omniture

Trinasolar lindungi biodiversiti global dengan tenaga solar

Trina Solar Co., Ltd
2024-05-23 17:47 27

CHANGZHOU, China, 23 Mei 2024 /PRNewswire/ -- Dengan Hari Antarabangsa bagi Kepelbagaian Biologi pada 22 Mei yang menjelang tiba, teknologi PV sekali lagi mendapat perhatian lantaran keupayaannya untuk mengurangkan emisi karbon dan memulihkan sistem ekologi. Sebagai peneraju global bagi penyelesaian PV pintar dan storan tenaga, Trinasolar berada di barisan hadapan dalam menangani isu-isu ini.

Selama bertahun-tahun, Trinasolar menggalakkan inovasi secara aktif, memudahkan transformasi sistem kuasa baharu demi masa depan sifar-bersih. Di samping itu, ia mempromosikan model "PV +", yang meningkatkan faedah ekonomi dan biodiversiti dalam menghijaukan pertanian, akuakultur dan lebih banyak industri.

PV + Pertanian: memperkasa pertanian mampan

Projek Ladang Solar Kohirā, ladang solar yang terbesar di New Zealand setakat ini, dikuasakan oleh modul Trinasolar Vertex Series dan penjejak TrinaTracker Vanguard 2P, memperlihatkan kejayaan kewujudan bersama antara pembangunan insan dan ekosistem alam semula jadi. 

Penyelesaian PV yang difikirkan dengan teliti ini memastikan agar penanaman tanaman dan padang ragut tidak terjejas semasa melindungi tanah ladang, tetapi turut mengawal pertumbuhan tumbuh-tumbuhan dan menyediakan baja organik untuk tanah.

PV luar pesisir: melindungi biodiversiti marin

PV luar pesisir ialah salah satu senario aplikasi yang cerah masa depan dalam industri PV. Modul Vertex Trinasolar menerima pensijilan PV luar pesisir yang pertama di peringkat global daripada TÜV Rheinland pada Mei lalu.

Projek PV di Guangdong, China memberi laluan kepada nelayan tempatan untuk mencapai kejayaan kewangan dengan menghasilkan tenaga elektrik di atas permukaan laut dan menternak ikan di bawah air.

Projek PV di padang pasir: memulihkan tumbuh-tumbuhan hijau

Di padang pasir, Gobi dan kawasan-kawasan tandus, PV mempunyai kelebihan yang penting dalam mencegah hakisan angin dan ribut pasir serta menstabilkan tumbuh-tumbuhan.

Projek Pengurusan Padang Pasir, Storan Tenaga dan PV Ulan Buh 100MW, secara keseluruhannya terdiri daripada modul Trinasolar Vertex. Kadar kemandirian tumbuhan meningkat dengan ketara di habitat terlindung di bawah panel, lantas membuka peluang baharu untuk pemulihan ekologi.

Kemampanan dalam DNA Trinasolar

Selain daripada menjadi nilai penting yang diberikan oleh syarikat ini kepada pelanggannya, kemampanan telah lama tertanam dalam DNA organisasi Trinasolar.

Beberapa kemudahan pengeluarannya telahpun dianugerahkan dengan gelaran "Kilang Hijau" sementara kemudahan Yiwunya merupakan yang pertama dalam industri PV yang diperakui sebagai "Kilang Karbon Sifar" oleh sebuah agensi bebas.

Trinasolar menunjukkan selanjutnya komitmennya terhadap kemampanan menerusi produk-produk terkemuka, yang telahpun menerima pensijilan Pengisytiharan Produk Alam Sekitar (EPD) dan Jejak Karbon Produk (CFP).

Trinasolar, penyokong setia bagi inisiatif kemampanan global, akan terus menggiatkan usahanya dalam inovasi produk dan model menuju ke hadapan.

Source: Trina Solar Co., Ltd
Related Stocks:
Shanghai:688599
Keywords: Agriculture Alternative Energies Environmental Products & Services Green Technology Oil/Energy Utilities Environmental Issues