omniture

Ronaldo, Ronaldinho & Agüero memanggil Erling Haaland selepas dia menjadi watak Clash of Clans

Supercell
2024-05-17 23:25 37
  • Pemain bola sepak superstar Norway itu diumumkan sebagai watak Barbarian King dalam Clash of Clans, salah satu permainan mudah alih paling popular di dunia dengan lebih dua bilion muat turun
  • Tetapi pemain bola sepak legenda menyiarkan video reaksi gurauan di saluran sosial mereka, mengatakan mereka sepatutnya diberi peranan utama
  • Peminat Haaland boleh melihat permainan ini di sini

HELSINKI, 17 Mei 2024 /PRNewswire/ -- Legenda bola sepak Ronaldo, Ronaldinho dan Sergio Agüero secara suka-suka telah memetik nama penyerang bintang Erling Haaland dalam talian, menyuarakan kekecewaan mereka terhadap perjanjian utama baharunya dengan permainan video Supercell Clash of Clans.

Penyerang Norway itu telah menjadi watak 'Barbarian King' yang terkenal dalam permainan mudah alih popular tersebut, tetapi legenda Brazil dan Argentina itu mendakwa perjanjian itu sepatutnya menjadi milik mereka - kerana watak mereka seharusnya lebih sesuai.

Ronaldo, pemain terbaik FIFA tiga kali dan pemenang Ballon d'Or dua kali, berkata: "Saya tidak percaya mereka meletakkan Erling Haaland dalam Clash of Clans. Saya Ronaldo yang Pertama! Tiada siapa yang merobohkan pertahanan seperti Ronaldo yang Pertama."

Ronaldinho, rakan Piala Dunia dan pemenang Ballon d'Or, menyertai aksi itu dengan berkata: "Saya tahu mereka sudah mempunyai ahli sihir dalam Clash of Clans, tetapi saya mencipta keajaiban yang lebih baik dengan bola sepak di kaki saya."

Sementara Sergio Agüero, legenda pasukan kebangsaan Liga Perdana Inggeris dan Argentina, berkata: "Semua yang saya lakukan, dia juga melakukannya, sama ada memecahkan rekod atau bermain permainan video. Dan sekarang dia dalam permainan? Adakah ini gurauan!"

Ketiga-tiganya berkata bahawa mereka sepatutnya menjadi wajah kempen Clash of Clans yang baharu, yang telah menyaksikan lonjakan muat turun berikutan penglibatan pemain Norway itu. Clash of Clans dan Haaland baru-baru ini melancarkan perkongsian baharu dengan  treler gaya filem epik, lengkap dengan runut bunyi Haaland tersuai.

Sebagai reaksi kepada komen-komen itu, Erling Haaland berkata: "Mereka semua adalah legenda dan saya bersedia untuk memasukkan mereka ke dalam puak saya pada bila-bila masa."

Untuk mengalami acara bertema Haaland dalam Clash of Clans, muat turun permainan ini di sini.

Maklumat Tentang Supercell
Supercell ialah sebuah syarikat permainan yang berpangkalan di Helsinki, Finland, dengan pejabat di San Francisco, Seoul, dan Shanghai. Sejak dilancarkan pada tahun 2010, syarikat itu telah membawa lima permainan ke pasaran global: Hay Day, Clash of Clans, Boom Beach, Clash Royale, dan Brawl Stars. Impian Supercell adalah untuk mencipta permainan yang dimainkan oleh seramai mungkin orang selama bertahun-tahun dan yang diingati selama-lamanya.

Video - https://www.youtube.com/watch?v=wqKCOE-LmWY

 

Source: Supercell
Keywords: Electronics Gaming Computer/Electronics Consumer Electronics Entertainment Household/Consumer/Cosmetics Retail Sports New products/services