omniture

SANY Terajui Pembangunan Rendah Karbon Industri dengan Volum Pasaran Lebih AS$400 Juta

SANY Group
2024-06-04 23:39 26

SHANGHAI, 4 Jun 2024 /PRNewswire/ -- Pengeluar peralatan berat Cina yang terkemuka SANY Group ("SANY") melaporkan bahawa jumlah hasil produk elektriknya mencecah 3.146 bilion yuan (AS$434.78 juta) pada tahun 2023, dengan produk tenaga hidrogen mencapai hasil sebanyak 130 juta yuan (AS$17.97 juta).

Dengan mengambil kira tempoh transformasi serentak antara revolusi perindustrian keempat dan revolusi tenaga ketiga, industri jentera pembinaan global kini sedang mengalami tetingkap peluang yang belum pernah terjadi sebelum ini bagi pembangunan teknologi super.

Hala tuju mantap dengan lelaran produk rendah karbon

SANY mengambil langkah awal dalam sektor rendah karbon. Jawatankuasa teknologi tenaga baharunya, ditubuhkan pada tahun 2021, menyelia dan mengurus perancangan pembangunan teknologi tenaga baharu, susun atur paten, penyelidikan dan pembangunan (R&D) teknologi berpandangan jauh serta inkubasi industri.

Pada tahun 2023, SANY melancarkan lebih daripada 130 produk tenaga baharu, termasuk rig gerudi putaran elektrik penuh yang pertama di dunia dan trak pencampur tenaga hidrogen yang dilengkapi dengan sistem bateri bahan api yang dibangunkan sendiri. Produk dan penyelesaian hijau ini bukan sahaja memenuhi keperluan pelanggan untuk transformasi rendah karbon mereka, ia turut mencipta nilai yang lebih besar untuk pelanggan melalui inovasi yang mengurangkan kos operasi kitaran hayat penuh dengan ketara.

Transformasi hijau diperkasa oleh R&D inovatif

Bagi meningkatkan lagi kelebihan daya saing teras Kumpulan ini dalam pasaran rendah karbon, SANY mengemukakan lima hala tuju teknologi yang utama melalui kerjasama bebas dan strategik, termasuk sel bateri, teknologi jambatan pemacu elektrik, platform kawalan terpusat VCU, stesen pengecasan dan pensuisan bateri, sistem sel bahan api serta teknologi kawalan.

Pada tahun 2023, SANY memperoleh 275 paten rendah karbon dan melancarkan tiga jambatan pemacu elektrik bersepadu untuk traktor, pencampur dan trak buang yang meliputi julat muatan 11.5 hingga 16 tan.

Green transformation empowered by innovative R&D
Green transformation empowered by innovative R&D

Dengan memanfaatkan kelebihan daya saing produk yang kukuh dan keupayaan R&D yang inovatif, SANY semakin berkembang dalam pasaran. Jualan trak pencampur elektrik SANY meningkat sebanyak 47 peratus berbanding tahun sebelumnya pada tahun 2023, mengekalkan bahagian pasaran tertinggi selama tiga tahun berturut-turut, manakala jualan kren elektrik terus menerajui industri ini.

"Memandang ke hadapan, SANY akan terus mengukuhkan keupayaan R&D kami dan kelebihan teras produk kami bagi menggalakkan pembangunan hijau dan mampan secara komprehensif. Kami bertapak kukuh untuk mengurangkan emisi karbon pada sumbernya dan dalam seluruh operasi kami bagi membina rantaian pengeluaran hijau kitaran penuh yang akan mendorong pembangunan Kumpulan yang berkualiti tinggi, mempercepatkan transformasi dan penaiktarafan industri, serta menyumbang untuk mencapai matlamat puncak karbon dan keneutralan karbon," kata Xiang Wenbo, pengerusi bergilir SANY Group.

 

Source: SANY Group
Keywords: Banking/Financial Service