omniture

Digital Realty Mendedahkan Sokongan Penggunaan Ketumpatan Tinggi Termaju untuk Penyejukan Cecair ke Cip

Digital Realty
2024-05-17 18:32 33

Penyelesaian tersedia di 170 pusat data Digital Realty di seluruh dunia

SINGAPURA, 17 Mei 2024 /PRNewswire/ -- Digital Realty (NYSE: DLR), penyedia global terbesar bagi penyelesaian pusat data, kolokasi, dan interkoneksi awan- dan -pembawa-neutral, hari ini mengumumkan ketersediaan teknologi penyejukan cecair ke cip yang inovatif, evolusi seterusnya dalam sokongan penggunaan ketumpatan tinggi. Kemajuan inovatif ini merupakan lonjakan besar ke hadapan dalam menangani cabaran yang berkembang dalam menguruskan beban kerja ketumpatan tinggi, terutamanya dalam bidang kecerdasan buatan (AI) dan aplikasi intensif data.

Tawaran baharu daripada Digital Realty, yang dibina berdasarkan penawaran kolokasi ketumpatan tinggi syarikat yang diseragamkan, memperkenalkan penyejukan cecair langsung (DLC), membawa cecair terus ke infrastruktur pelanggan, yang menjadikannya lebih relevan dan serba boleh dalam memenuhi permintaan AI yang baru muncul. Pendekatan ini membolehkan perniagaan menggunakan konfigurasi ketumpatan tinggi dalam persekitaran yang dikongsi, berdekatan dengan awan, serta penyedia perkhidmatan rangkaian dan AI, sambil menampung keperluan persediaan individu yang berbeza, memberikan fleksibiliti tambahan kepada pelanggan. Tambahan pula, Pertukaran AI Persendirian (AIPx) Digital Realty yang diumumkan baru-baru ini membolehkan pilihan pertukaran data baharu untuk menyokong penyelesaian yang didayakan DLC ini.

Sorotan utama sokongan penggunaan ketumpatan tinggi Digital Realty termasuk keupayaan untuk memanfaatkan pelbagai penyelesaian mekanikal, seperti penukar haba pintu belakang (RDHx) dan DLC, yang membolehkan pengurusan ketumpatan kuasa yang cekap antara 30 hingga 150 kilowatt setiap rak, dan seterusnya. Gabungan RDHx dengan DLC menggandakan ketumpatan kuasa dengan berkesan yang boleh disokong, memperkasakan perniagaan untuk menangani peningkatan permintaan infrastruktur IT moden dan mempercepatkan penggunaan AI oleh perusahaan, melalui penyelesaian persendirian, awan dan hibrid.

Penyelesaian Digital Realty direka untuk menjadi fleksibel dan mudah diakses. Pilihan penggunaan tersedia di lebih daripada separuh pusat data Digital Realty di seluruh dunia, dengan rancangan untuk memperluaskan sokongan ke tapak tambahan dan memanfaatkan infrastruktur sedia ada untuk memenuhi keperluan AI yang baru muncul. 

"Kami berbangga kerana sejajar dengan pelanggan kami dalam mengembangkan infrastruktur mereka untuk menyokong teknologi cecair ke cip yang canggih ini, membolehkan mereka mendarat dan mengembangkan penggunaan mereka dengan cekap dan mentakrifkan semula segala kemungkinan dalam era digital. Dengan teknologi penyejukan cecair ke cip yang canggih ini, kami bukan sahaja menetapkan standard baharu untuk sokongan penggunaan ketumpatan tinggi, kami merevolusikan landskap infrastruktur digital," kata Chris Sharp, Ketua Pegawai Teknologi, Digital Realty.

"AI sedang merevolusikan hampir setiap aspek dalam setiap industri. Dengan bekerjasama dengan rakan kongsi yang hebat seperti Digital Realty, kami membantu pelbagai saiz perusahaan dalam perjalanan AI mereka. Perkongsian Lenovo-Digital Realty membentuk asas kritikal visi AI hibrid, membolehkan organisasi memanfaatkan sepenuhnya potensi teknologi baharu untuk melakukan inovasi dengan lebih cepat," kata Scott Tease, Naib Presiden dan Pengurus Besar HPC dan AI untuk Lenovo ISG. 

"Organisasi semakin banyak melabur dalam AI generatif dan pengkomputeran berprestasi tinggi dan memerlukan persekitaran persendirian ketumpatan tinggi. Penawaran Kolokasi HD Digital Realty adalah respons yang kuat terhadap keperluan pasaran yang berkembang untuk rak ketumpatan tinggi dan memberikan penyelesaian yang ideal untuk mempercepatkan masa-ke-nilai dengan ketara bagi organisasi-organisasi ini, sambil mengelakkan keperluan untuk projek modal yang panjang dan mahal untuk membina atau mengubah kapasiti baharu. Tawaran ini sejajar dengan cadangan penyedia kolokasi IDC untuk pasaran AI gen," kata Sean Graham, Pengarah Penyelidikan IDC, Cloud to Edge Datacenter Trends.

Proses penggunaan untuk penyelesaian ketumpatan tinggi ini diperkemaskan dan cekap, memanfaatkan pengalaman luas Digital Realty dalam mereka bentuk dan melakukan penyelesaian kolokasi yang dipesan untuk pelanggan, membantu mempercepatkan masa-ke-nilai.  

Perihal Digital Realty
Digital Realty menyatukan syarikat dan data dengan menyampaikan spektrum penuh penyelesaian pusat data, kolokasi dan saling sambungan. PlatformDIGITAL®, platform pusat data global syarikat, menyediakan pelanggan dengan tempat pertemuan data selamat dan metodologi penyelesaian Seni Bina Pusat Data Pervasif (PDx®) yang terbukti untuk memperkasa inovasi dan menguruskan cabaran Graviti Data dengan cekap. Digital Realty memberikan pelanggan akses kepada komuniti data bersambung yang penting bagi mereka dengan jejak pusat data global terdiri daripada 300+ kemudahan di 50+ metro merentasi 25+ negara di enam benua. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Realiti Digital, sila lawati digitalrealty.com atau ikuti kami di LinkedIn dan X

Untuk Maklumat Tambahan

Hubungan Media
Sin Huay Ho
Digital Realty
+65 8125 8380
shho@digitalrealty.com 

Hubungan Pelabur
Jordan Sadler / Jim Huseby
Digital Realty
+1 737 281 0101
InvestorRelations@digitalrealty.com 

Kenyatan Safe Harbor
Siaran akhbar ini mengandungi kenyataan berpandangan ke hadapan yang berdasarkan jangkaan, ramalan dan andaian semasa yang melibatkan risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan hasil dan keputusan sebenar berbeza secara material, termasuk kenyataan yang berkaitan dengan prospek pertumbuhan, strategi dan permintaan pelanggan Digital Realty untuk produk dan perkhidmatannya. Untuk senarai dan keterangan risiko dan ketidakpastian Digital Realty, lihat laporan dan pemfailan lain oleh Digital Realty dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS. Digital Realty menafikan sebarang niat atau kewajipan untuk mengemas kini atau menyemak sebarang kenyataan berpandangan ke hadapan, sama ada hasil daripada maklumat baharu, peristiwa masa depan atau sebaliknya.

Logo - https://mma.prnasia.com/media2/1930428/Digital_Realty_Black_Logo.jpg?p=medium600

Source: Digital Realty
Related Stocks:
NYSE:DLR
Keywords: Computer/Electronics Telecommunications Telecommunications Equipment New products/services Data Analytics Artificial Intelligence Cloud Computing / Internet of Things