikasi awan khusus Asia Pasifik, hari ini mengumumkan pelancaran platform pusat hubungannya. Platform ini menyediakan penyelesaian berasaskan awan omnichannel yang mantap dan boleh diskala yang membantu perniagaan-perniagaan yang beroperasi di Asia Pasifik (APAC) mendigitalkan, mengautomasikan dan meluaskan operasi pusat hubungan mereka agar mereka dapat membina pengalaman pelanggan yang lebih baik dan lancar.

Dalam persekitaran yang mengutamakan fungsi digital pada hari ini, pelanggan mempunyai set harapan baharu apabila berinteraksi dengan jenama-jenama dalam talian.

Dalam satu tinjauan baharu antara 1,000 pelanggan Singapura, dapatan menunjukkan bahawa:

  • 82% pengguna Singapura tidak mahu terlibat dengan lebih daripada dua titik sentuh untuk sebarang pertanyaan atau komunikasi yang diberikan, dan
  • Lebih daripada 65% pengguna Singapura mengharapkan syarikat-syarikat untuk mengawasi butiran mereka dan semua interaksi terdahulu bagi memudahkan komunikasi

Ini bermakna syarikat-syarikat dicabar untuk memahami dengan lebih mendalam tentang titik sentuh perjalanan pelanggan bagi mendorong tahap kepuasan pelanggan yang lebih baik, meningkatkan kesetiaan pelanggan dan menyediakan pengalaman pelanggan yang lebih baik.

Ciri-ciri Toku Contact Centre

Toku Contact Centre terdiri daripada platform komunikasi berasaskan awan dengan peningkatan API Komunikasi yang memberi fleksibiliti kepada ejen untuk menyampaikan pengalaman pelanggan yang lancar merentas pelbagai saluran. Di samping itu, mereka mendapat akses kepada pemahaman pelanggan dan boleh beroperasi dengan selamat dari mana-mana, agar mereka dapat menyokong pelanggan dengan cekap dan berkesan. Dari segi keterhubungan, pelanggan Toku juga mendapat akses kepada penggantian PSTN (Rangkaian Telefon Beralih Awam) di 17 negara APAC dan akses kepada nombor maya di lebih 120 lokasi seluruh dunia.

Dengan sepasukan pakar teknologi yang ditempatkan di pejabat-pejabat Toku seluruh APAC, Toku mempunyai keupayaan inovasi, pengalaman, teknologi dalaman serta pengetahuan pasaran tempatan bagi membantu syarikat-syarikat yang berpangkalan di rantau ini untuk mengemudi pasaran yang amat terpecah-pecah.

Justeru itu, Toku Contact Centre adalah ideal untuk syarikat-syarikat yang telah atau ingin meluaskan operasi dalam pelbagai pasaran APAC tanpa perlu bimbang tentang kualiti suara, kependaman atau kebolehskalaan.

foodpanda memilih Toku sebagai rakan kongsi untuk menempatkan pusat hubungan berasaskan awan di APAC

Dalam era di mana tugas hibrid menjadi kenyataan dengan pantas, Toku memberi jaminan masa depan penyelesaian pusat hubungan berasaskan awan untuk syarikat-syarikat yang berkembang pantas.

Thomas Laboulle, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Toku berkata, "Permintaan terhadap penyelesaian pusat hubungan ditempah khas dijangka berkembang secara dramatik di seluruh APAC, ketika syarikat-syarikat yang berkembang pesat di rantau ini mencari jalan untuk meningkatkan perjalanan pelanggan mereka dan menyampaikan pengalaman dalam talian yang lebih baik. Dengan mengutamakan hal ini, kami telah mereka bentuk platform kami untuk menampung keperluan perniagaan perusahaan seperti foodpanda yang memerlukan fleksibiliti dan skalabiliti bagi membantu mereka mencapai objektif-objektif perniagaan mereka. Sebagai rakan kongsi komunikasi awan mereka, kami berusaha untuk menjadikannya lebih mudah untuk pelanggan kami memberi tumpuan kepada apa yang paling penting untuk mereka – melahirkan pelanggan yang sibuk dan gembira bagi mengekalkan pertumbuhan perniagaan."

