omniture

Universal Robots dan MiR membuka pusat robotik baharu di Denmark

Universal Robots A/S
2024-06-05 22:38 25

Pelopor robotik global Universal Robots (UR) dan Mobile Industrial Robots (MiR), kedua-duanya syarikat robotik Teradyne, akan berkongsi ibu pejabat bagi meningkatkan sinergi dan mempercepatkan inovasi dalam robotik yang canggih. 

ODENSE, Denmark, 5 Jun 2024 /PRNewswire/ -- Universal Robots, syarikat robot kerjasama (cobot) Denmark, dan MiR, pengeluar AMR (robot mudah alih autonomi) Denmark, hari ini meraikan Pembukaan Rasmi ibu pejabat baharu mereka yang berukuran 20,000 meter persegi di Odense, Denmark.

Rakan kongsi dari ekosistem global UR dan MiR turut hadir dalam acara tersebut, termasuk NVIDIA dan Siemens, dengan Teradyne Robotics dan anak syarikatnya baru-baru ini mengumumkan beberapa kerjasama.

"Pelancaran ibu pejabat baharu ini menandakan satu pencapaian penting bagi Teradyne Robotics kerana kami menggabungkan dua syarikat terkemuka dalam inovasi robotik. Kini kami akan mempunyai persekitaran optimum untuk memajukan keupayaan teknologi kami, yang sudah dalam permintaan tinggi," kata Ujjwal Kumar, Presiden Kumpulan Teradyne Robotics.

Tentang hab robotik baharu ini, Jean-Pierre Hathout, Presiden MiR, berkata:
"Ibu pejabat baharu kami direka khas untuk menggalakkan inovasi, menyediakan latar belakang kerja yang sempurna untuk pasukan kami mengembangkan penyelesaian terkini yang akan mengubah sistem automatik. MiR berkomited untuk menjadi destinasi tunggal bagi pengendalian bahan, dengan berterusan memajukan teknologi kami untuk memenuhi keperluan yang sentiasa berubah dari pelanggan besar dan global kami. MiR1200 Pallet Jack yang dikuasakan oleh kecerdasan tiruan yang baru kami lancarkan adalah contoh kepada dedikasi ini. Saya sangat gembira untuk menyaksikan impak transformatif usaha kami dan untuk mempersembahkan penawaran MiR dan UR kepada pelanggan dan rakan kongsi kami di fasiliti ini yang bertaraf dunia."

Kim Povlsen, Presiden Universal Robots, menambah:
"Sejak penubuhan kami, UR telah menjadi platform pilihan untuk ribuan pelanggan dan ratusan rakan kongsi yang sama ekosistem. Bangunan yang indah ini mencerminkan falsafah reka bentuk kami yang kukuh dan menyediakan lokasi yang sempurna bagi kami untuk meneruskan misi kami untuk memberikan automasi kepada sesiapa sahaja, di mana-mana sahaja."

Kuasa transformatif automasi lanjutan
Acara pembukaan rasmi ini juga merangkumi perbincangan panel yang menampilkan Deepu Talla, Naib Presiden Robotik dan Pengkomputeran Pinggir NVIDIA, Rainer Brehm, Ketua Eksekutif Automasi Kilang Siemens, dan Ujjwal Kumar, Presiden Kumpulan Teradyne Robotics. Panelis membincangkan penggunaan kecerdasan buatan fizikal di seluruh industri, menekankan kuasa transformatif automasi yang canggih bagi perniagaan dan tempat kerja.

Gambar daripada Pembukaan Rasmi dan rakaman perbincangan panel boleh dilihat di saluran media sosial UR dan MiR dan akan tersedia di sini tidak lama lagi.

Fakta Ibu Pejabat Baharu
Gambar

Perihal UR
Perihal MiR
Perihal Teradyne Robotics

Logo - https://mma.prnasia.com/media2/2333087/4701507/Universal_Robots_Logo.jpg?p=medium600

 

Source: Universal Robots A/S
Keywords: Computer Software Computer/Electronics Electronic Design Automation New products/services Artificial Intelligence