omniture

SI Group Menginspirasi Saintis Generasi Seterusnya melalui Acara dengan Sheldon ISD

SI Group, Inc.
2023-11-30 07:58 57

Pelajar mempelajari tentang cara menyelesaikan masalah melalui proses kimia di Pusat Inovasi Global syarikat

THE WOODLANDS, Texas, 30 November 2023 /PRNewswire/ -- SI Group, pembangun dan pengilang global terkemuka bagi aditif prestasi, penyelesaian proses, farmaseutikal dan bahan perantaraan kimia, mengalu-alukan kedatangan kira-kira 30 pelajar yang telah mendaftar dalam program STEM di Sheldon Independent School District di Houston, Texas ke Pusat Inovasi Globalsyarikatnya. Acara ini diadakan untuk memberi pendedahan langsung kepada pelajar tentang dunia kimia dan penyelesaian masalah melalui penerokaan saintifik.

Lawatan ini mempamerkan komitmen SI Groupuntuk mempromosikan pendidikan STEM dan memberi inspirasi kepada generasi saintis akan datang. Para pelajar terlibat sepanjang sehari yang dipenuhi dengan sesi interaktif dan demonstrasi praktikal yang menekankan tentang kesan kimia dalam penggunaan seperti salutan tin yang lebih selamat, serakan asfaltena dalam pengeluaran minyak mentah dan peningkatan prestasi bagi tayar kereta. Lawatan ini merangkumi lawatan berpandu ke kemudahan penyelidikan terkini SI Grouptermasuk makmal analisis dan pembangunan penggunaan.

Peluang unik ini untuk berinteraksi dengan pasukan saintis berpengalaman SI Group telah memberikan para pelajar ini cerapan yang berharga tentang pelbagai aspek industri kimia. Tambahan pula, saintis SI Group turut mengambil bahagian dalam perbincangan dengan para pelajar ini tentang memilih kerjaya dalam bidang STEM dan peluang pekerjaan sebaik sahaja menyertai tenaga kerja.

"Membawa Akademi STEM kami ke SI Group telah membuka mata pelajar. Mereka dapat berinteraksi dengan ahli profesional STEM dan melihat usaha inovatif di makmal ini yang menghasilkan banyak item yang kami gunakan setiap hari," kata Becky Zalesnik, Pengarah Eksekutif Program Inovatif di Sheldon ISD. "Acara seperti ini membantu pelajar membuat keputusan kerjaya yang dapat mengubah hidup. Kerjasama antara sekolah dan rakan kongsi industri kami seperti SI Group memberikan lebih daripada satu pengajaran, di mana kami sedang membina tenaga kerja masa depan bersama-sama."

"Kami sangat teruja untuk menjadi tuan rumah kepada golongan muda yang bijak ini daripada Sheldon ISD sebagai sebahagian daripada komitmen berterusan kami terhadap pendidikan STEM," kata Narsi Devanathan, Naib Presiden - Penyelidikan & Pembangunan SI Group. "Dengan melibatkan diri bersama mereka dalam suasana dunia sebenar, kami berharap agar dapat memberi inspirasi kepada minat mereka terhadap sains dan menyemarakkan rasa ingin tahu mereka tentang kemungkinan dalam bidang kimia."

SI Group berharap untuk meneruskan kerjasamanya dengan sekolah dan institusi pendidikan tempatan untuk mempromosikan pendidikan STEM dan membangunkan generasi inovator yang seterusnya.

Tentang SI Group 

SI Group ialah peneraju global dalam teknologi inovatif bahan tambah berprestasi, larutan proses, bahan farmaseutikal aktif dan bahan perantara kimia. Penyelesaian SI Group adalah penting untuk meningkatkan kualiti dan prestasi barangan perindustrian dan pengguna yang tidak terkira banyaknya dalam industri plastik, getah & pelekat, bahan api & pelincir, lapangan minyak dan farmaseutikal. Tapak pembuatan global SI Group merangkumi 20 buah kemudahan di tiga benua yang memberikan perkhidmatan kepada para pelanggan di 80 buah negara dengan kira-kira 2,000 orang pekerja di seluruh dunia. Pada tahun 2021, SI Group menerima anugerah emas untuk tanggungjawab sosial korporat oleh EcoVadis dan berada di kedudukan lima peratus teratas daripada lebih 50,000 syarikat di seluruh dunia. SI Group berinovasi dan mendorong perubahan untuk mewujudkan nilai dengan penekanan terhadap keselamatan, kimia, kelestarian dan hasil yang luar biasa. Ketahui lebih lanjut di www.siigroup.com.

Hubungan Media: Joseph Grande 
Tel: + 1.413.684.2463
joe@jgrandecommunications.com

Logo - https://mma.prnasia.com/media2/95496/si_group__inc__logo.jpg?p=medium600

Source: SI Group, Inc.
Keywords: Chemical Computer/Electronics Education STEM (Science,Technology,Engineering,Mathematics)