omniture

MAG MELANCARKAN KETURAH RESERVE BERNILAI AED3 BILION DI MEYDAN, DUBAI

MAG
2022-12-01 03:13
  • Projek ini merupakan yang pertama di Timur Tengah yang mencadangkan kediaman berkonsep ' Bio Living ,' sebuah gaya hidup mengasyikkan dalam persekitaran semula jadi.

DUBAI, UAE, 30 November 2022 /PRNewswire/ -- MAG, sebuah syarikat pemaju hartanah terkemuka di UAE, telah mengumumkan pelancaran Keturah Reserve, sebuah pembangunan kediaman mewah baharu yang eksklusif dan inovatif di Meydan, salah sebuah kawasan kediaman yang paling dicari-cari di Dubai. Projek ini menawarkan kehidupan transformasi melalui reka bentuk angkasa dan merupakan pembangunan kediaman pertama di Timur Tengah yang mengasyikkan penduduk alam semula jadi melalui konsep 'Bio Living' yang menggabungkan alam semula jadi ke dalam persekitaran yang dibina untuk meningkatkan kesihatan fizikal, mental dan emosi para penghuni. Keturah Reserve dijangka akan disiapkan pada suku kedua tahun 2025.

Keturah Reserve
Keturah Reserve

Keturah Reserve bakal menampilkan kediaman hebat yang terdiri daripada vila-vila dan pangsapuri dengan satu, dua, tiga dan empat bilik tidur. Kemudahan yang disediakan di projek ini termasuk ruang awam yang luas, kolam renang luaran, gimnasium wanita dan lelaki, spa, restoran dan kemudahan penjagaan kesihatan.  

Aktiviti lain di projek ini termasuk studio pilates, kolam basikal air, kelas tali sutera dan ruang meditasi dan yoga atas bumbung, semuanya direka untuk mengukuhkan teras badan daripada bahagian luar dalam.

Keturah Reserve ialah sebuah tempat untuk merawat diri sendiri secara dalaman yang diilhamkan oleh konsep 'dari dalam ke luar'. Semua kemudahan, aktiviti dan perkhidmatan makanan dan minuman akan dijalankan berdasarkan konsep tersebut.

Di tengah-tengah projek tersebut terletaknya The Park, sebuah ruang berlandskap yang subur merentasi 300,000 kaki persegi untuk para penduduk berehat dan bersosial, dinaungi oleh pokok-pokok zaitun berusia ribuan tahun yang diperoleh secara global sebagai peringatan tentang asal usul keluarga Al Gaddah sebagai penanam pokok zaitun dan pemilik ladang.

Rumah-rumah di Keturah Reserve dilengkapi dengan sudut untuk memerangkap dan memaksimumkan cahaya siang secara semula jadi, meresapkannya secara perlahan ke seluruh ruang dalaman tanpa haba atau silau. Ruang dalaman berganda akan meningkatkan aliran udara yang disejukkan secara semula jadi, mengurangkan keperluan penggunaan penyaman udara. Ruang terbuka yang dirancang juga direka tanpa koridor atau lorong, dengan perabot dan lekapan yang direka dan dihasilkan khas untuk setiap ruang bagi mengoptimumkan aliran tetamu yang lalu lalang.

Keturah Reserve yang merupakan sebahagian daripada jenama hartanah dan hospitaliti mewah baharu Keturah, direka oleh arkitek terkenal Charlie Wu.

Dalam komen-komen beliau, Talal Moafaq Al Gaddah, Pengerusi Eksekutif Kanan MAG berkata: "Keturah Reserve dihasilkan secara unik dan direka bentuk dengan setiap perincian dicipta dengan teliti untuk meningkat dan memperkayakan kehidupan para penduduk. Projek ini adalah lambang kehidupan mewah dengan semangat kemasyarakatan yang sebenar."

Foto - https://mma.prnasia.com/media2/1957610/Keturah_Reserve.jpg?p=medium600

Source: MAG
Keywords: Real Estate Residential Real Estate Retail New products/services