"Hasil daripada pengalaman mendalam Toku tentang keperluan perniagaan kami, mereka telah membantu mencipta penyelesaian buatan khas untuk ekosistem foodpanda yang kompleks merentas 11 pasaran dan barisan perniagaan yang berbeza. Lebih banyak penyelesaian yang menarik sedang diusahakan untuk rakan kongsi dan pelanggan kami dan kami berharap dapat melaksanakannya dengan sokongan teknikal Toku," kata Hossein Entekhabi, Pengarah Kanan, Operasi Berpusat (APAC) di foodpanda.

Lebih fleksibiliti untuk mempertingkatkan pusat hubungan yang mengutamakan gaya kerja digital

Toku bekerjasama erat dengan pelanggannya untuk menyesuaikan penyelesaiannya berdasarkan kepada proses dan keperluan mereka sekali gus memastikan ia boleh diskala dan fleksibel bagi menampung keperluan perniagaan yang berkembang pesat daripada syarikat-syarikat yang berpangkalan di rantau APAC. Ciri-ciri Toku Contact Centre termasuk:

  • Keandalan merentas pasaran APAC, dengan kebolehskalaan global: Pelanggan boleh berinteraksi dengan pelanggan mereka dari mana-mana sahaja tanpa perlu bimbang tentang kualiti dan kependaman.
  • Rangkaian integrasi Omnichannel komprehensif: Toku Contact Centre telah dirancang untuk menyampaikan penglibatan pelanggan yang lebih baik melalui suara dan pemesejan. Ia boleh disepadukan dengan mudah melalui alatan pengurusan dan aplikasi perniagaan, termasuk sistem pertiketan, pengurusan hubungan pelanggan (CRM), Pengurusan Tenaga Kerja (WFM), alatan pelaporan dan data, bagi menyediakan pandangan yang holistik terhadap pusat hubungan.
  • Dipertingkat dengan API Komunikasi: API komunikasi Toku telah direka bentuk untuk berfungsi bersama-sama platform pusat hubungan, agar perniagaan mempunyai pilihan untuk membawa komunikasi dalam-aplikasi kepada sebarang persekitaran atau aplikasi digital. Selain itu, semua data panggilan dan pemesejan mereka disegerakkan dengan pusat hubungan agar mereka mendapat pengalaman yang lebih baik dan maklumat terperinci bagi setiap interaksi.
  • Lihat bagaimana panggilan berfungsi dengan analitik dan AI: Pelaporan waktu-sebenar dan termaju disediakan untuk menganalisis produktiviti ejen dan prestasi panggilan. Selain itu, dengan analisis sentimen, perniagaan mendapat penghampiran serentak berhubung keberkesanan panggilan ejen mereka dan mood pelanggan mereka.
  • Alatan yang ideal untuk produktiviti ejen: Toku mengambil serius tahap kepuasan ejen, dengan keupayaan untuk membuat panggilan, merekod, membuat nota, memindahkan panggilan kepada penyelia, mencipta tinjauan selepas panggilan dan mengakses laporan prestasi individu dalam penyelesaian berasaskan pelayar semua dalam satu.

Toku berusaha untuk meningkatkan platform pusat hubungannya secara berterusan dengan ciri-ciri berkuasa AI yang baharu seperti transkripsi pertuturan dan pengecaman suara, antara lain.

Latar Belakang Toku

Toku membantu perusahaan membina pengalaman pelanggan lebih baik yang mendorong lebih banyak penglibatan pelanggan dengan meluas.

Beribu pejabat di Singapura, Toku ialah satu-satunya penyedia komunikasi awan khusus Asia Pasifik yang membantu perniagaan menangani kerumitan transformasi digital di rantau ini, meningkatkan pengalaman pelanggan mereka dan memenuhi permintaan yang semakin meningkat terhadap tugas hibrid.

Toku menggabungkan kepakaran tempatan, infrastruktur dalam-negara serta penyelesaian UCaaS, CPaaS dan CCaaS ditempah khas ke dalam satu pakej menarik –memperkasa perusahaan-perusahaan yang terbesar di rantau ini untuk menyelaraskan komunikasi mereka. Sejak penubuhannya pada tahun 2018, Toku telah bekerjasama dengan organisasi-organisasi yang pelbagai seperti Gojek, JCDecaux dan foodpanda.

Dengan Toku, peralihan ke awan menjadi jauh lebih mudah. Ketahui lebih lanjut di toku.co dan LinkedIn.

Source: Toku
Keywords: Auto Computer/Electronics Internet Technology Telecommunications Contracts Corporate Expansion New products/services