omniture

Climate Connect Digital - Mencapai keneutralan karbon bagi Tahun Fiskal 2021-2022

Climate Connect Digital (CCD)
2023-01-27 22:17

LONDON, 27 Januari 2023 /PRNewswire/ -- Climate Connect Digital (CCD), sebuah penyedia penyelesaian teknologi iklim terkemuka, hari ini menerbitkan inventori Gas Rumah Hijau (GHG) syarikatnya untuk tahun fiskal 2021-22 (April 2021 hingga Mac 2022) dan mengumumkan pelaksanaan langkah-langkah untuk mengimbangi kesan tersebut. Laporan inventori GHG merangkumi pelepasan daripada aktiviti perniagaan global untuk semua tenaga kerja, pelatih dan perunding termasuk di United Kingdom, Sepanyol, Malaysia dan India.

Selaras dengan Protokol GHG, CCD hanya layak untuk mengambil kira pelepasan Skop 2 dan Skop 3. Pelepasan Skop 2 syarikat daripada pembelian elektrik di lokasi pejabatnya yang dipajak dikira melebihi hanya 1 tan setara CO2. Pelepasan Skop 3 yang merangkumi aktiviti-aktiviti seperti perjalanan perniagaan, penggunaan pelayan awan domain pelanggan, kehilangan transmisi dan pengedaran serta kerja dari rumah, dijumlahkan sebanyak 141.179 tCO2e. Perlu diingat bahawa pelepasan kerja dari rumah menyumbang sebahagian besar di bawah Skop 3.

Untuk mengimbangi pelepasan ini, CCD telah membeli ofset kualiti daripada gabungan projek boleh baharu (VCU-1946) dan berasaskan alam semula jadi (VCU-1477) yang didaftarkan dengan Verra. CCD memahami bahawa ofset bukanlah penyelesaian jangka panjang tetapi merupakan langkah jangka pendek yang berkesan ke arah matlamat pengurangan pelepasan global. Syarikat ini komited untuk menemui kaedah baharu bagi mengurangkan jejak karbonnya dan melakukan usaha terbaik untuk melaksanakan langkah ini dengan pantas.

Penilaian pelepasan dan pendedahan laporan ofset telah disediakan menurut metodologi Piawaian Perakaunan Korporat dan Pelaporan Protokol GHG dan program GHG India. Data pelepasan ini telah disahkan oleh juruaudit pihak ketiga, TUV India Pvt. Ltd (Sila baca laporan TUV di sini).

Mengulas tentang pembangunan dari London, Nitin Tanwar, Pengasas merangkap Ketua Pegawai Ekosistem syarikat, menekankan "Perakaunan karbon merupakan langkah pertama ke arah mencapai sifar karbon bersih. Dasar-dasar kerja yang dicetuskan oleh pandemik ini telah mengubah gabungan pelepasan skop 3 kami secara signifikan. Sebagai penyedia perkhidmatan sifar karbon bersih di seluruh dunia, kami memahami selok-belok pengurusan data karbon dan menyelaraskan kepentingan tertinggi terhadap integriti data. Oleh itu, kami telah memilih untuk mengesahkan pelepasan kami melalui juruaudit pihak ketiga yang mantap, walaupun tiada keperluan untuk berbuat demikian".

Sila baca laporan penuh di sini

Tentang Climate Connect Digital

CCD mempunyai lebih satu dekad pengalaman dalam perkhidmatan penasihat karbon dan penyelesaian perisian untuk domain iklim dan tenaga bersih. Syarikat ini berpangkalan di London dengan pejabat-pejabat utama di UK dan India serta pelbagai pasukan yang bekerja secara jarak jauh di seluruh dunia dan lebih 50% daripada pasukan tersebut terlibat dalam bidang teknologi dan sains data. Syarikat ini menggunakan keupayaan AI dan pembelajaran mesin untuk membina penyelesaian sifar karbon yang kukuh bagi masalah perubahan iklim global. CCD telah membantu kerajaan, organisasi besar, pembangun projek karbon dan syarikat bebas untuk membuat keputusan yang lebih baik berkaitan portfolio karbon mereka.

Di CCD, kami percaya bahawa peralihan kepada ekonomi rendah karbon adalah penting untuk kesihatan planet ini dan kejayaan jangka panjang perniagaan. Kami komited untuk membantu para pelanggan kami berjaya dalam perjalanan sifar karbon mereka dan membina masa depan yang lebih lestari untuk semua.

Hubungi kami di contact@climateconnect.digital T: +44 7932730229

Logo - https://mma.prnasia.com/media2/1990454/Climate_Connect_Digital_Logo.jpg?p=medium600

Source: Climate Connect Digital (CCD)
Keywords: Alternative Energies Computer/Electronics Environmental Products & Services Green Technology Utilities Environmental Issues Survey, Polls & Research