omniture

Cas sehingga 80% hanya dalam 9.8 minit! Gotion High-tech dedahkan produk dan teknologi baharu.

Gotion High-Tech
2024-05-20 20:42 29

HEFEI, China, 20 Mei 2024 /PRNewswire/ -- Gotion High-tech menganjurkan Persidangan Teknologi ke-13 pada 17 Mei, memperkenalkan produk baharu serta teknologi baharunya, termasuk bateri G-Current pengecasan ultra-pantas 5C yang bersedia untuk dikeluarkan secara besar-besaran yang segera, bateri Stellary silinder NCM nikel tinggi dan teknologi bateri semua-keadaan-pepejal yang banyak dibincangkan dalam industri ini.

Bateri G-Current pengecasan ultra-pantas 5C: mengecas sehingga 80% hanya dalam 9.8 minit
Bateri G-Current direka bentuk dengan teknologi pengecasan amat-pantas 5C, mengupayakan 80% penambahan tenaga dengan 9.8 minit pengecasan dan 90% penambahan tenaga dengan 15 minit pengecasan. Penyelesaian ini boleh diaplikasikan pada seluruh rangkaian aplikasi bateri, BEV atau kenderaan hibrid, meliputi sistem kimia LFP, LMFP dan NCM. Di persidangan ini, En. Cao Yong, Naib Presiden Institut Penyelidikan dan Pembangunan (R&D) Kejuruteraan Gotion High-tech, menyatakan bahawa pelancaran bateri G-Current menandakan pengeluaran secara besar-besaran.

Bateri Stellary NCM nikel-tinggi: mengurangkan kos sebanyak 50% untuk Pembuatan Bersepadu di Kilang Gen7
Bateri Stellary menggunakan bahan silikon-karbon generasi kedua yang dibangunkan sendiri oleh Gotion High-tech dan elektrolit pengecasan pantas, bagi mengupayakan pengecasan amat pantas dari 10% hingga 70% Keadaan pengecasan hanya dalam tempoh 9 minit. Pek Bateri yang dilengkapi dengan sel ini dapat menyempurnakan pengecasan jarak 350 km dalam tempoh 5 minit dan pengecasan jarak 600 km dalam masa 10 minit. Reka bentuk struktur yang unik pada Pek Bateri Stellary dapat melesapkan 70% haba di luar Pek dalam masa 3 saat, bagi memastikan penyejukan berkelajuan maksimum di bawah keadaan melampau dan mencapai perambatan bukan haba pada pek. Dalam masa yang sama, Bateri Stellary turut dilengkapi dengan teknologi BMS tanpa wayar dan teknologi penyejukan berkesan berbilang aspek, lalu meningkatkan keselamatan dan keandalan bateri secara komprehensif. Bateri Stellary akan dikeluarkan oleh kilang Gen7 Gotion High-tech, yang mencapai pengeluaran jitu peringkat-um, piawaian tertinggi dalam industri ini dan dapat mencapai pengurangan 50% dalam kos pembuatan.

Bateri Gemstone dengan teknologi semua-keadaan-pepejal: mempunyai ketumpatan tenaga sehingga 350Wj/kg
Bateri Gemstone menggabungkan teknologi semua-keadaan-pepejal rintis, yang mempunyai ketumpatan tenaga 350 Wj/kg, lebih 40% lebih tinggi berbanding bateri NCM arus perdana. Peningkatan ini menyediakan kenderaan elektrik dengan jarak tambahan dan kecekapan tenaga yang dipertingkat.

Di samping itu, Gemstone berjaya melepasi ujian kotak panas 200-darjah secara sekali gus, suhu yang jauh lebih tinggi berbanding 130 darjah yang ditentukan oleh piawaian kebangsaan, menandakan kemajuan penting dalam teknologi bateri dari segi keselamatan.

Source: Gotion High-Tech
Related Stocks:
Shenzhen:002074
Keywords: Computer/Electronics Oil/Energy Utilities New products/services