omniture

Revolusikan Seni Bina DCS Tradisional: SUPCON Perkenal Nyx Rintis, Sistem Kawalan Sejagat (UCS) Pertama Dunia

SUPCON Technology Co., Ltd.
2024-06-08 00:59 23

SINGAPURA, 8 Jun 2024 /PRNewswire/ -- SUPCON memperkenalkan Sistem Kawalan Sejagat (UCS) pertama di dunia melalui persidangan pelancaran produk global yang amat dinanti-nantikan, menandakan inovasi rintis dalam sektor automasi. Ini merevolusikan konsep sistem kawalan perindustrian, mempelopori era baharu dalam teknologi kawalan automatik.

Hampir 300 pakar industri, termasuk wakil daripada perusahaan industri kemajuan yang terkemuka, organisasi multinasional dan persatuan akademik dari hampir 20 negara dan wilayah, berhimpun untuk menyaksikan detik bersejarah ini.

Kembali kepada Intipati Kawalan: Pengkomputeran, Ketersambungan dan Penderiaan - Seni Bina UCS yang inovatif

SUPCON merevolusikan seni bina teknologi DCS tradisional yang berusia 50 tahun dengan mengatasi batasan sistem kawalan berasaskan perkakasan berciri tradisional yang dibina khas dengan lapisan hierarki yang tegar dan kuasa pengkomputeran tetap, memperkenalkan seni bina Sistem Kawalan Sejagat (UCS) generasi seterusnya, sistem kawalan perisian tertakrif, didigitalkan sepenuhnya dan berasaskan awan. Dengan mencapai kebebasan daripada pengawal fizikal tradisional, modul I/O serta kabinet, UCS mempersembahkan bentuk baharu minimalis yang mengintegrasikan pusat data kawalan, rangkaian gentian optik dan medan pintar. Pendekatan yang inovatif ini menghapuskan banyak kabinet, membawa kepada transformasi revolusioner dalam sistem kawalan.

Pelancaran Rintis Nyx: Sistem Kawalan Sejagat Pertama Dunia

Berpusatkan sekitar pusat data kawalan, sistem Nyx memanfaatkan NyxOS, sistem pengendalian masa nyata berasaskan awan yang disesuaikan untuk kawalan industri. Ini menghasilkan persekitaran operasi yang mantap untuk tugas kawalan yang berciri masa nyata, amat andal dan selamat. Sistem Nyx mampu melaksanakan aplikasi masa nyata berasaskan awan, melaraskan secara autonomi skala sumber dan kapasiti untuk memadankan permintaan, lalu mengupayakan keanjalan dan kebolehskalaan. Seni binanya yang lewah dan teragih memastikan ketersediaan tinggi sistem kawalan dan toleransi kesalahan.

Nyx menggunakan rangkaian gentian optik untuk menghantar terus data medan pintar ke pusat data kawalan pada kelajuan 10 Gbp/s dengan lewahan selari. Pendekatan yang inovatif ini membawa kepada seni bina rangkaian minimalis, mengurangkan dengan ketara kabel tembaga dan jejak.

Dengan memanfaatkan teknologi sambungan medan berasaskan APL, Nyx menyokong peti simpang medan kalis letupan selamat secara intrinsik Zon 2 dan modul APL. Ia menyediakan alamat IP kepada setiap instrumen, meningkatkan prestasi komunikasi sebanyak sekurang-kurangnya 100 kali ganda dan mendigitalkan sepenuhnya penghantaran dan pelaksanaan medan, mencapai ketersambungan data dalam loji pintar. SUPCON, berpegang teguh dengan komitmennya terhadap pembinaan bersama, perkongsian dan manfaat bersama, aktif membina ekosistem Eternet-APL. Ia menawarkan rangkaian produk APL yang komprehensif, termasuk suis kuasa, suis medan dan instrumen pintar.

Seni bina minimalis Nyx mencapai penjimatan kos yang luar biasa, termasuk pengurangan sebanyak 90% dalam jejak, 80% dalam kabel tembaga dan 50% dalam tempoh projek.

Mengintegrasikan AI: Menyerlahkan Potensi Tidak Terhingga dalam Aplikasi Perindustrian

Aplikasi perindustrian Nyx menjanjikan nilai yang sangat besar untuk industri proses. Aplikasi perintis SUPCON memperkenalkan keupayaan Nyx untuk menyepadukan AI secara mendalam dan memanfaatkan enjin kawalan berkuasa GPU, menawarkan fungsi-fungsi seperti penjanaan konfigurasi automatik dan AI-PID. Ini membolehkan ramalan data dan kawalan adaptif, meningkatkan kecekapan operasi serta memulakan era AI baharu dalam bidang kawalan, seterusnya menyerlahkan produktiviti.

Memperkasa kecerdasan industri, menerima kemungkinan yang tidak terhingga. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, SUPCON meneroka dengan aktif integrasi dan aplikasi AI serta teknologi canggih yang lain dalam industri proses. Pengenalan kepada Nyx bukan sahaja menandakan lonjakan penting untuk SUPCON dalam kawalan pintar, tetapi juga menempa "pedang" untuk memangkinkan transformasi industri. Di tengah-tengah kemas kini teknologi dan industri yang pesat, SUPCON tidak sabar-sabar mengundang lebih ramai rakan kongsi ekosistem untuk turut serta dalam revolusi rintis ini. Kita bersama-sama memimpin industri ini menuju masa depan yang lebih pintar, lebih cekap dan lebih hijau.

 

Source: SUPCON Technology Co., Ltd.
Keywords: Computer Software Computer/Electronics Mining/Metals New products/services Trade show news Artificial Intelligence Cloud Computing / Internet of Things General Manufacturing