omniture

Cloudera dan OCBC Berjaya Mendapatkan Kemenangan di Anugerah Inovasi Teknologi Kewangan 2024.

Cloudera, Inc.
2024-05-24 22:08 35

Penganugerahan bersama ini mengiktiraf impak Platform Data Cloudera dan Pembelajaran Mesin Cloudera dalam memperkasakan OCBC untuk meningkatkan pengalaman perbankan bagi masa depan yang lebih pintar.

SINGAPURA dan HONG KONG, 24 Mei 2024 /PRNewswire/ -- Hari ini, Cloudera, sebuah syarikat data yang menumpukan kepada kecerdasan buatan perniagaan yang dipercayai, mengumumkan kemenangan bersama dengan OCBC, iaitu kumpulan perkhidmatan kewangan kedua terbesar di Asia Tenggara mengikut aset, serta salah satu bank yang paling diiktiraf di seluruh dunia. Bersama-sama, Cloudera dan OCBC telah memenangi "Pelaksanaan Infrastruktur Data Raya dan Analitik Yang Terbaik" di Anugerah Inovasi Teknologi Kewangan 2024.

Anugerah Inovasi Teknologi Kewangan ini ditubuhkan oleh organisasi The Asian Banker untuk mengiktiraf pencapaian cemerlang dan amalan terbaik dalam pelaksanaan teknologi, berperanan sebagai mercu tanda inovasi untuk memberi inspirasi kepada institusi kewangan lain dan syarikat teknologi. Dilihat oleh industri perkhidmatan kewangan sebagai salah satu program anugerah yang paling prestij, komprehensif dan telus pada hari ini, para calon melalui proses penilaian yang ketat. Ia juga merupakan satu-satunya program anugerah serantau yang mengukur kedua-dua pelaksanaan projek dan impak perniagaan yang mampan. 

Remus Lim, Ketua Penasihat Kanan untuk Asia Pasifik dan Jepun di Cloudera berkata, "Semuanya berkisar tentang menghasilkan nilai daripada data untuk memacu hasil perniagaan. Kami berasa berbesar hati untuk memenangi Anugerah Inovasi Teknologi Kewangan ini bersama OCBC kerana ini mengetengahkan impak sebenar memiliki data yang dipercayai dan bagaimana pemilikan data akan membuka jalan bagi masa depan perbankan yang lebih inovatif dan selamat untuk semua orang. Dengan data dan pandangan yang tepat serta selamat, Cloudera dapat membolehkan OCBC membina dan menyediakan model-model Kecerdasan Buatan dan Bahasa Raya yang boleh dipercayai di Platform Data Cloudera dan Pembelajaran Mesin yang meningkatkan pengalaman pelanggan melalui penyesuaian peribadi serta meningkatkan pengesanan penipuan untuk mengurangkan risiko."

Tan Ban Horng, Ketua Platform Data, Oversea-Chinese Banking Corporation (OCBC) berkata, "Pengiktirafan ini merupakan bukti kepada visi pemimpin kami dan kecemerlangan pelaksanaan pasukan. Apabila OCBC memulakan perjalanan Data dan Kecerdasan Buatan kami, kami memerlukan penyelesaian yang memberikan fleksibiliti untuk masa depan dan rakan teknologi yang kami boleh berinovasi bersama. Dengan menggunakan Platform Data Cloudera dan Pembelajaran Mesin Cloudera, pasukan data kami diberi kuasa untuk bekerjasama dan meneroka jumlah data yang semakin berkembang dengan cepat, serta menyesuaikan kes penggunaan Kecerdasan Buatan yang sentiasa berubah. Ini pada akhirnya menghasilkan peningkatan kecekapan operasi untuk pekerja kami, serta pengalaman perbankan yang lebih responsif dan bermanfaat untuk memuaskan hati pelanggan kami."

Perihal Cloudera
Di Cloudera, kami percaya bahawa data boleh mengubah sesuatu yang mustahil hari ini menjadi realiti hari esok. Kami memperkasakan individu untuk mengubah data daripada mana-mana sumber kepada AI perusahaan yang dipercayai, membolehkan mereka mengurangkan kos dan risiko, meningkatkan produktiviti dan mempercepatkan prestasi perniagaan. Lakehouse data terbuka kami menyediakan pengurusan data selamat dan analitik asli awan mudah alih, memperkasakan organisasi untuk mengurus dan menganalisis semua jenis data pada mana-mana awan, sama ada awam atau peribadi. Dengan seberapa banyak data di bawah pengurusan seperti hiperskala, kami bekerjasama dengan syarikat terkemuka di hampir setiap industri, menyediakan kepakaran dan penyelesaian data yang tiada tandingan. Cloudera telah menunjukkan nilai dan potensi masa depan data, terus menerajui ekosistem bertenaga yang didorong oleh inovasi tanpa henti komuniti sumber terbuka. Ketahui lebih lanjut di Cloudera.com dan ikuti kami di LinkedIn dan X. Cloudera dan tanda yang berkaitannya ialah tanda dagangan atau tanda dagangan berdaftar Cloudera, Inc. Semua nama syarikat dan produk lain yang dinyatakan mungkin tanda dagangan pemilik masing-masing.

Logo - https://mma.prnasia.com/media2/495570/Cloudera_Logo.jpg?p=medium600

Source: Cloudera, Inc.
Keywords: Banking/Financial Service Computer Software Computer/Electronics Awards Data Analytics