omniture

Qatar Power International Holding menganjurkan majlis pecah tanah untuk pusat peranginan dan konvensyen utama di Guyana

Power International Holding
2024-02-21 01:17 21

Georgetown Seafront Resort adalah pembangunan bernilai 300 juta USD yang akan menambah kemudahan persidangan 410 bilik lima bintang yang akan meningkatkan daya saing Guyana untuk menganjurkan persidangan.

Lokasi strategik resort di Carifesta Avenue di sepanjang pinggir laut Georgetown yang indah mencerminkan gabungan harmoni keanggunan kontemporari dan intipati budaya yang kaya.

GEORGETOWN, Guyana, 20 Februari 2024 /PRNewswire/ -- Power International Holding – PIH- konglomerat pelaburan global yang berpangkalan di Qatar telah mengadakan majlis pecah tanah Georgetown Seafront Resort and Convention Center, pembangunan premium oleh anak syarikatnya Assets Group, cabang pembangunan dan pengurusan hospitaliti.

Qatari Power International Holding hosts the groundbreaking ceremony for a Georgetown Seafront resort in Guyana
Qatari Power International Holding hosts the groundbreaking ceremony for a Georgetown Seafront resort in Guyana

Acara ini telah diadakan di bawah naungan Yang Mulia Presiden Republik Koperasi Guyana, Dr. Mohamed Irfaan Ali, di hadapan pembesar-pembesar dari pelbagai sektor, termasuk pelancongan, hospitaliti, dan pelaburan selari dengan Persidangan Tenaga Guyana & Ekspo Rantaian Bekalan 2024.

Daripada Power International Holding majlis dihadiri oleh Encik Moutaz Al-Khayyat, Pengerusi, Encik Ramez Al-Khayyat, Naib Pengerusi, Presiden & CEO Kumpulan, dan Encik Abid Butt, CEO Kumpulan daripada Kumpulan Aset anak syarikat PIH.

Harta tanah seluas 76,000 meter persegi ini adalah pembangunan bernilai 300 juta USD yang akan menampilkan 260 bilik dan suite mewah dan 150 apartmen berservis yang sebahagiannya adalah kediaman berjenama dan vila premium, bersama dengan Kelab Ahli eksklusif.

Projek ini akan meningkatkan daya saing Guyana sebagai destinasi persidangan utama.

Yang Mulia Presiden Republik Kerjasama Guyana, Dr. Mohamed Irfaan Ali telah mengalu-alukan keberadaan Qatar di negara ini, menyatakan keyakinan bahawa perkembangan ini akan menjadi mercu tanda tersendiri bagi Georgetown. Dia menjanjikan sokongannya untuk projek itu.

Moutaz Al-Khayyat, Pengerusi Power International Holding PIH, melahirkan rasa teruja dengan pelancaran Georgetown Seafront Resort and Convention Center. Permata ini akan mentakrifkan semula kemewahan dalam sektor pelancongan Guyana yang berkembang maju. Setiap aspek resort ini membuktikan keanggunan yang tiada tandingan, hasil daripada penginapan yang direka dengan teliti dan kemudahan bertaraf dunia yang diwujudkan untuk meningkatkan taraf hospitaliti Guyana.

Ramez Al-Khayyat, Naib Pengerusi, Presiden dan CEO Kumpulan Power International Holding PIH menonjolkan sambutan itu sebagai permulaan pelaburan yang berpotensi di Guyana merentasi sektor-sektor penting seperti pelancongan, penjagaan kesihatan dan pembangunan infrastruktur. Beliau melahirkan rasa gembira dalam menyokong Guyana semasa era transformatif ini.

Baca artikel penuh di: https://powerholding-intl.com/2024/02/18/power-international-holding-hosts-the-groundbreaking-ceremony-for-a-major-resort-and-convention-center-in-guyana/

Foto - https://mma.prnasia.com/media2/2342832/Georgetown_Seafront_resort.jpg?p=medium600

Source: Power International Holding
Keywords: Banking/Financial Service Entertainment Hotels and Resorts Real Estate Residential Real Estate Travel New products/services