omniture

Penyanyi-bertukar-pelakon berbilang bakat Yim Siwan ialah patung lilin Korea terbaru menyerikan Madame Tussauds Hong Kong

Madame Tussauds Hong Kong
2024-06-06 09:36 19

Foto HD: https://shorturl.at/zKrX2

HONG KONG, 6 Jun 2024 /PRNewswire/ -- Patung lilin pelakon Korea Selatan yang memenangi anugerah Yim Siwan bersiap sedia untuk membuat penampilan sulung di Madame Tussauds Hong Kong pada Jun 2024, menyertai K-Wave Zone yang ikonik. Acara pameran khas di Seoul ini meraikan pendedahan patung lilin ini, dengan Yim Siwan sendiri hadir sebelum patung lilin ditempatkan secara kekal di Madame Tussauds Hong Kong.

Yim Siwan poses alongside his wax figure at Madame Tussauds Hong Kong's first-ever side-by-side event in South Korea
Yim Siwan poses alongside his wax figure at Madame Tussauds Hong Kong's first-ever side-by-side event in South Korea

Yim Siwan, yang terkenal dengan kemahiran lakonan beliau yang serba boleh, memulakan kerjaya beliau dalam kumpulan penyanyi lelaki ZE:A sebelum beralih ke layar perak. Persembahan hebat beliau mendapat pujian yang meluas dan kumpulan peminat global yang setia. Pendedahan mengenai patung lilin beliau membolehkan peminat berdiri di samping patung lilin ini, menyertai barisan selebriti Korea terkenal lain yang ditampilkan di Madame Tussauds Hong Kong.

Sebagai sebahagian daripada sambutan ini, Yim Siwan menyumbangkan pakaian lengkap yang dipakai oleh beliau ke Festival Filem Cannes ke-74, yang mana filem blokbuster beliau 'Emergency Declaration' ditayangkan buat julung kalinya. Penampilan serba mewah beliau di permaidani merah dan lakonan beliau yang cemerlang dalam filem itu melayakkan beliau menerima beberapa anugerah, termasuk anugerah 'Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik'. Madame Tussauds Hong Kong dengan bangganya mempamerkan patung lilin dengan pakaian ikonik ini, mengabadikan detik penting dalam kerjaya Yim Siwan.

Wade Chang, Pengurus Besar Kluster Hong Kong di Merlin Entertainments, menyatakan keterujaan beliau untuk menyambut patung lilin Yim Siwan, dengan menyatakan bahawa keserbabolehan dan komitmen pelakon itu untuk menerobos sempadan benar-benar wajar dipuji.

En. Kim Yoon-ho, Pengarah Lembaga Pelancongan Korea, Hong Kong, berkata, "Sebagai tarikan terkenal yang terletak di Peak di Hong Kong, keputusan Madame Tussauds Hong Kong untuk mencipta patung lilin Yim Siwan bagi meraikan sanjungan global beliau sungguh menggembirakan. Kami percaya bahawa patung lilin selebriti Korea tercinta dan ikon antarabangsa kesayangan yang kelihatan realistik bukan sahaja memberikan pengalaman yang tidak dapat dilupakan kepada peminat, tetapi juga memberi inspirasi kepada pelancong dari Korea Selatan dan selanjutnya untuk melawat Hong Kong."


Memikirkan tentang proses duduk, Yim Siwan mendapati kolaborasi bersama pasukan seni ukir Madame Tussauds amat menarik, tatkala beliau bekerjasama dengan mereka secara proaktif untuk meningkatkan hubungan patung lilin bersama peminat beliau. Menzahirkan rasa syukur, Yim Siwan berkongsi bahawa memiliki patung lilin sendiri merupakan suatu impian yang menjadi kenyataan dan kemuncak kerjaya beliau.

Source: Madame Tussauds Hong Kong
Keywords: Amusement Parks and Tourist Attractions Entertainment Travel