omniture

TERREPOWER Menyumbangkan Panel Solar kepada Brighten Haiti bagi Membantu Menyediakan Pendidikan dengan Tenaga Solar

BBB Industries
2024-05-16 23:24 32

SPARTA, Tenn., 16 Mei 2024 /PRNewswire/ -- TERREPOWER, bahagian pengurusan kitar hayat panel solar dan bateri EV yang inovatif di BBB Industries , dengan bangganya mengumumkan kerjasama mereka dengan Brighten Haiti, sebuah organisasi bukan untung yang komited untuk menggunakan tenaga solar bagi memperluas pendidikan, membangunkan ekonomi mampan dan menamatkan kemiskinan di Haiti.

Inisiatif Solar4Schools oleh Brighten Haiti bertujuan untuk membawa tenaga solar ke lebih daripada 300 buah sekolah di kawasan luar bandar Haiti. Usaha yang memecahkan rekod ini mewakili pengeksplorasi solar terbesar untuk sekolah-sekolah dalam sejarah Haiti, menangani keperluan infrastruktur elektrik yang kritikal di komuniti-komuniti luar bandar yang tidak dilayan dengan baik.

"Di bahagian Haiti Utara, 90% penduduk hidup dalam kegelapan, tanpa akses kepada elektrik," kata Kevin Keene, Pengasas & Presiden Brighten Haiti. "Sumbangan yang murah hati ini adalah mercu tanda harapan."

Penglibatan TERREPOWER, dan jenama Ontility mereka, dalam inisiatif ini menandakan langkah penting dalam memajukan misi Brighten Haiti, kerana pasukan-pasukan ini akan menghantar penghantaran pertama 508 modul solar yang dihasilkan secara mampan menjelang akhir bulan ini untuk digunakan dalam projek-projek yang bertujuan untuk memberi kuasa kepada sekolah-sekolah dan melatih pekerja tempatan dalam teknik pemasangan solar. Komitmen penuh mereka untuk menyumbangkan lebih daripada 4900 panel solar akan membantu memastikan bahawa Brighten Haiti dapat mencapai matlamatnya untuk memodenkan sistem pendidikan Haiti.

"Bayangkan perubahan yang mendalam yang boleh dibawa oleh hanya satu panel solar kepada sebuah keluarga, menerangi rumah mereka pada waktu malam dan mengecas telefon bimbit mereka. Pertimbangkan transformasi untuk sekolah-sekolah tanpa bekalan tenaga, di mana hanya 22 panel boleh menerangi dan mendinginkan bilik darjah. Ini juga membolehkan akses ke makmal komputer dan teknologi, menawarkan kepada pelajar pendidikan abad ke-21 untuk kali pertamanya.
Ini bukan sekadar satu sumbangan, tetapi lonjakan monumental ke arah masa depan yang lebih cerah dan mampan untuk Haiti," kata Keene.

Kurang daripada 35% sekolah di Haiti mempunyai akses kepada bekalan elektrik. Inisiatif ini boleh memberi impak yang besar kepada pendidikan dan pembangunan komuniti, mempengaruhi lebih daripada 150,000 pelajar.

"Saya sangat gembira kami telah bekerjasama dengan Brighten Haiti untuk menyediakan mereka dengan panel solar yang mampan dan memberikan akses kepada tenaga bersih untuk komuniti mereka," kata Maria Caballero, Presiden TERREPOWER.

"Perbincangan kami dengan Brighten Haiti sepanjang tahun lalu telah membawa kepada kerjasama yang menarik, dan kami bangga untuk menyumbangkan panel solar yang dihasilkan secara mampan yang akan memberi kuasa kepada mereka paling yang memerlukannya. Kerjasama ini mencerminkan komitmen kami untuk mendorong perubahan positif dan kemampanan dalam komuniti-komuniti di seluruh dunia," kata Peter Hutchings, Pengurus Pembangunan Perniagaan, TERREPOWER.

Perihal BBB Industries 
BBB Industries, LLC ialah pengeluar mampan terkemuka yang berkhidmat untuk pasaran automotif dan perindustrian. Bersama jejak dan operasi yang luas di seluruh Amerika Utara, BBB memasuki pasaran Eropah pada tahun 2020 dan kini secara mampan mengilang dan membekalkan pelbagai jenis alat ganti pembaikan yang perlu di lebih daripada 90 negara. TERREPOWER ialah bahagian dalam BBB yang menyediakan perkhidmatan kepada kenderaan elektrik, storan tenaga dan pasaran tenaga suria di seluruh Amerika Utara dan Eropah. Diasaskan pada tahun 1987, BBB Industries, LLC ialah syarikat persendirian dengan pusat korporat terletak di Mobile raya, Alabama dan Dallas, Texas. Sila lihat www.bbbind.com untuk maklumat lanjut.

Perihal TERREPOWER
TERREPOWER ialah peneraju industri dan inovator dalam pembuatan komponen yang mampan yang memacu tenaga bersih dan mobiliti masa depan kita. Daripada mengitar tinggi dan menambah baik jangka hayat panjang serta prestasi bateri EV dan komponen lain kepada membaharui dan mengitar semula sistem tenaga suria untuk memacu ekonomi kitaran, misi TERREPOWER ialah memberikan kehidupan baharu kepada komponen dan bahan kritikal untuk mengurangkan kos, mengurangkan pembaziran, menggunakan semula sumber dan melindungi alam sekitar. Ditubuhkan pada tahun 2009, Ontility ialah jenama TERREPOWER bagi penyelesaian kitaran hayat tenaga suria dan sistem storan tenaga yang menyeluruh. TERREPOWER ialah satu bahagian dalam BBB Industries. Layari www.bbbind.com/terrepower untuk maklumat lanjut.

Perihal Brighten Haiti 
Brighten Haiti ialah sebuah organisasi bukan untung yang berpangkalan di AS yang komited untuk mengubah kehidupan di Haiti, melalui penyelesaian tenaga boleh diperbaharui. Diasaskan dengan visi untuk mengurangkan kemiskinan tenaga, kami bekerja tanpa henti untuk membawa kuasa solar yang mampan dan boleh dipercayai kepada komuniti-komuniti yang tidak dilayan dengan baik di seluruh Haiti. Inisiatif kami memberi tumpuan kepada memperkasakan penduduk tempatan dengan meningkatkan akses kepada elektrik, yang penting untuk pendidikan, penjagaan kesihatan dan pembangunan ekonomi. Dengan bekerjasama dengan rakan tempatan dan memanfaatkan kekuatan teknologi solar, Brighten Haiti berusaha untuk mencipta masa depan yang lebih cerah dan mampan untuk semua rakyat Haiti.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2412672/TerrePower_Logo.jpg

Source: BBB Industries
Keywords: Alternative Energies Auto Computer/Electronics Education Electrical Utilities Environmental Products & Services Green Technology Oil/Energy Utilities Corporate Social Responsibility Environmental Issues Not for profit Cision Influencer List - ESG