omniture

GSCF Melancarkan Modal Kerja sebagai Perkhidmatan

GSCF
2024-05-23 02:17 47

Menyepadukan Keupayaan Platform dan Pembiayaan untuk Mewujudkan Ekosistem Modal Terhubung Pertama 

NEW YORK, 23 Mei 2024 /PRNewswire/ -- GSCF, penyedia penyelesaian modal kerja global terkemuka hari ini melancarkan penyelesaian Modal Kerja sebagai Perkhidmatan (WCaaS) yang pertama dalam industri. Tawaran baharu yang inovatif ini membolehkan syarikat mengoptimumkan pengurusan kecairan dengan menggunakan model operasi berdayakan teknologi yang disepadukan dengan lancar dengan rakan kongsi pembiayaan mereka.

Kini baru disatukan di bawah jenama GSCF, Syarikat telah menggabungkan keupayaan operasi Peridot Financing Solutions LLC dengan Global Supply Chain Finance Ltd. Teras kepada penyepaduan ini adalah penumpuan Syarikat kepada platform teknologi biasa yang menyokong kitaran modal kerja hujung-ke-hujung dengan penyelesaian yang boleh dikonfigurasikan dengan menggabungkan perkhidmatan terurus pakar dan akses kepada modal alternatif.

Melalui pelaburan teknologi yang signifikan, GSCF telah memperluaskan lagi skop penyelesaian yang diberikan kepada pelanggan korporat dan institusi kewangan. Keupayaan yang terhasil daripada Modal Kerja GSCF sebagai Perkhidmatan membolehkan Pejabat CFO bekerjasama dengan rakan kongsi kewangan untuk melaksanakan strategi kecekapan modal kerja baharu yang membina kekuatan kunci kira-kira, mengurus risiko dan kerumitan, dan menyokong pertumbuhan perniagaan.

Pejabat CFO terus menghadapi cabaran berterusan dalam usahanya untuk memacu transformasi kewangan, menguruskan sistem yang berbeza, dan menyepadukan model data dan operasi. Dalam menghadapi gangguan ekonomi dan rantaian bekalan yang berterusan, syarikat dan rakan kongsi kewangan mereka merebut peluang untuk memanfaatkan modal kerja sebagai pendorong pertumbuhan utama.

Sebagai tindakan terhadap keperluan kritikal ini, penyelesaian Modal Kerja-sebagai-Perkhidmatan GSCF menyediakan untuk pelanggan:

  • Ekosistem modal yang terhubung antara pembekal, pembeli dan institusi kewangan untuk mewujudkan pengalaman bersepadu yang lancar
  • Platform holistik hujung-ke-hujung untuk mendayakan dan mengoptimumkan ekosistem merentasi kitaran modal kerja penuh
  • Rakan kongsi dipercayai yang menawarkan kepakaran domain modal kerja yang mendalam dan perkhidmatan terurus bernilai tambah
  • Liputan spektrum risiko penuh merentasi profil risiko dan geografi pelanggan yang berbeza-beza melalui akses unik kepada penyelesaian modal alternatif
  • Perisikan berlandaskan data untuk mengurus dan mengubah modal kerja secara dinamik menjadi kelebihan strategik

Menurut BCG, syarikat yang telah mengoptimumkan modal kerja mereka 20% lebih cenderung untuk mencapai sasaran pertumbuhan pendapatan mereka, dan 70% daripada syarikat pertumbuhan yang menggunakan penyelesaian modal kerja menyaksikan metrik perniagaan yang lebih baik, termasuk bilangan hari perlu bayar yang lebih rendah, kitaran penukaran tunai yang lebih cepat dan nisbah modal kerja yang lebih tinggi.

"Modal Kerja sebagai Perkhidmatan mencerminkan usaha yang lebih daripada sekadar bergantung kepada penyelesaian titik sempit untuk mengakses suite holistik penawaran bersepadu untuk menguruskan keseluruhan kitaran penukaran tunai bernilai tambah dengan mengoptimumkan sumber pembiayaan dan memanfaatkan  kepakaran perkhidmatan GSCF," kata Ketua Pegawai Eksekutif GSCF, Doug Morgan.

"Modal Kerja sebagai Perkhidmatan GSCF berpotensi untuk bertindak sebagai pemangkin kepada transformasi strategik yang membantu syarikat dan rakan kongsi kewangan mereka menggunakan program modal kerja untuk memacu kecekapan dan pertumbuhan lestari. Seiring dengan perubahan Pejabat CFO yang berterusan, pelaburan dalam penyelesaian modal kerja yang bersepadu dengan aliran kerja dan platform kewangan sedia ada adalah sangat penting," kata Pengarah Penyelidikan Kanan, IDC Enterprise Applications, Kevin Permenter.

Maklumat Tentang GSCF: 

GSCF ialah pembekal global terkemuka bagi penyelesaian modal kerja. Syarikat ini memperkasakan syarikat dan rakan kongsi institusi kewangan mereka untuk mempercepatkan pertumbuhan, meningkatkan kecairan dan menguruskan risiko dan kerumitan kitaran modal kerja hujung-ke-hujung. Tawaran Modal Kerja-sebagai-Perkhidmatan GSCF yang inovatif menggabungkan kuasa platform teknologi modal bersambung hujung-ke-hujung dengan perkhidmatan terurus pakar dan penyelesaian modal alternatif. Pasukan pakar modal kerja GSCF beroperasi di lebih 75 negara, menawarkan perspektif yang benar-benar global dan holistik untuk menyelesaikan cabaran kecekapan modal kerja. Layari www.gscf.com untuk mengetahui lebih lanjut.

Maklumat Hubungan:

GSCF
Natalie Silverman
Ketua Pegawai Pemasaran  
Natalie.Silverman@gscf.com  
(609) 577-5083 

Logo - https://mma.prnasia.com/media2/2418575/GSCF_Logo.jpg?p=medium600 

Source: GSCF
Keywords: Banking/Financial Service Computer/Electronics New products/services Financial Technology Public Interest